Szerkesztő:Ryca/archiv(1)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Szerkesztő:Ryca/Szent Tamás-bazilika (Csennai)[szerkesztés]

Szia, az ilyen átirányításokat törölni szoktuk. Szükséged van még a lapra más célból, vagy mehet a kukába? --Regasterios vita 2012. szeptember 8., 18:00 (CEST)

Rendben, töröltem. --Regasterios vita 2012. szeptember 8., 19:48 (CEST)

Megerősített szerkesztő[szerkesztés]

Szia! Javasoltalak megerősített szerkesztőnek itt. További jó szerkesztést! :-) Ogodej vitalap 2012. szeptember 30., 10:09 (CEST)

Amit meg is kaptál. További jó szerkesztést kívánok! Üdv. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 4., 22:52 (CEST)

Kérés[szerkesztés]

Szia! Esetleg, ha nem nagy kérés, nemelehetne-e kivenni a szerklapodról az engem érintő megjegyzésedet? Vigyor Ogodej vitalap 2012. október 3., 20:19 (CEST)

Köszönöm! :) Ogodej vitalap 2012. október 3., 20:39 (CEST)

Mezolitikumi temető[szerkesztés]

Szia! Átneveztem a fenti névre. Nem kell egyértelműsíteni, nincs másik cikk azonos névvel. Üdv. Tambo vita 2012. október 8., 21:59 (CEST)

Szerkesztésszámláló[szerkesztés]

Szia! Itt megtalálod a szerkesztésszámaidat, egyelőre még nem teljes, pár órán belül valószínűleg működni fog. Üdv. Ogodej vitalap 2012. október 19., 16:29 (CEST)

Tibeti nevek[szerkesztés]

Persze, de miben? Ogodej vitalap 2012. november 30., 21:41 (CET)

Yamdrok Lake, or Yamzho Yumco (Tibetan: ཡར་འབྲོག་གཡུ་མཚོ་, Wylie: yar-'brog g.yu-mtsho, ZYPY: Yamzhog Yumco; Chinese: 羊卓雍錯)

Jamdok-tó (irodalmi tibeti: jar-brog-gaju-mcho)

Gyantse (also spelled Gyangtse; Tibetan: རྒྱལ་རྩེ་, Wylie: rgyal rtse, ZYPY: Gyangdzê; Chinese: 江孜镇; pinyin:Jīangzǐzhèn)

Gyance (it: Rgjal-rce)

Lhasa ( /ˈlɑːsə/; Tibetan: ལྷ་ས་, Wylie: lha sa, ZYPY: Lhasa, [l̥ásə] or [l̥ɜ́ːsə]; simplified Chinese: 拉萨; traditional Chinese: 拉薩; pinyin: Lāsà; sometimes spelled Lasa)

Lhásza

Lhamo La-tso or Lhamo Latso (Tibetan:ལྷ་མོའི་བླ་མཚོ།, Wylie: Lha mo bla mtsho),

Lhamo Laco

Namtso or Lake Nam (officially: Nam Co; Mongolian: Tengri Nor;

Nam-tó (it:Gnam-mcho)

Lake Manasarovar (Mapam Yumco) ( Tibetan: མ་ཕམ་གཡུ་མཚོ།, Wylie: ma-pham g.yu-mtsho, ZYPY: Mapam Yumco;Sanskrit: मानसरोवर; simplified Chinese: 玛旁雍错; traditional Chinese: 瑪旁雍錯; alternatively Mapam Yum Co, Mapham Yu Tso), orManasa Sarovar/Lake Manas,

Manaszarovár vagy Mapam-tó

Samding or Samten Ling gompa (bSam-sding dGon-pa Tibetan: བསམ་སྡིང་དགོན་པ་) or Samding Dorje Pakmo (bSam lding rDo rje phag mo) English: 'The Temple of Soaring Meditation'.

Szamtenling (ez egy templom) it: Bszam-gtan-gling)

n Tibetan Buddhism, Dorje Pakmo (Tibetan: བསམ་སྡིང་རྡོ་རྗེ་ཕག་མོ་སྤྲུལ་སྐུ།, Wylie: bsam-sding rdo-rje-phag-mo sprul-sku, ZYPY: Samding Dojêpagmo Zhügu, literally The Diamond Sow; simplified Chinese: 桑顶多吉帕姆活佛 (多杰帕嫫); traditional Chinese: 桑頂多吉帕姆活佛 (多傑帕嫫); pinyin: Duōjí Pàmǔ (Duōjié Pàmó); Sanskrit: Vajravārāhī)

Pagmodordzse (it: Phag-mo rdo-rdzse)

