Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Gbarta/Archív 7

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kossuthzsuzsa 10 évvel ezelőtt a(z) Ünnepek témában

Forrás

Szia! Ide a 2012-es adathoz is írhatnál forrást még. Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2013. január 5., 09:49 (CET)

Radnóti Miklós antirasszista díj

Szia! Látom teleraktad belső linkkel a szócikket. Véleményem szerint a sok piros (talán megírásra sohasem kerülő) hivatkozástól egyáltalán nem lett szebb, ráadásul most jó pár link mögött nem is valós személy található, hanem (zöld linkkel) egy egyértelműsítő lap van. Szerintem vissza kellene állítani, s ha majd elkészül egy-egy szócikk, majd apránként linkelgetni. Üdv. --Fekist vita 2013. január 10., 21:34 (CET)

Vass Lajos-ok

Szia!

Sajnálom, hogy az általad készített Vass Lajos szócikked vitalapjára írott észrevételeimet, javaslataimat nem olvastad el illetve nem reagáltál azokra. Négy nap várakozás után megpróbáltam elkészíteni az adatbázis pontosításokat. Elkészítettem az egyértelműsítő lapot és pontosítottam a hivatkozásokat. Tájékoztatlak, hogy a wikipédia adatbázisában három azonos nevű személy szerepel. Eddigi munkáid alapján remélem, hogy csak véletlen volt a szócikked ellenőrzésének elmulasztása a hivatkozások vonatkozásában. Üdvözlettel: – Kispados vita 2013. január 17., 19:12 (CET)

Szia! Köszönöm a válaszodat! Korosztályokkal vagyok Nálad idősebb, ezért nekem beugrott ez a név, a korábbi Röpülj páva vetélkedők miatt. A pontosítást már sima google kereséssel illetve a wikipédia "Mi hivatkozik erre" menü használatával csináltam meg. Ezt a két művelet minden új cikk készítésekor javaslom használni. Meglepetések érhetnek bárkit. További jó szerkesztést kívánok! --Kispados vita 2013. január 18., 08:43 (CET)

Achebe

Kérlek, nézd meg, milyen adatot írsz be! Nem 92 éves volt, hanem 82! --Pagonyfoxhole 2013. március 22., 18:11 (CET)

Wikiszülinap

Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben! Üdvözlettel Tambo vita 2013. április 18., 10:44 (CEST)

Bor József

Megpróbáltam a művész szócikkét aktualizálni. Első nekifutásra azért töröltem az általad kifogásolt információt, mert abban a szövegkörnyezetben arra lehetett következtetni, hogy a rendező szakon végzett.

A kiegészítést sajnos csak most sikerült megcsinálni. Sajnos a Színházi Adattárból csak egyedi értékelés után vehetünk ki információt, mert nevét nem lehet elválasztani Jámbor Józsefétől. Egyébként a színházelmélet szakon szerzett diplomáját egyetemi szintűként deklaráltam. Ennek oka: Már Várkonyi Zoltán rektorsága alatt sikerült elérni, hogy a főiskola a nevével ellentétben egyetemi szintű képzést valósít meg. A névváltozásra több mint húsz évet kellett várni. --Kispados vita 2013. május 3., 13:53 (CEST)

Színész szócikkek

Szia!

Elnézésedet kell kérnem, nem vettem észre, hogy a Te szócikkeidről van szó! Ellenkező esetben nem biztos, hogy észrevételezem szócikkeidet, hiszen ezek többségét mi már meg vitattuk és úgy vehetem, hogy egyes korábbi ajánlásaimmal, javaslataimmal nem értesz egyet. Sem korábban sem most, amikor távozófélben vagyok a wikipédiából nem akartam hivatásos lektor, megmondó szerkesztő lenni. A figyelmeztető sablonjaim a Te esetedben elsősorban a wikiközösségnek szólnak, hátha akad valaki, akinek több ideje van szócikkeink lektorálásra, tovább szerkesztésére.

A kérdéseidre megpróbálok válaszolni, illetve magyarázatot adni a szócikkeidben elhelyezett észrevételező sablonokra.

  • A színpadi szerzők megjelenítésével kapcsolatban elsősorban azt szeretném javasolni, hogy a wikiben szócikkel rendelkező szerzőket jelöld be egységesen hivatkozásként. Szerintem Moliere vagy Puskin ugyanúgy érdemes erre, mint Shakespeare vagy Arthur Miller. Ha a hivatkozás élő, nincs különösebb jelentősége annak, hogy a teljes vagy a közismert vezeték nevet írod ki. Véleményem szerint jó lenne kiírni a kevésbé ismert szerzők teljes nevét, ebben a Színházi Adattár segítségedre lehet. Pl: Balogh-Kerényi; Ornadel, Csepregi stb.)
  • Véleményem szerint, fontos lenne a 2008-as zárású lexikonokból készített szócikkeidnél közölni a forrás keletkezésének időpontját. Ebben az esetben nem lenne zavaró, ha nem aktualizálod a szócikkeidet és azokban már nem érvényes információk szerepelnek. Spindler Béla és Varga Mária esetében is azt írtad, hogy a Nemzeti Színház tagjai. Ez csak 2008-ban volt igaz. Évek óta Ők már nem tagjai a társulatnak. A Nemzeti Színház honlapján ez az információ aktualizálható lett volna. Ez az egyetlen teátrum, ahol évekre (2006)ig megtalálhatók az évadok művész tablói. Egyébként jó lenne egy ilyen sablon (persze lehet, hogy van), ahol az forrás zárás évszámát fel lehetne tüntetni. Napjainkban például a Nemzeti Színház számos távozó művészének szócikkét kellene aktualizálni és ezt kellene tennünk minden helyet változtató művész esetében is. Ez megoldhatatlan feladatnak tűnik.
  • A zöld linkek használatára is tettem észrevételt. Ezzel kapcsolatban most folyik egy polémia, ajánlom figyelmedbe. Egyébként látom, hogy Varga Máriánál már kéken jelenik meg a főiskola.
  • Befejezésül szeretnék két -további- észrevételt tenni a említett művésznő szócikkével kapcsolatban. Véleményem szerint a bekezdő résznél az egyértelműsítő lapra kellene irányítani az olvasót. Pontosítani kellene a következő mondatot: "2008 óta szabadfoglalkozású színészként az Új Színház, a Nemzeti Színház és a Győri Nemzeti Színház tagja." Varga Mária a 2009/2010-es évadig a Nemzeti Színház tagja volt. Csak ezután lehetett szabadúszó, mivel ez utóbbi állapot nem közösíthető a színházi tagsággal. Vendégként játszhatott a felsorolt helyeken és másutt is.

