Szerkesztővita:Freyja

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Samat 11 évvel ezelőtt a(z) Wiki Loves Monuments témában
Köszöntünk a Wikipédiában, kedves Freyja!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál az érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! BáthoryPéter vita 2009. október 15., 13:54 (CEST)Válasz


If you don’t speak Hungarian, please click here.

koordináta megadása[szerkesztés]

Szia!

Látom javítottad a Klondike-i aranyláz‎ szócikkben a meglévő koordinátát. Ezzel nincs is semmi gond, de pár dolgot javasolnék a koordinátákkal kapcsolatban:

  • ne adjunk meg tizedmásodperceket (kivéve azt a speciális esetet, amikor egy templomtorony csúcsára akarunk hivatkozni)
  • az olvashatóság és kisebb hibalehetőség miatt érdemes az egyjegyű számokat két jegyre kiegészíteni: 3 helyett 03-at, 9 helyett 09-et szoktak írni.
  • a koordinátát elegendő 6 jeggyel megadni, nem lesz pontosabb, ha több jegyet használunk. (ezt a hibát sokan elkövetik)

További kellemes szerkesztést kívánok! misibacsi*üzenet 2009. október 18., 13:08 (CEST)Válasz

coffee:// kávéfőzők távoli irányítására[szerkesztés]

Hyper_Text_Coffee_Pot_Control_Protocol, a jelek szerint ezt még nem próbálták a valóságban is megépíteni, mint a madarasat, kivéve az inspirációt adó lusta cambridge-i tudósok, akik a világ első webkameráját azért építették, hogy a kancsóban maradt kávé szintjét az egész épületben követni tudják és ne kelljen feleslegesen elbattyogniuk a kávéfőzőig... :) – Dami vita 2011. január 15., 22:41 (CET)Válasz

Megerősített szerkesztői státusz[szerkesztés]

Szia! A WP:BÜRÜre érkezett ajánlás alapján mostantól megerősített szerkesztő lettél. További jó szerkesztést kívánok. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. június 9., 21:00 (CEST)Válasz

Köszönöm, legalább nem kell minden szerkesztésem után Petit nyaggatnom, hogy ellenőrizzen :) --Freyja vita 2011. június 10., 11:49 (CEST)Válasz

K.k.ü.![szerkesztés]

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka posta 2011. december 24., 01:39 (CET)Válasz

Wiki Loves Monuments[szerkesztés]

Szia!

A legutóbbi wikitalálkozón érdeklődtél a Wiki Loves Monuments fotópályázat iránt. Ha szeretnél részt venni a szervezésében, írd fel magad a Wikipédia:Wiki Loves Monuments#A műhely tagjai szakaszba. – Samat üzenetrögzítő 2012. június 5., 10:50 (CEST)Válasz