„Egy marék rozs” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Új oldal, tartalma: „{{Könyv infobox | név = ''Egy marék rozs'' | alcím = | eredeti cím = ''A Pocket Full of Rye'' | fordító = Borbás Mária…”
(Nincs különbség)

A lap 2020. október 2., 21:29-kori változata

Egy marék rozs
SzerzőAgatha Christie
Eredeti címA Pocket Full of Rye
OrszágEgyesült Királyság
Nyelvangol
Műfajbűnügyi regény
SorozatMiss Marple
ElőzőSzemfényvesztés
KövetkezőPaddington 16.50
Kiadás
KiadóHarperCollins (1953)
Magyar kiadóEurópa (1977)
FordítóBorbás Mária
Oldalak száma192 (első angol kiadás)
SablonWikidataSegítség

Az Egy marék rozs (eredeti címén angolul: A Pocket Full of Rye) Agatha Christie egy bűnügyi regénye, ami 1953. november 9-én jelent meg először az Egyesült Királyságban a Collins Crime Club gondozásában, majd egy évvel később a Dodd, Mead and Company kiadásában az Amerikai Egyesült Államokban. Magyarországon először az Európa Könyvkiadó adta ki 1977-ben Borbás Mária fordítása nyomán, legutóbb a Helikon Kiadó gondozásában jelent meg 2019-ben.

A mű cselekményében Rex Fortescue rosszul lesz az irodájában, majd a kórházban meghal, a kabátja zsebében pedig rozst találnak. A közutálatnak örvendő pénzmágnás Tiszafa-kunyhónak becézett otthonában szolgál szobalányként Gladys, aki korábban Miss Marple mellett volt. Mire Miss Marple megérkezik a Fortescue család házába, addigra már három hulla van, az ügybe pedig látszólag beleillik egy régi versike, a „Hat hatosról énekelj”.

Megjelenése

Borbás Mária fordításában:[1]

Forrás