Szerkesztő:Kata/Archívum 09/01

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Nyuszi[szerkesztés]

Még az a szomorú nyuszmusz :) Neked is boldogot, hétfőn sok locsolót, minél finomabb parfümökkel :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. április 10., 15:35 (CEST)

szerintem tündéri nyuszi, köszi! :) Neked is kellemes húsvétot! – Alensha sms

Locs-locs! Köszönöm a nyuszit, és neked is boldog húsvéti ünnepeket kívánok! Samat üzenetrögzítő 2009. április 13., 11:02 (CEST)

Én vagyok :)[szerkesztés]

Elolvastam az oldaladat. Én Kígyó vagyok (kínai) és Bak (nyugati). Ezek keveréke jó nekem vagy nem? Segíts, Boszorka! – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2009. április 14., 20:35 (CEST)

kit36a[szerkesztés]

Hol a jó büdös fenében csacvarogtál eddig??????? Nem gondolod, hogy vanak, akiknek hiányzol? kit36a vita 2009. április 18., 20:12 (CEST)

Javítgatás[szerkesztés]

Szia! 1. nem jelölte semmi, hogy építés alatt van, 2. nem csináltam semmi rosszat, szerintem szakaszolni kellene 3. Komáromot egyértelműsíteni kellett, ezt javítottam. üdv Szajci reci 2009. április 28., 06:22 (CEST)

velence itália[szerkesztés]

Szia! Mondcsak, a velence cikk mennyire van készen? régen ezt te csináltad? szerintem kiemeltszavazásra lehetne tenni. Szajci reci 2009. május 2., 20:02 (CEST)

Értem. És Magyarország alatt a szócikket érted, vagy magyarországi dolgokra gondoltál? Szajci reci 2009. május 2., 20:09 (CEST)

Na ezért fogadd dícséretem. Én is ezt támogatom, hogy a magyar wikin sok magyar cikk legyen igényesen megírva, lehetőleg kiemelt. Sajnos a magyar töri is eléggé el van hanyagolva. Szajci reci 2009. május 2., 20:17 (CEST)

Szia! Szeretném megerősíteni az előttem szólót, hogy javasold kiemelt szócikknek Velencét. Szerintem is megérdemli az ott elvégzett munka, hogy elismerjük. Üdv. Andrew69. 2009. október 18., 09:47 (CEST)

idegenforgalom[szerkesztés]

Nemtom, én egy meglévő cikkből lestem el a struktúrát. :) Majd átírom statisztikára. – Timish levélboksz 2009. május 4., 18:54 (CEST)