Előre is köszönöm. :) Ryca vita 2012. november 30., 21:53 (CET)

Szívesen! :-) Ogodej vitalap 2012. november 30., 22:37 (CET)

Szia, ezekre nem találtam tibeti írást, van ötleted mi lehet? Ryca vita 2012. december 1., 10:07 (CET)

  • Pede Dzong (erőd) -- Pede-dzsong
  • Pai-Ti (falu) -- Pai-ti

Átírva-- Ogodej vitalap 2012. december 3., 20:46 (CET)

Re: Diósgyőr-Vasgyár[szerkesztés]

Köszönöm az elismerést, örülök, hogy tetszik a szócikk. Mi tagadás, a legkedvesebb szócikkeim közül való. :) Üdv  … szalax üzenőlap 2012. december 17., 20:39 (CET)

Tamil átírások[szerkesztés]

Íme:

Pándja királyság - Pandyan Kingdom பாண்டிய நாடு -- Pándja Királyság, vagy pándják
Chera Kingdom சேரர் --Cséra Királyság, vagy csérák
Csola-dinasztia (tamilul: சோழர் குலம்; Csóla lenne írás szerint, de a KNMH rövid ó-val írja
...... Sangam period (Tamil: சங்ககால பருவம், ) -- Csankál parúvam
Tamilakam - தமிழகம் , -- Tamilakam
Csálukja-dinasztia - Chalukya dynasty (Kannada: ಚಾಲುಕ್ಯರು [tʃaːɭukjə]) Csálukja-dinasztia
Pallava-dinasztia talán:(tamil wikiről பல்லவர் -- Pállava-dinasztia

-- Ogodej vitalap 2012. december 20., 23:39 (CET)

  • തിരുവനന്തപുരം – Tiruvanantapuram (malajálam)
  • Andamán- és Nikobár-szigetek
Ogodej vitalap 2012. december 26., 19:11 (CET)

Karácsony[szerkesztés]

Boldog karácsonyt! Szalakóta vita 2012. december 25., 21:43 (CET)

re:dévanágari átírások[szerkesztés]

Vaisnava dharma, illetve darsana Ogodej vitalap 2013. január 5., 10:10 (CET)

Darsana, és szanszára Ogodej vitalap 2013. január 5., 19:14 (CET)

Srí Rámanudzsa lesz. Ogodej vitalap 2013. január 6., 19:03 (CET)

Szanhiták[szerkesztés]

A piros linkelt nevek jó átírások lesznek. Ogodej vitalap 2013. január 30., 22:22 (CET)

Járőrködéshez[szerkesztés]

Jó munkát!

Ogodej vitalap 2013. március 12., 22:03 (CET)

Alien 1[szerkesztés]

Szia! Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy lehetőség szerint jó ha ellenőrzöd azt, amit járőrként jóvá kívánnál hagyni szerkesztésként. A nyolcadik utas: a Halál szócikkben jóváhagytad az „Alien 1” címet, noha köztudott, hogy ilyen cím soha nem létezett (ennek konkrétan az IMDb-n is utána lehet nézni). A címet azóta javítottam. Üdv! --Vander vita 2013. május 23., 03:20 (CEST)

Larson–Miller-paraméter[szerkesztés]

Kedves Ryca, ebben a szócikkben jó lenne a címet is javítani. Köszönöm, --188.24.112.248 (vita) 2013. június 2., 08:02 (CEST)

Rendben! Ryca ide írj! 2013. június 2., 08:40 (CEST)

Hibás ékezetek[szerkesztés]

Szia!

Amit az Indus-völgyi civilizáció szócikkben műveltél, az eléggé riasztó volt helyesírási szempontból. A hosszú ő betűt teljesen elhagytad, olyan szavakban is, mint pl. "idő", "mezőgazdaság", "fényűző". Te ezeket végig rövid "ö"-vel, illetve rövid "ü"-vel írtad, mintha e betűk hosszú változata nem is létezne.

A böngészőkben általában lehetőség van arra, hogy a helyesírás ellenőrzését segítsék (ilyen pl. a Firefox). Kapcsold be ezt a funkciót és egyből látni fogod, ha a beírt szó hibás. misibacsi*üzenet 2013. június 2., 11:39 (CEST)

Akkor elnézést, hogy a hibák beírását rád testáltam, mert magamból kiindulva az ilyen szöveget jóváhagyás előtt javítani szoktam és csak utána hagyom jóvá. Ha nagyon rossz a helyesírás, akkor kételkedni szoktam a tartalomban és olyankor inkább visszavonom, ha túl nagy munka lenne utánanézni a tartalomnak plusz még a helyesírást is javítani. Gondolom az ékezethibákat te is láttad (használsz a böngésződben helyesírás ellenőrzőt?), azt is lehet csinálni, amit mondasz, hogy ezeket egy későbbi fázisban akartad javítani, de akkor tényleg célszerű lett volna rögtön kirakni rá a "tataroz" sablont.