További jó szerkesztést kívánok! --Kispados vita 2013. május 9., 14:29 (CEST)

Salamon Ernő

Szia. Láttam a Tudakozóban feltett kérdésedet. Kijavítottam a Wikidatában a hivatkozásokat. Nézd meg, hogy megfelelő-e így? FarkasgergelyÜzenet 2013. május 14., 09:35 (CEST)

Bécsy Ágnes

Üdv! Összekeverted benne a saját műveit és a fordításait, egy fontos művét a három közül meg kihagytad. Kérlek, máskor jobban figyelj! --Pagonyfoxhole 2013. május 22., 10:04 (CEST)

Kun Árpád

Szia! Már máskor is láttam ezt tőled: a díjakat testvériesen elosztod az infobox és a szöveg díjszakasza között. Ennek szerinted mi értelme? --Pagonyfoxhole 2013. június 2., 18:55 (CEST)

SZFE végzős évfolyamok

Szia!

Szeretnélek megkérni, ha időd engedi, hogy a 2013-as évfolyam végzős hallgatóit rögzítsed. Kösz.! --Kispados vita 2013. július 1., 20:25 (CEST)

díjak, kitüntetések

Üdv! Nagyon kérlek, ne sorolj be ezek alá olyasmiket, hogy az irodalomtudományok kandidátusa stb. Az se nem díj, se nem kitüntetés. --Pagonyfoxhole 2013. július 5., 21:38 (CEST)

Második világháború kiemelésen

Szia!

A második világháborúról szóló szócikket kiemelési eljárásra jelölte a 69.66.253.166-os proxy: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Második világháború

Kérlek szavazz és fejtsd ki a véleményedet a kiemelési eljáráson. --200.192.214.138 (vita) 2013. augusztus 14., 15:15 (CEST)

Donászy Ferenc

Szia, szerintem D.F. születési idejére a két eltérő forrásból az első lehet meggyőzőbb, tekintettel az iskoláihoz kapcsolódó évszámokra. Ha nincs ellenvetésed (de/és nem írod át saját magad), akkor ki szeretném javítani. Üdv. Veszely vita 2013. szeptember 3., 20:21 (CEST)

Színházi Adattár statisztika

Szia!

Ha van időd, légy szíves Te is bővíteni a statisztikát, amikor új vagy aktualizált lekérdezést csinálsz. Én most Horváth Zoltánt betettem a legtött előadást abszolváló rendezők közé. Én már ritkán lépek be, így előfordulhat, hogy nem veszem észre a kiemelésre méltó adatot. Előre is kösz. Üdv.! --Kispados vita 2013. október 1., 13:31 (CEST)

Szíves figyelmébe ajánlom. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 86.59.175.68 (vitalap | szerkesztései) 2013. október 04. 21:40 (CET)

Daryl Hannah egyik filmje?

Szia!

Beszúrtad a filmjei közé a "Tűzgyűrű (2000)" című filmet, ennek mi az eredeti címe? Sem az imdb.com, sem az enwiki szócikke nem ismer olyan filmet, ami ehhez passzolna, az xpress.hu-n sincs ilyen címmel DVD. Honnan vetted, hogy létezik ilyen film? misibacsi*üzenet 2013. október 10., 11:44 (CEST)

Szia!

A "Cowboy up" valóban ismert lehet "Ring of Fire" címen is, de ez nem jelenti azt, hogy magyarul "Tűzgyűrű" lesz a címe. Ha létezik magyar cím, azt az imdb.com általában meg szokta adni. Ennél tök más a magyar cím: "A bika tüze". Ez már benne volt Daryl Hannah filmjei között. Most fölöslegesen létrehoztam emiatt egy egyértelműsítő lapot, ahova ezt a nemlétező "Tűzgyűrű"-t beszúrtam. A filmcímeknél általában nem csak egyszerűen lefordítják az angol címet magyarra, pl. "The Heat = Női szervek" (nem pedig: "a hőség"). Előfordul persze fordítás is, tehát minden esetben ellenőrizni kell, hogy azon a magyar címen ismerik-e a filmet, saját magunktól lefordítani nem szabad, mert az vagy jó, vagy nem. misibacsi*üzenet 2013. október 10., 13:33 (CEST)

csak családneves "linkek"

Szia, ezt ugye nem gondoltad komolyan? --Pagonyfoxhole 2013. november 28., 15:00 (CET)

Ünnepek

Boldog karácsonyt és örömökben gazdag, szerencsés Új Évet és sok-sok szerkesztést kívánok! Szeretettel:Kossuthzsuzsa vita 2013. december 26., 23:46 (CET)