Szia, köszi :) Én ezekkel mind tisztában vagyok. :) Mindazonáltal azért, mert a magyar köztudatban a riviéra van csak, én nem akarom, hogy a Törökország turizmusa cikkben ezek legyenek túlsúlyban. Minden régió egyenlő teret fog kapni. Épp az a bajom, hogy az emberek összesen Isztambult meg Antalyát ismerik Törökországból, aztán kifújt, miközben lélegzetelállító helyek vannak szerte az országban, kezdve a rizei zöldellő mezőktől, Kappadókia mesebeli vidékein át a síparadicsomokig az anatóliai hegyekben, a fekete-tengeri kis halászfalvak elképesztő kilátással, vagy ősi romok mélyen kelet-anatóliában, majdnem már az örmény határnál... Úgy vélem, hogy csak azért, mert a magyar turizmus a déli tengerpartot célozza meg, nekem nem kell feltétlen ezt támogatnom... Nem vagyok egy utazási iroda ügynöke sem :) Ez pont olyan, mintha Magyarország turizmua egyenlő lenne az alföldi csikósok bográcsgulyásával meg Budapesttel, az ország többi része meg le van kakilva :) Én szeretném a többi részt is bemutatni Törökországból, mert azok is turisztikai célpontok, akkor is ha a legtöbb külföldi csak a riviérát ismeri. :) – Timish levélboksz 2009. május 5., 10:07 (CEST)
Hát az engem abszolúte nem érdekel, hogy melyik utazási irodának kifizetődő a szervezés, ez enciklopédia, nem turisztikai prospektus... Attól, mert a magyar irodáknak nem kifizetődő a Fekete-tengeri régióba turistautakat szervezni, attól ott még van látnivaló - és nagyon is szép számban kiszolgálja a török belföldi turizmust, a Fekete-tenger partján se szeri se száma a strandoknak és szállodáknak. Nem látom be, miért kéne nekem a kliséhelyeket hangsúlyozni egy enciklopédiacikkben. A Török Riviéráról van külön szócikk, ami helyet kapott a turizmus szócikk elején, ennyi legyen bőven elég. Nem csak csoportos turizmus van, én pl. sose megyek irodával, mert csak lenyúlnak, és kapok a pénzemért valami gáz hotelt, rádtukmálnak túrákat, amiknél első helyen van, hogy beciplenek mindenféle hülye boltba, a látnivalóknál meg töltetnek a csoporttal tíz percet. Tudom, mert voltam kint idegenvezető, nem is leszek még egyszer, az tuti. Minden évben magánúton megyek ki és többet látok az országból és az emberekből, mint az a szerencsétlen turista aki befizet valami horrorösszegű egyhetes nyaralásra. Persze aki csak pancsikolni akar a tengerben, annak az tökéletes, bár sose értettem minek megy külföldre az olyan, aki egy hétig ki se mozdul az ötcsillagos szálloda uszodájából, azt itthon is csinálhatná... Ja persze, mert lehet vele kérkedni, hogy itt meg ot voltam, csak azt nem teszi hozzá, tíz centit se látott az ileltő országból, csak a repteret meg a szállodája aquaparkját. Rühhellem az ilyen turistákat, és csakazértse fogok ilyen cikket írni, az én cikkem kiegyensúlyozottan feltünteti minden régió minden nevezetességét, majd eldönti a turista, hova akar menni. Úgyse a wikipédián fog úticélt keresgetni magának, max ha már kiválasztotta, akkor fog idejönni megnézni, hogy mégis mit kínál neki az a hely, ahova megy. A Török riviéra szócikket majd szándékozom bővíteni specifikus tatisztikával meg egybekkel, de továbbra is fenntartom, hogy Törökország turizmusa nem csak a riviérából áll, mert belföldi turizmusa is van. :-)Timish levélboksz 2009. május 5., 11:26 (CEST)
Nem értem, mitől vagy így kiakadva.... Én nem ellened háborogtam. Elmondtad a javaslatod, én meg elmondtam, miért nem szándékozom úgy írni a cikket, ahogy neked tetszik. Ennyi. Nem érdekel, hogy Magyarországon mit tartanak tuirsztikai célpontnak. Amikről a szócikkben írok, mindegyik a turizmust már jelenleg is kiszolgáló célpont, nem a sivatag közepi tanyasi ház, ahova nem vezet út, hanem komplett idegenforgalmi infrastruktúra van kiépülve mindegyiknél, akár a Fekete-tengeri régióban, akár Közép-Anatóliában (még Kappadókiában is, sőt, őtt még barlanglakást is vehetsz, ha van rá pénzed). A riviéra és tengerparti régiók hangsúlyos szerepet kapnak (felsoorlásban is az első három helyen, ha megnézed, és utna jönnek a belső régiók), úgyhogy nem értem, mi a bajod a cikkel, az hogy nem kizárólag az üdülőközpontokról szól? Rohadtul nem bír érdekelni, hogy melyik utazási irodának mi az érdeke, és úgy vélem, a turistának igenis meg kell mutatni, hogy van választási lehetősége, és nem cska az, amit a helyi (magyar) irodák kínálnak. Igenis el lehet menni pl. antalyából Kappadókia-túrára, vagy Ankarából a Fekete-tengerhez, helyi török utazási irodával is. Nem látom be, miért kéne nekem a szócikkben leszűkíteni a kínálatot a magyar irodák katalógusában közölt öt-hat városra meg pár üdülőfalura, mert annyi az egész. Törökország turizmusa és turisztikai látnivalói nem a magyar irodák kínálatából állnak. Ennyi. – Timish levélboksz 2009. május 5., 15:01 (CEST)
Egyébként pedig forrásként a Török Kulturális és Turisztikai Minsiztérium honlapját hazsnálom www.tourismturkey.org , tehát nem istenhátamögötti eldugott kis piszlicsáré helyek, hanem a Turisztikai Minsiztérium ajánlott célpontjai... – Timish levélboksz 2009. május 5., 15:13 (CEST)

Hungary Tourism[szerkesztés]

Legalább 10 cikket kell belőle csinálni... – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. május 8., 13:39 (CEST)

Akkor egyről beszélünk, szuper! Szia! – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. május 8., 13:53 (CEST)

Dél-Alföld turisztika[szerkesztés]

