A gondozoo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A gondozoo
(Zookeeper)
2011-es amerikai film
Rendező Frank Coraci
Producer Todd Garner
Jack Giarraputo
Kevin James
Adam Sandler
Műfaj
  • romantikus vígjáték
  • gyerekfilm
Forgatókönyvíró Nick Bakay
Rock Reuben
Kevin James
Jay Scherick
David Ronn
Főszerepben Kevin James
Rosario Dawson
Leslie Bibb
Hangok:
Sylvester Stallone
Nick Nolte
Adam Sandler
Cher
Maya Rudolph
Judd Apatow
Jon Favreau
Faizon Love
Zene Rupert Gregson-Williams
Operatőr Michael Barrett
Vágó Scott Hill
Gyártás
Gyártó Happy Madison Productions
OrszágUSA
Nyelv USA, magyar
Forgatási helyszín Csehország
Játékidő 102 perc
Költségvetés 80 millió $
Képarány 2,35:1
Forgalmazás
Forgalmazó USA Metro-Goldwyn-Mayer
Columbia Pictures
magyar InterCom
BemutatóUSA 2011. július 8.
magyar 2011. július 21.
KorhatárKN I. kategória (F/11317/J)
Bevétel 169 852 759 $
További információk

A gondozoo (eredeti cím: Zookeeper) egy 2011-es amerikai vígjáték, aminek főszereplője Kevin James, és az állatok hangjai; Nick Nolte, Sylvester Stallone, Adam Sandler, Judd Apatow, Cher, Jon Favreau, és Faizon Love. A film számítógépes animációkat tartalmaz, amik Sandler produkciós cégében készültek (Happy Madison). A Columbia Pictures és a Metro-Goldwyn-Mayer 2011. július 8-án mutatta be a filmet.

Történet[szerkesztés]

Griffin Keyes (Kevin James) állatgondozó felállít egy tervet, hogy megkéri élete szerelme, Stephanie kezét, de a lány visszautasítja őt, és azt mondja, nem jön be neki, hogy állatgondozóként dolgozik. Ekkor Griffin szíve összetörik.

Öt évvel később Griffin jól megvan, és továbbra is gondozza az állatkerti állatokat a Franklin állatkertben. Éjszaka Griffin beszédet tart az állatkertben, hogy megünnepelje testvérét Dave-et, aki megnősül, de megdöbbenti az, hogy Stephanie-t is meghívták. Dave másik munkát ajánl Griffinnek, menjen el vele egy autókereskedésbe dolgozni, hogy Stephanie visszafogadja őt. Griffin fontolóra veszi az ajánlatot és gondolkozik, hogy kilépjen-e az állatkerti munkájából.

Később az állatok ülést tartanak, mert nem akarják, hogy Griffin, a legjobb gondozó az állatkertben elmenjen, ezért úgy döntenek, hogy segítenek neki visszahódítani Stephanie szívét. Jerome, a medve (Jon Favreau) azt mondja, hogy tanuljon párzási technikát, mint az állatoknál, de Joe, az oroszlán (Sylvester Stallone) tiltakozik. Donald, a majom (Adam Sandler) azt javasolja, hogy mivel Stephanie holnap jön az állatkertbe, Griffinnek hősnek kell tűnnie előtte, azáltal, hogy rátámadnak az állatok. A következő napon Donald kinyit egy jól bezárt ajtót és kiengedi Joe-t, aki rábömböl Stephanie-ra és Dave menyasszonyára, Robin-ra, és ezzel lehetővé teszi, hogy Griffin megmentse őket, de Griffin ugrás közben beleesik a védőárokba, így tönkreteszi az állatok tervét. Kate (Rosario Dawson), az állatkert állatorvosa éppen arra hajt el, és sikerül az oroszlánt távol tartania.

A következő éjszaka, amikor Griffin kimegy az ajtón, az oroszlán hozzá szól, mire ő elájul. Majd mikor felébred, az állatok megmondják neki, mit tegyen, hogy visszaszerezze Stephanie-t. Griffinnek különböző párzási rituálékat tanítanak, de később leégeti magát az állatkerti látogató gyerekek előtt.

