Szerkesztő:MDia86

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Máth Diána szekesztői lapja

A Wikipédiából, a Szabad Lexikonból



Ez a szerkesztő 13664 napos.
Ez a szerkesztő dorogi.
Ez a szerkesztő környezetvédő.
Ez a szerkesztő ateista.
Ez a szerkesztő imád világot látni és érdekes emberekkel találkozni!
Ez a szerkesztő ki tudja rakni a Rubik-kockát.
Ez a szerkesztő nem dohányzik.
2001: A Space Odyssey
2001: A Space Odyssey
Ez a szerkesztő szereti a csillagászatot.


Én
Máth Diána vagyok. Esztergomban születtem 1986. november 28-án. Dorogon nőttem fel és azóta is itt élek. Az általánost a helyi iskolában végeztem. Budapestre jártam egy építészeti szakközépbe, de végül nem maradtam a pályán. A főiskolát már a meleg családi fészekhez közel, szülővárosomban, Esztergomban kezdtem meg, német nemzetiségi tanító szakon,amit 2010-ben sikeresen be is fejeztem. Jelenleg egy közeli általános iskolában dolgozom, ahol a negyedikes kis ördögfiókák osztályfőnöke vagyok.

Szabadidőmet legyszívesebben a családommal, filmezéssel, mozizással, olvasással és utazással töltöm. Így ezekben a témakörökben szándékozom tevékenykedni. Aztán ki tudja, milyen irányba sodor majd az élet.

Én és a Wiki...

A családomban évek óta napi téma a Wikipédia, ugyanis egyetlen testvérem, Dávid lassan 4 éve lelkes szerkesztője az enciklopédiának. Öcsém példáján felbuzdulva az unokaöcsém, Ákos is belevetette magát az cikkezésbe, és azóta sem lankad a lelkesedése. A kitűnő példákból kiindulva és az azon fennakadva, hogy néhány általam igen kedvelt színész és film még nincsen, vagy igen hiányosan van kidolgozva, úgy döntöttem, hogy itt az én számomra is akadna tennivaló. Így most jelentem: megjöttem! Remélem sokak tudásvágyát csillapíthatom, vagy inkább szíthatom tovább irományaimmal!


Országok, ahol jártam[szerkesztés]

Tengerek, amikben fürödtem[szerkesztés]

Szerkesztéseim[szerkesztés]

Színészek[szerkesztés]

Jonathan Rhys Meyers, Cam Gigandet, Justin Long, Sean Faris, Henry Cavill, Dwayne Johnson, James Caviezel, Brandon Routh, Chris Evans, Alex O'Loughlin, Jesse Eisenberg, Timothy Olyphant, Zach Galifianakis, James Denton, Charlie Day, Sam Claflin, Rufus Sewell, David Oakes, Ian McShane, Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Alice Eve, Tom Hardy

Filmek[szerkesztés]

127 óra, Fekete hattyú (film), Ízek, imák, szerelmek, Terhes társaság, Díva (film), Micsoda nő!, A majmok bolygója: Lázadás, Kapj el, ha tudsz

Más[szerkesztés]

H. R. Giger, Damien Sargue