Bocs, az épalatt sablont csak utólag láttam meg, mert alapból a szöveg közepére görgettem, hogy javítsam a linket! Remélem nem volt szerkütk... – Burrows vita 2009. május 8., 21:07 (CEST)

Mészöly[szerkesztés]

Köszönöm a linkeket, megnéztem, de hogy mitől lett volna üldözött... :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. május 14., 16:10 (CEST)

Ööö... Melyikre gondolsz, mindhárom bővítendőnek tünteti fel... Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. május 14., 21:16 (CEST)

Megnéztem a többi wikicikket, ez bizony inkább a jól használható kategória, nem a bővítendő. Szajcival én is hadakoztam régebben a cikkértékelések körül, tanácsoltam neki, hogy inkább ne ilyen sebességgel, és hallgatott rám, azt hiszem :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. május 14., 21:25 (CEST)

Juteszembe: boszorkány? Tényleg? Én régebben a haiti santerra-vallással, illetve mágiával foglalkoztam :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. május 14., 21:26 (CEST)

allap[szerkesztés]

Szia! Azért vettem le a sablont, mert allapra felesleges. A sablonon is ez áll: ne hagyd ezt a sablont néhány napnál tovább a lapon, hosszabb lélegzetű munkára használj inkább saját allap. Ezért vettem le és továbbra is azt mondom, hogy allapra felesleges az ilyen sablon. Szajci reci 2009. május 17., 11:25 (CEST)

Bienvenida![szerkesztés]

Na mi a helyzet? :) Isten hozott újra. Mostanában a szárd wikiben ügyködtem. :-)Mex plática 2009. július 11., 19:38 (CEST)

Tienes razón, es más seguro quedarse aquí durante la temporada de la influenza. Hay que esperar tranquilamente a que se acabe. – Mex plática 2009. július 11., 20:04 (CEST)

MSN[szerkesztés]

Szia! Hétvégén nem szoktam sokat fenn lenni, holnap meg el leszek utazva, de holnapután mindenképpen leszek. Elsősorban délelőtt. Üdv– Istvánka posta 2009. július 12., 14:58 (CEST)

Szia![szerkesztés]

Szia! Micsoda kellemes meglepetés! :) Reméltem, hogy még egyszer visszatérsz! Kedvedet semmi és senki soha ne vegye! Üdv újra a csapatban! – B.Zsolt vita 2009. július 13., 23:00 (CEST)

Köszi...[szerkesztés]

Nagyon drámai ez a felütés, de nem értem. Bocsáss meg, ha kicsit nehéz a felfogásom! Kifejténéd egy kicsit részletesebben is? --Bitman vita 2009. július 24., 08:44 (CEST)

"építés alatt"[szerkesztés]

Kedves Kata! Egy cikk soha sincs kész. A sablonba pedig – amint azt te is nyilván megfigyelted, – bele van írva, hogy „ne hagyd ezt a sablont néhány napnál tovább a lapon.” Légy szíves ne komolytalankodj azzal, hogy több hónapig kiteszed ezt a szöveget, mert lejáratod az egész intézményt! És ne riassz el vele másokat a szerkesztéstől! Egy szócikk nem magántulajdon. --Bitman vita 2009. július 25., 08:52 (CEST)

Ne vedd rossz néven kérlek, de nincs hangulatom szemantikai vitába bonyolódni a kész szó jelentését illetően. (Vagy mégis? Vigyor)
  • Szerinted mire való ez a sablon, és mit jelent benne a figyelmeztetés, miszerint ne hagyd ezt a sablont néhány napnál tovább a lapon?
  • Miben különbözik az inkriminált néhány szócikk százharmincezer másiktól? Ugye nem azt akarod mondani, hogy azok már nem alakulnak tovább? (Vagy tegyük ki minden szócikre?)
  • Akadályoz téged a fejlesztésükben az, hogy már nincs ott a sablon?
  • Mit értettél az alatt, hogy tönkretettem a munkádat?
  • Ha senki nem akarja rajtad kívül szerkeszteni őket, akkor számodra semmi különbséget nem jelent a figyelmeztetés ottléte vagy hiánya. Ha akadna vállalkozó, akkor viszont milyen alapon tiltanánk el a szerkesztéstől?
Ezek nem csak költői kérdések. Kérlek gondolkodj el rajtuk, és érvelj racionálisan! Hónapokig ott voltak a sablonok, bőven volt időd, hogy ízlésed szerint alakítsd a közkincset. És szerintem lesz is alkalmad doszt. Tudsz mondani olyan méltányolható érvet, ami indokolná a többiek formális kirekesztését? --Bitman vita 2009. július 27., 19:41 (CEST)

