Szerkesztővita:Danielandrassy

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Danielandrassy!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Tomi3 vita 2012. november 17., 18:58 (CET)

Leonar3Do[szerkesztés]

Szia! Az oldal jelenleg erősen "reklámszagú", nem csoda, hogy egy járőr sem jelölte ellenőrizettnek. Kérlek, hogy gyomláld ki belőle az olyan mondatokat, mint a Ez a világ első komplett virtuális valóság kompakt terméke, amennyiben nincs erre külső forrásod (nem saját weboldal). Vedd ki a vastagításokat (csak a cikk címének megismétlése vastag az első sorban), vedd ki a szövegközi linkeket, mert így nem használhatjuk őket. Az elismeréseket mindenképp forrásokkal alá kell támasztani. A történeti részt ne felsorolásként írd, hanem fogalmazd meg rendes szövegként. Így hirtelen ezek a problémák.

Igen, nem másolhatsz be más oldalról szövegeket, csak abban az esetben, ha az adott weboldal nem copyrightos, illetve a tulajdonos cc-by-sa-3.0 szabad licenc alá helyezi az oldalt (Wikipédia:CC-BY-SA-3.0). De azért nem olyan nehéz saját szavakkal megfogalmazni valamit, fogalmazd át és úgy írd meg a cikket. De kérlek, próbálj ne reklámoldalt csinálni. A Wikipédia nem a reklám helye, hanem egy lexikon, ahol adatokat, tényeket, kialakulást, stb-t közlünk, és nem eladásra buzdítunk. Ha így marad, rövid úton törlési megbeszélésre fogja vinni valaki. Ha bármi kérdésed van, szólj nyugodtan. - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2012. november 22., 21:31 (CET)

Kieg: a jelenlegi források mind a saját weboldal. A WP:NEV alapján csak akkor megfelelően nevezetes a cikk tárgya, ha arról külső források is írtak, foglalkoztak vele (más weboldal, könyv, újság, akármilyen média). - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2012. november 22., 21:33 (CET)

Fájl:Leonar3Do International termék logo.jpeg[szerkesztés]

A képpel is gond van ám. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy a cég tulajdonosa szabad licenc alá helyezi a cég logóját? Ezentúl bárki, bárhol felhasználhatja? :-) Kicseréltem a szabad licencet logó sablonra. - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2012. november 22., 21:36 (CET)

A használatára esetleg adhatna engedélyt a cég, a permissions-hu@wikimedia.org e-mail címre kéne elküldeniük. - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2012. november 22., 21:36 (CET)

És a másik képet te magad csináltad, hogy szabad licenc alá helyezed? Vagy az is a cég weboldaláról származik? - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2012. november 22., 21:38 (CET)

  • Erre nem igazán kell sablonszöveg, mert a cég tulajdonosának csak annyit kell írnia, hogy engedélyezi a logó használatát a Wikipédia céghez kapcsolódó szócikkében. És hát valamilyen céges mail címről kéne küldeni. Sablon szöveget akkor használunk, ha kép szabad licenc alá helyezéséhez kell, de a logó esetében ez nem aktuális.
  • A linkek jelentősége az, hogy a cikkben felsoroltakon kívül további információkra mutasson, és ezeket a cikk alján egy "További információk" szakaszban szoktuk felsorolni. Mivel a linkek mind a saját weboldalra mutatnak, teljesen fölösleges az egyes alkalmazások, stb. linkjeit külön-külön megadni, elég lesz a saját weboldal linkje a cikk alján a további infók szakaszban.- RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2012. november 22., 23:43 (CET)

Időközben egy járőr már gyomlált is a cikkben és rá is tette a reklámsablont. Ez sajnos várható volt. - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2012. november 22., 23:44 (CET)

Aláírás[szerkesztés]

És hogy érezd a törődést, még egy üzenet :-). A vitalapokon hagyott üzeneteidet írd alá kérlek négy hullámvonallal (~), ebből mentés után a rendszer egy névvel és időponttal ellátott aláírást generál. - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2012. november 22., 21:41 (CET)

A Leonar3Do cikk bővítése[szerkesztés]

A vitalapján Vita:Leonar3Do folytassuk a konkrétumok megbeszélését. Javaslom a rokon szócikkek belinkelését és fejlesztését, hiszen a google és az olvasók is hálásak ha informatívabb a cikk. --Rodrigó 2012. november 23., 10:06 (CET)

Név módosítás[szerkesztés]

Szia! Írjad ide, melyik képet mire szeretnéd átneveztetni, és teszek rá egy sablont. Másik lehetőség az adminisztrátorok üzenőfalán kérned ugyanezt. Üdv. Tambo vita 2012. november 29., 21:59 (CET)

Fájl:Leonar3Do hardver elemei illusztrálva.jpeg[szerkesztés]

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Leonar3Do hardver elemei illusztrálva.jpeg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt egy {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képeid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Teemeah Smiley green alien big eyes.svg 편지 2012. november 30., 12:40 (CET)

re[szerkesztés]

Szia! A Leonar3Do vitalapján jeleztem, hogy az engedélykérés folyamatban van, de akkor jelzem ott is ahol mondtad. üdv Danielandrassy vita 2012. november 30., 13:36 (CET)

kérdés[szerkesztés]

az engedélyező e-mailben kell szerepelnie egy scannelt aláírásnak? vagy elég ha a CEO a céges email címéről küldi, és begépelve tünteni fel a nevét? köszi szépen!Danielandrassy vita 2012. december 5., 19:48 (CET)

Elég ha egy hivatalos címről küldi ki, és az alján az aláírás "cégszerű" tehát ahogy az üzleti levelezésében is szokta. --Rodrigó 2012. december 15., 03:35 (CET)

A képek engedélye bemásolva (OTRS), kettőt feltettem a commonsba, kicsit angolosított névvel. Lehet hogy magyarul kellett volna hagyni. A további képeknek angol nevet adjatok. Képek itt megtalálhatóak, a a képeket külön kategorizáltam a Commons gyűjteményben. http://en.wikipedia.org/wiki/Leonar3do --Rodrigó 2013. február 7., 22:32 (CET)
köszönjük szépen! Danielandrassy vita 2013. február 25., 14:22 (CET)

Leopoly[szerkesztés]

Puzzle stub.png

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott Leopoly szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, de sajnos a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat, ügyelj arra hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2013. június 15., 21:22 (CEST)

Rátai Dániel[szerkesztés]

Szia. Mint látom, te foglalkoztál a találmánnyal, jó lenne egy szócikk a feltalálóról is. Amennyiben adatokkal tudsz szolgálni, szívesen segítek. Ercsaba74 vita 2013. december 23., 13:18 (CET)