Szélhámos rokonok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szélhámos rokonok
(The Out-Laws)
2023-as amerikai film
RendezőTyler Spindel
Producer
Műfaj
ForgatókönyvíróEvan Turner
Főszerepben
ZeneRupert Gregson-Williams
VágóMichelle Tesoro
Gyártás
GyártóHappy Madison Productions
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgatási helyszín
Játékidő95 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató2023. július 7.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Szélhámos rokonok (eredeti cím: The Out-Laws) 2023-ban bemutatott amerikai akcióvígjáték Tyler Spindel rendezésében. A forgatókönyvet Evan Turner és Ben Zazove írta, a film producere Adam Sandler, Adam DeVine és Allen Covert volt. A főbb szerepekben DeVine, Nina Dobrev, Ellen Barkin és Pierce Brosnan látható.

2023. július 7-én mutatta be a Netflix. Általánosságban vegyes értékeléseket kapott a kritikusoktól.

Cselekmény[szerkesztés]

Owen T. Browning fiatal banki alkalmazott, aki eljegyezte élete szerelmét, Parker McDermottot. Hamarosan össze is akarnak házasodni. Owen végre találkozik a lány szüleivel, Billyvel és Lillyvel, majd közös találkozót szervez a saját szüleivel, Margie-val és Neillel. Miután Owen leendő apósa megérkezik a városba, a bankot, ahol Owen dolgozik, munkaidőben kirabolják az úgynevezett Szellembanditák. Owen azt gyanítja, az elkövetők Billy és Lilly. Egyebek mellett tudták a széf kódját, amelyet Owen úgy vél, részegen adott ki.

A bűnöző Rehan úgy érzi, a Szellembanditák elárulták, ezért bosszút áll rajtuk: elrabolja lányukat, Parkert és ötmillió dolláros váltságdíjat követel érte. A menyasszonya megmentése érdekében Owennek össze kell fognia Billyvel és Lillyvel és ki kell rabolnia egy másik bankot a követelt váltságdíj megszerzéséhez.

Míg a Victory Union Bank kirablásakor szinte az összes zsákmányolt pénz elveszik, Owennek sikerül bezárkóznia a Phoebe King által vezetett Atlas Reserve széfjébe és egy vészkijáraton keresztül elmenekül az ötmilliós zsákmánnyal. A váltságdíjat végül egy üres teremben akarják átadni, de Owen fegyveréből eldördül egy lövés és Rehan meghal. Parkert sértetlenül elengedik, így Owen észrevétlenül vissza tudja vinni a váltságdíjat a bankba. A két fél összeházasodik, Billyt és Lillyt pedig letartóztatja Oldham FBI-ügynök, aki évek óta a Szellembanditák után nyomozott.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep Magyar hang[1]
Adam DeVine Owen Browning Hamvas Dániel
Pierce Brosnan Billy McDermott Kautzky Armand
Ellen Barkin Lilly McDermott Farkasinszky Edit
Nina Dobrev Parker McDermott Mentes Júlia
Michael Rooker Roger Oldham Rába Roland
Poorna Jagannathan Rehan Zakaryan Németh Borbála
Richard Kind Neil Browning Kassai Károly
Julie Hagerty Margie Browning Kovács Nóra
Lauren Lapkus Phoebe King Tornyi Ildikó
Jackie Sandler Kay Bálizs Anett

A film készítése[szerkesztés]

2021 júliusában Pierce Brosnan és Adam Devine szerepet kapott a filmben, a rendező pedig Tyler Spindel lett.[2] 2021 októberében Ellen Barkin, Nina Dobrev, Michael Rooker, Poorna Jagannathan, Julie Hagerty, Richard Kind, Lil Rel Howery és Blake Anderson csatlakozott a szereplőgárdához.[3]

A forgatás 2021 októbere és decembere között zajlott a Georgia állambeli Atlantában.[4]

Bemutató[szerkesztés]

A Szélhámos rokonok 2023. július 7-én jelent meg a Netflixen.[5]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. ISzDb - Szélhámos rokonok (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2023. július 23.)
  2. Kroll, Justin: Pierce Brosnan Joins Adam Devine in Netflix's Action-Comedy 'The Out-Laws'; Tyler Spindel To Direct (amerikai angol nyelven). Deadline , 2021. július 12. [2021. október 31-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2022. március 7.)
  3. Grobar, Matt: 'The Out-Laws': Ellen Barkin, Nina Dobrev, Michael Rooker, Lil Rel Howery & More Round Out Cast Of Netflix Action Comedy (amerikai angol nyelven). Deadline , 2021. október 28. [2021. október 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2022. március 7.)
  4. Saha, Sukanya: The Out-Laws OTT Release Date: Here's When And Where You Can Watch Nina Dobrev's Crime Comedy. Jagran Prakashan , 2023. június 6. [2023. június 6-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2023. július 2.)
  5. Hauari, Gabe: The Out-Laws release date, trailer, cast: What to know about Adam Devine's Netflix movie. USA Today , 2023. június 20. [2023. június 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2023. július 2.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a The Out-Laws (film) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]