Nem teljesen értem milyen módon szoktad kezelni a konfliktusaidat. Én teljesen racionálisan érvelek, te ezekre egyáltalán nem reagálsz, csak puffogtatod az indulatos frázisokat. Nem nagyon tudok más tenni, mint véleményt kérek a közösségtől. Ha ők is azt mondják, hogy most minden tönkrement visszavonhatatlanul, akkor a kardomba dőlök. :-) --Bitman vita 2009. július 29., 17:24 (CEST)

Öröm[szerkesztés]

Hadd üdvözöljelek elsőként, örülök, hogy ismét látlak :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. szeptember 15., 18:04 (CEST)

Itt hamarosan -39 lesz, és legfeljebb Honvéd-meccseket láthatsz :) Amúgy minden rendben, dolgozgatok, dolgozgatok :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. szeptember 15., 18:17 (CEST)

Csináld csak a cikkeket, kivont karddal fogok őrködni felettük :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. szeptember 15., 18:27 (CEST)

Javíts csak bátran, szerintem nincs olyan oldalunk, amin ne lehetne csiszolni, javítani. Erőtékozló esztendő? Az lesz nekem is :( Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. szeptember 15., 18:42 (CEST)

Nem volt sikeres az év? A válság gondolom érzékenyen érintette az idegenforgalmat is. Nekem is jobb volt tavaly :( Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. szeptember 15., 18:51 (CEST)

Kit-től[szerkesztés]

Szia, örülök, hogy élsz, s azért is, hogy fütyülsz a wikire. Már én is. Ha van kedved, nézd meg az utólsó szócikkeimet: Vértesszőlős Őstelep, Veszprémi Petőfi Színház, Mevlana Múzeum. Elkezdtem Dubrovnikot, de a belebarmoláaival SZCI_ÚR ELVETTE TŐLE A KEDVEMET, ERRE ÁTMENTEM A világöris központjába, de oda is bepofátlankodott, s ezért kiléptem a wikiből. Ha kell, vannak gyönyörű felvételeim Trogirról, Sibenikről is, csináltam egy Ivan Meštrović lapot Splitből. Most nyakig szaudi-arab vagyok, mert a fiam most éppen Rijádban van, ha még élek megyek hozzá, közösen szeretnénk meglátogatni Mada'in Salih-ot (erről is elkezdtem egy lapot). Rijád-ot is csináltam, szépen is alakulrt ADDIG, AMÍG SZ_CI-ÚR ODA IS. BEPOFÁTLANKODOTT. Azzal is végeztem, meg mindennel, ami wiki (pár kedves lény kivételével). No Lám, nekem is kitellt. Azért örülök, hogy megkerestél. Régi idők emlékeként a múltkor megnéztem a közös spanyol dolgokat. Szia-Szia-Szia. Kit36a Kit36a vita 2009. szeptember 15., 22:04 (CEST) Visszajöttem, mert elfelejtettem, hogy most délelőtt jöttem vissza Petronellből, s onnan is vannaak fotóim. Szia.Kit36a vita 2009. szeptember 15., 22:36 (CEST)

Na azért te is ésszel beszélj rólam. Nem vagyok gyerek, sem kamasz. Hanem betartom a wiki elveit, veled szemben. üdv Szajci reci 2009. szeptember 17., 19:28 (CEST)

1. Én Kitnek szépen leírtam, ill. megkértem, hogy figyeljen oda a formázási dolgokra. Én kijavítottam és utána mindjárt megsértődött elküldött engem a fenébe. Én még egyszer ezután megpróbálkoztam szépen elmondani neki, hogy a wikiben a cikkek nem saját tulajdonok, nem pofátlankodtam be az ő cikkébe, hanem kijavítottam a formázási hibáit, amit többszöri kérés ellenére sem tett meg. Ezután én is bedühödtem, hogy nem képes nekem szépen válaszolni, hanem elment panaszkodni máshoz, hogy én leöcsiztem, meg milyen pofátlan vagyok, meg stb. Ráadásul fogalmam sem volt, hogy hány éves. Én nekem a wiki nem játszótér. Nekem fontos, hogy megismertessem a világot mással és én is szeretem olvasni a dolgokat. Rijád cikke nekem nagyon tetszett, de ahogy meg volt formázva, attól falramásztam. Számtalan helyesírási, formázási hiba volt benne. Ezt javítottam, majd ismét megszólt, hogy miért nyulkálok bele a cikkbe. Komolyan mondom, jó volna elolvasnia a kollegának a kezdő lépéseket. Nos ennyit szerettem volna mondani Kitről. Szajci reci 2009. szeptember 17., 20:34 (CEST)