Griffin gyakran beszélget Bernie-vel (Nick Nolte), aki egy lomha gorilla, akit átvittek egy mély zárkába, miután állítólag megtámadott egy másik gondozót, Shane-t. Bernie elmagyarázza Griffinnek, hogy ő nem támadott, a gondozó hazudik mindenkinek, egy hosszú bottal szokta ütni, aminek szög van a végében és egyszer, amikor nem ment Bernie olyan gyorsan, ahogy Shane szerette volna, Bernie elkapta a botot, ő pedig elesett. Azóta terjeszti Shane mindenkinek a hazugságot. Bernie ezért úgy gondolja, hogy az emberekben nem lehet megbízni.

Griffin felfedezi, hogy Stephanie másik exbarátja is küzd érte, aki egy Gale (Joe Rogan) nevű férfi. Janet (Cher), Joe élettársa, elmondja Griffinek, hogy a legjobb módja annak, ha vissza akarja szerezni a szerelmét, hogy egy másik nővel kell mutatkoznia, így Griffin Kate-et hívja, hogy menjen el vele Dave és Robin esküvőjére, de előtte Bernie-t elviszi a Fridays nevű étterembe, mert mindig is szerette volna megtudni, milyen jó kis hely az. Amikor eljönnek onnan, Bernie elmondja Griffinnek, hogy ő a legjobb barátja.

Griffin és Kate megérkezik az esküvőre, és látszólag jól érzik magukat. Griffin bátor lesz és odamegy Stephanie-hoz, de megérkezik hozzájuk Gale, így Stephanie figyelmét elvonja. Később mikor elmennek onnan, Kate elmondja Griffinnek, hogy jól érezte magát vele, majd Stephanie felbukkan és Griffin-t meghívja vacsorázni. Elfogadja és elindulnak vacsorázni, majd Stephanie elhívja egy divatbemutatóra, ahova szeretné ha elmenne vele. Griffin azt mondja neki, hogy megváltozott, majd ott hagyja az állatkertet, és elfogadja Dave ajánlatát, ami később Kate-nek rosszul esik. Bernie is ideges lesz, mert úgy tudta, hogy megbízhatott benne, de most hogy elmegy, úgy véli, hogy hazudott neki. Kate beleszeretett Griffinbe, és úgy dönt, hogy ő is elhagyja az állatkertet és elvállal egy munkát Nairobiban.

Griffin jó munkavállalóként dolgozik immáron az autókereskedésben, de hamar rájön, hogy számára nem ez az igazi munka. Stephanie megkéri Griffin kezét, mivel ő elutasította a legelején, ezért most ő kéri meg a kezét, de Griffin elutasítja őt. Ezután visszatér az állatkertbe, hogy bocsánatot kérjen Bernie-től, aki megbocsájt neki. Majd az állatok elmondják Griffinnek, hogy Kate a repülőtérre tart, mert megy Nairobiba. Bernie segít Griffinnek utolérni Kate-et, hogy bevallhassa, szereti.

Hat hónappal később Griffin és Kate ismét az állatkertben dolgozik, és Bernie egy új helyet kap, ahonnan szép kilátás nyílik a városra.

Szereposztás[szerkesztés]

(Zárójelben a magyar hangok)

Szereplők[szerkesztés]

Az állatszereplők hangjai[szerkesztés]

Bevétel[szerkesztés]

A gondozoo című filmet 3482 moziban mutatták be az Egyesült Államokban és Kanadában. A nyitó napon 7,4 millió $-t hozott, és 20,1 millió $-t a nyitó hétvégén, ezzel a 3. helyre helyezve őt a Transformers 3. és az újonnan érkezett Förtelmes főnökök után.

Házimozi kiadás[szerkesztés]

A gondozoot 2011. október 11-én adták ki DVD-n és Blu-rayen az Egyesült Államokban.

További információk[szerkesztés]