A hazai csapat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A hazai csapat
(Home Team)
2022-es amerikai film
RendezőCharles Kinnane
Daniel Kinnane
Producer
Műfaj
ForgatókönyvíróChris Titone
Keith Blum
Főszerepben
ZeneRupert Gregson-Williams
OperatőrSeamus Tierney
VágóTom Costain
Brian Robinson
Scott Hill
Gyártás
GyártóHappy Madison Productions
Ország USA
Nyelvangol
Forgatási helyszínNew Orleans
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató2022. január 28.
További információk
SablonWikidataSegítség

A hazai csapat (eredeti cím: Home Team) 2022-ben bemutatott amerikai sport-filmvígjáték, amelyet Chris Titone és Keith Blum forgatókönyvéből Charles és Daniel Kinnane rendezett. A valós események által inspirált film főszereplője Kevin James, aki a New Orleans Saints vezetőedzőjét, Sean Paytont alakítja. A mellékszerepekben Taylor Lautner, Rob Schneider, Jackie Sandler és Tait Blum látható.

A filmet a Happy Madison Productions és James Hey Eddie Productions gyártotta, a forgatás pedig 2021 májusától júniusáig tartott New Orleansban. A Netflix 2022. január 28-án mutatta be.

Cselekmény[szerkesztés]

Két évvel azután, hogy a New Orleans Saints megnyerte a Super Bowl XLIV-et, Sean Payton vezetőedző belekeveredett a Bountygate-botrányba, és egy évre felfüggesztették az NFL-ből. Amíg a fellebbezésének eredményére vár, visszatér szülővárosába, hogy újra kapcsolatba lépjen 12 éves fiával, Connorral.

Mivel nem tudja, meddig marad, Sean egy hétre bejelentkezik egy helyi szállodába, majd a régi középiskolájába, Argyle-be, a Liberty Christianba megy. Amikor bejelentés nélkül megjelenik a focicsapat meccsén, volt felesége, Beth és új férje, Jaime odahívják. Connor csodálkozik, hogy miért jött az apja, mire Sean elmagyarázza, hogy csak meg akarja ismerni. Beth és Jaime meghívja őt másnap délutánra a grillpartijukra. Sean bemutatkozik Jay edzőnek. A grillezésen Connor csapattársai barátságosak, de ő továbbra is távolságtartó.

Az edzéseket figyelve Sean időnként javaslatokat kiabál Connornak, és a többiek felfigyelnek rá. Ismerik a városban, más szülők arra bátorítják, hogy segítsen a gyerekeiknek, ahogy ő jónak látja. A következő meccsen, amikor úgy látja, hogy segíthet a csapatnak, Sean leugrik, és tanácsot ad Troynak, ezzel biztosítva a csapat első touchdownját a szezonban. Troy még aznap este megkeresi Seant, és meggyőzi, hogy csatlakozzon hozzájuk, mint a csapat koordinátora. Az első meccsen, miután a srácok megkapják az új játékkönyvet, nyilvánvaló, hogy nem értik, ezért megmutatja nekik, hogy nacho hozzávalókat használnak kellékként. Hamarosan a Warriors minden meccset megnyer. Azonban az állami bajnokkal, a Porcupines-szal szemben a Warriors megijed. Az agresszív, sokkal nagyobb játékosok összetörik őket. Bár le vannak törve, emlékeztetik őket, hogy a döntőig nem kell újra ellenük játszaniuk. Az összes következő mérkőzésüket megnyerik, az elődöntőjüket pedig szakadó esőben nyerik meg, miközben a gyerekek hánynak, amit a Jaime által biztosított természetes energiapakolások okoznak.

A döntőben Sean az első félidőben a támadásban és a védekezésben is a két legjobb játékosát futtatta, így kimerültek, de megtartották a vezetést. Végül az utolsó negyedben visszateszi a két kispadra ültetett védekező játékost, és a rúgójukat, Harlant, aki az egész szezonban még nem szerzett gólt, beveti a döntetlenért. Elhibázza, de a csapat örül, amikor kiüti az eredményjelzőt.

Visszatérve New Orleansba, mielőtt Sean távozna, megszervezi Connor jövőbeli látogatását, hogy meglátogassa őt és a csapatot. Visszatérve az irodájába, Sean büszkén helyezi a második helyezett középiskolás trófeát a Super Bowl-trófea mellé, amikor egy Lionel nevű gondnok belép az irodájába.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang
Sean Payton Kevin James Holl Nándor
Troy Lambert Taylor Lautner Gacsal Ádám
Jamie Rob Schneider Pusztaszeri Kornél
Beth Jackie Sandler F. Nagy Erika
Connor Payton Tait Blum Kelemen Noel
Mitch Bixone Gary Valentine Forgács Gábor
Paulie Maxwell Simkins Schultz Alex
Emily, a gyakornok Chloe Fineman Staub Viktória
Marcos Jacob Perez Gáll Dávid
Dennis Bryant Tardy Magyar Kende
Harlan Manny Magnus Peregovits Dániel
Nate Liam Kyle Bata Balázs
Jason Christopher Farrar Simon Barnabár
Brian Merek Mastrov Becski Zétény
A Sündisznók edzője Isaiah Mustafa Dévai Balázs
Will Christopher Titone Kardos Róbert
Cindy Ashley D. Kelley Náray Erika
Gus, a buszsofőr Lavell Crawford Németh Gábor
pálya bíró Allen Covert Beratin Gábor
Calvin Anthony L. Fernandez Szatmári Attila
Eric, a szállodai alkalmazott Jared Sandler Hamvas Dániel
Brooke Sunny Sandler Hegedűs Johanna
Önmaga Dan Patrick Petridisz Hrisztosz
Lionel, a gondnok Sean Payton Papucsek Vilmos

A film készítése[szerkesztés]

A film forgatása 2021. május 10-én kezdődött és 2021. június 6-án fejeződött be New Orleansban.[1][2] 2021. május 18-án bejelentették, hogy Taylor Lautner, Rob Schneider, Jackie Sandler, Gary Valentine, Tait Blum, Maxwell Simkins, Jacob Perez, Bryant Tardy, Manny Magnus, Liam Kyle, Christopher Farrar, Merek Mastrov, Isaiah Mustafa, Christopher Titone, Ashley D. Kelley, Lavell Crawford, Allen Covert, Anthony L. Fernandez és Jared Sandler csatlakozott a stábhoz.[3] A filmet Charles Kinnane és Daniel Kinnane rendezte, Chris Titone és Keith Blum írta, valamint a Happy Madison Productions és a Hey Eddie Productions gyártotta.[4]

Megjelenés[szerkesztés]

2022. január 28-án debütált a Netflixen.[5]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Home Team. Productionlist.com, 2021. március 15. (Hozzáférés: 2021. március 16.)
  2. Film and TV Projects Going Into Production - Home Team. Variety Insight. [2021. december 14-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. december 14.)
  3. N'Duka, Amanda: Taylor Lautner, Rob Schneider & More Join Kevin James In Netflix Family Comedy 'Home Team'. Deadline Hollywood , 2021. május 18. (Hozzáférés: 2021. december 14.)
  4. Galuppo, Mia: Kevin James, Taylor Lautner to Star in Netflix Football Movie 'Home Team'. The Hollywood Reporter, 2021. május 18. (Hozzáférés: 2021. december 14.)
  5. Parker, Ryan: Adam Sandler's Sean Payton Movie Turns Bounties Suspension Into Family Comedy. The Hollywood Reporter, 2021. december 14. (Hozzáférés: 2021. december 14.)

További információk[szerkesztés]