Megvanás[szerkesztés]

Hát persze, megvagyok. Öröm téged újra köztünk látni. OsvátA Palackposta 2009. szeptember 17., 19:36 (CEST)

Még valami[szerkesztés]

Még arra lennék kíváncsi, hogy te milyen szép helyeken jártál a nyáron? Olvastam Kitnek írt leveledből, hogy Barcelonában, meg Dalmáciában valahol? Én is voltam 2 napot Barcelonában, szerintem nagyon szép hely! Szajci reci 2009. szeptember 17., 20:36 (CEST)

Hú, köszönöm, hogy felajánlottad. Örömmel fogadom, mert imádom nézegetni a tengeres képeket. Az e-mail címem. szajci kukac freemail.hu Milyen utazási irodád van? Szajci reci 2009. szeptember 19., 20:02 (CEST)

Hú ennyi képed van :) Öröm lesz végignézni, mert ez a pár kép, amit láttam, azok is nagyszerűek. Egyébként annyi, hogy egy szóköz kell a viszontlátásra: do viđenja, egyébként jó Vigyor Szajci reci 2009. szeptember 29., 06:23 (CEST)

opaptól[szerkesztés]

Ne zavarjátok Kit-et. Beteg. Opap vita 2009. szeptember 18., 21:03 (CEST) [1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], Opap vita 2009. szeptember 21., 08:06 (CEST) Szent Jakab-katedrális (Šibenik) Opap vita 2009. szeptember 24., 21:15 (CEST)

Megint[szerkesztés]

¡Holá, chica! ¡Muy bién, qué estás aqui! Vámos a trabajar conjuntos... :-)Burumbátor Hyde Park Corner 2009. szeptember 27., 09:48 (CEST)

Szia! Köszi. Az érméken tudom, a bankjegyeken még nem láttam. Majd megnézem. De a lipákon is rajta van a hárs. Szajci reci 2009. szeptember 27., 12:45 (CEST)

Ha Neked bajuszos kell....

Dalmatika[szerkesztés]

Hercegnoviról és Kotoriról kellene kép, nekem van Durmitor: Ha lehet, dolgozzunk össze. Most kezdek felrakni Trogirt. Szia [[Szerkesztő:Opap|Opapvita 2009. szeptember 28., 23:32 (CEST) Szerencsénk volt, vasárnap délután voltunk ott és akkor nem koldultak.Ha wördben szerkesztesz szöveget, akkor a feltételes elválasztójel a Ctrl+enter, s csak akkor jelenik meg, ha szükséges, de a wiki ó-computer világában még csak pipa. Ha ilyent találsz, nyugodtan töröld.Kit36a vita 2009. szeptember 29., 00:07 (CEST)

Lista[szerkesztés]

Megnéztem a linket, a figyelőlistám az :) Mi történt pontosan? Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. október 4., 15:55 (CEST)

sablon[szerkesztés]

Szia! Ja? Erről nem tudtam. Csak tudod, a 2-3 hétnél régebbi sablonokat le szoktam venni, mert a sablonban is ott van, hogy néhány napnál nem lehet kint, de azért én várok 2 hetet vele, mert lehet közben bokros teendői vannak a kollegának és később visszatér. (véleményem szerint a sablon tök felesleges, mivel lehet allapon is dolgozni ill. úgyis látszik, ha dolgozik rajta valaki) Szerintem folytasd a cikkeket, mert a turizmus eléggé kidolgozatlan terület. Hajrá Vigyor Szajci reci 2009. október 11., 10:49 (CEST)

Ej, ezt nem hiszem el, hogy ilyenek bizonyos kollegák. Pedig nagy szükség van rád. Tök örülnék egyébként, ha velence kiemelt lenne. Még te csináltad régen. Szajci reci 2009. október 11., 10:55 (CEST)

Szerintem a sablonszedegetés nem romboló. Én konkrétan nem is nézem meg azokat a cikkeket, amiket építenek. Ha nem lenne rajta sablon, akkor elolvasnám, mégha csonk. Ezért sem szeretem ezt a két sablont. Legszívesebben dobnám a kukában. Szajci reci 2009. október 11., 11:07 (CEST)