Nem látok olyan linket, amit elrontottam volna, de előfordulhat, hogy nem veszem észre. misibacsi*üzenet 2013. június 2., 12:54 (CEST)

Linkek kékítése[szerkesztés]

Szia!

Az aszkorbinsav és karbonsavak cikkekben javítottál néhány linket, zömében olyanokat, amelyek átirányításokra mutatnak. Amikor ezek az átirányítások még nem létező szócikk helyett lettek létrehozva, hogy némi infót mégis kínáljanak, ott érdemes körültekintően eljárni. Ezzel kapcsolatban pár hónapja volt egy nagyobb eszmecsere, melynek eredménye itt lett összefoglalva: WP:ZÖLD. Arra kérlek, hogy olvasd el és fontold meg. Egy másik szerkesztésedben az oldószer linket úgy kékítetted, hogy az oldatok kémiájára módosítottad a hivatkozást. Ez szerintem így nagyon nem szerencsés, mert teljesen elfedi azt, hogy bizony itt van egy megíratlan szócikk (melyet egyébként már régóta tervezek lefordítani az angolból, el is kezdtem allapon, csak valahogy sosem haladtam vele... de még nem adtam fel :-)).

üdv: Szaszicska vita 2013. június 2., 12:21 (CEST)

Ünnepek[szerkesztés]

Boldog karácsonyt és örömökben gazdag, szerencsés Új Évet és sok-sok szerkesztést kívánok! Szeretettel:Kossuthzsuzsa vita 2013. december 23., 17:08 (CET)


Kedves Ryca!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

Aba nemzetség[szerkesztés]

Szia! Ma reggel akartam ellenőrizni a fenti cikkbe beszúrt szöveget. Mire átnéztem egy-két dolgot a témával kapcsolatban, és vissza akartam vonni, látom, hogy időközben már ellenőrizted és jóváhagytad. Szeretném megkérdezni, hogy minek alapján hagytad meg a beírt változtatásokat. Köszönettel: --Vadaro vita 2014. március 16., 14:40 (CET)

Nem vagyok történész, de ezek eléggé "nagy" állítások ahhoz, hogy csak így ("Német évkönyvek szerint...") megmaradjanak. Nem visszavonom, hanem törölni fogom, és a vitalapon részletezem a kétségeimet. Üdv. --Vadaro vita 2014. március 16., 15:18 (CET)

AXN Crime[szerkesztés]

Kedves Ryca! Köszi az AX Crime cikk ellenőrzését! Ezóta már van néhány változtatás, kérlek ellenőrizd!! Szerkesztő: Bolondkamion

Universal Channel[szerkesztés]

Kösz a legutóbbi ellenőrzést, és boldog Húsvétot! A Universal Channel cikket szinte mindennap bővíteni kell. Kérlek, rendszeresen ellenőrizd! Szerkesztő: Bolondkamion

Ismét van egy kisebb változtatás, a filmek a szakasz folyamatosan bővül, emiatt! Szerkesztő: Bolondkamion

Köszönet[szerkesztés]

Csak most vettem észre, hogy ellenőrizted az Özvegy menyasszonyokat. Köszönöm szépen. Bocsánat, de nem vegyészmérnök vagy, mert lehet, hogy elírtad (velem is gyakran előfordul az ilyen.)Peadar vita 2014. december 18., 11:56 (CET)

Ellenőrzés[szerkesztés]

Szia! Ezt a szerkesztést miért tetted ellenőrzötté? Csigabiitt a házam 2014. december 28., 16:31 (CET)

Jeruzsálemi templom[szerkesztés]

Szia. Légyszives ellenőrizd már le a Jeruzsálemi templom című lapot. Köszönöm. – Milei.vencel vita 2015. november 4., 09:17 (CET)

GDP-s lapok[szerkesztés]

Szia!

Évek óta minden évben én frissítem a GDP-s lapokat, és mindig könyörögni kell vkinek, hogy láttamozza le őket, mert sokszor 2 hónapig nem nyom rá senki 'pecsétet'. Kérlek okézd le ezeket: Országok GDP szerinti listája (nominális), Országok egy főre jutó GDP szerinti listája (nominális), Európai országok GDP szerinti listája, Ázsiai országok GDP szerinti listája.

Köszönet: Scientist vita 2015. december 14., 12:29 (CET)