Szerkesztővita:Aszegedi22

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Regasterios 4 évvel ezelőtt a(z) Fájl:Tanulás a Kisangyalok Óvodában.jpeg témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Aszegedi22!
If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Vépi vita 2019. október 13., 08:56 (CEST)Válasz

Taita Alapítvány[szerkesztés]

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott Taita Alapítvány szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, azonban a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat és ügyelj arra, hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt, nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! Vépi vita 2019. október 13., 08:56 (CEST)Válasz

Szia! Független forrásokra lenne szükség, enélkül akár törölhetjük is a szócikket, lásd: Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! és Wikipédia:Nevezetesség. Tudnád ezeket sürgősséggel pótolni? Palotabarát vita 2020. március 8., 18:49 (CET)Válasz

Szia! Köszi a visszajelzést, beraktam néhányat, remélem, így jobb lett ..nehéz egy civilszervezetről igazán független forrást találni.

Kösz szépen! Palotabarát vita 2020. március 8., 22:16 (CET)Válasz

Fényképek, szerzői jog.[szerkesztés]

Figyelj csak: te vagy a Hajdú D. András? Palotabarát vita 2020. március 16., 11:05 (CET)Válasz

Nem, én az alapítvány egyik kuratóriumi tagja vagyok. András egy fotós, aki járt kinn a gyermekotthonban, de engedélyezte a fotók felhasználását.

Ennek a hozzájárulásnak a tényét muszáj lenne megerősíteni mindazon képek esetében, amit ő készített. Ugyanis a Commonsban, ahol a képeket tároljuk, most ez szerepel: Forrás: A feltöltő saját munkája. És a feltöltő te vagy.
Ezt komolyan kell venni, amit ugyanis beírsz a képfeltöltésnél, az jognyilatkozatnak számít. Nem írhatod, hogy a te munkád, ha az valójában Andrásé, még akkor sem, ha ő ehhez hozzájárult. Légy kedves beszélj Andrással, hogy küldjön egy levelet (ő küldje, a saját e-mail címéről) a permissions-hu@wikimedia.org e-mail címre, amiben tételesen leírja, hogy mely képekről van szó, és hogy igen, hozzájárul ahhoz, hogy a képei szabad felhasználásúak legyenek (CC-BY-SA-4.0). András már régi motoros, tudni fogja miről van szó, de van egy levélmintánk erre, amit itt találsz: Wikipédia:Engedélykérés#Engedély_képek_használatára, és akár ezt az üzenetváltást is belinkelheted neki.
Még egyszer hangsúlyozom: nem elég az alapítvány hozzájárulása, irreleváns, hogy az alapítvány és András között milyen szerződés van, a képek szerzői jogáról csak azok készítője mondhat le, tehát Andráson kívül más nem adhat engedélyt.
A képaláírásokhoz beírt "Fotó:Taita Alapítvány" szövegrészt törölni kell, mert a Taita Alapítvány nem képes arra, hogy megnyomja egy fényképezőgép exponálógombját, ezt csak ember csinálhatja, akinek van neve, és vannak (szerzői) jogai, és ő, csakis ő tud ezekről lemondani, az alapítvány nem (még akkor sem, ha fizetett érte, vagy jó barátságban vannak az alapítványosok a fotóssal vagy bármi).
Amennyiben a cikkhez mellékelt fotók közt van olyan, amit nem András készített, akkor meg kell kérni azt a személyt, aki az exponálógombot nyomta, hogy küldjön egy e-mailt hasonló szellemben ugyanerre a címre. Ezt annyira komolyan vesszük, hogy ha nem érkezik be az engedély reális határidőn belül (cirka egy hét), akkor a képeket inkább kitöröljük - megelőzve minden későbbi jogvitát.
Légy kedves fuss egy kört a fentiekkel kapcsolatban! Így a képek maradhatnak, ám ha nem sikerül ezeket az engedélyeket beküldetni, akkor törölni kell azokat. Kösz előre is. Palotabarát vita 2020. március 16., 11:29 (CET)Válasz

Rendben, teljesen érthető, köszi, a kolléganőm intézi is.

Fájl:Tanulás a Kisangyalok Óvodában.jpeg[szerkesztés]

Szia! Ez a kép csak abban az esetben használható, ha ahhoz a gyerekek szülei is hozzájárulnak írásban. Bár látom, hogy az alapítvány főleg árvákkal foglalkozik, de ezt akkor is le kellene tisztázni. Gondolom, valaki azért gyakorolja a szülői jogokat az ő esetükben is. Nem tudom, hogyan működik ez Kenyában. – Regasterios vita 2020. április 7., 16:20 (CEST)Válasz

Szia! Van engedélyünk a gyermekotthon vezetőjétől, ő gyakorolja a gyerekek felett a gyámságot. Küldjük el az engedélyezős email címre? Köszi. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Aszegedi22 (vitalap | szerkesztései)

Igen, kérlek, küldd el. Köszönöm. – Regasterios vita 2020. április 8., 20:58 (CEST)Válasz