„Windows 98” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
egy bájt hozzáadva ,  9 évvel ezelőtt
szerintem így jobb volt
(szerintem így jobb volt)
A '''Microsoft Windows 98''', (eredeti kódnevén ''Memphis)'' a [[számítástechnika|számítástechniká]]ban a [[Microsoft Windows]] [[operációs rendszer]] egyik verziója. Az [[1998]]-ban kiadott változat, mely [[magyar nyelv]]en is megjelent, a [[Windows 95]] frissítése volt. A Windows 98 volt az első olyan Windows-verzió, amely kifejezetten otthoni felhasználóknak lett tervezve.
 
A Windows 98-alcal leegyszerűsödött a számítógépen és az [[internet]]en való keresés művelete. Ezenkívül gyorsabban lehetett megnyitni és bezárni az [[Számítógépes alkalmazás|alkalmazás]]okat, támogatta a [[DVD]]-lemezek olvasását és az [[univerzális soros busz]]os (USB) eszközöket. Ellenben mégis lassabb és nagyobb volt, mint a Windows 95, és több helyen volt benne stabilitási hiba. Ezek javítására valamint egyéb funkciók hozzáadására jött létre a második kiadás.
 
Az [[1999]]-ben kiadott '''Microsoft Windows 98 második kiadás''' (eredeti nevén '''''Second Edition''''', rövidítve '''''SE''''') új és továbbfejlesztett [[hardver]]kompatibilitást és [[internet]]tel kapcsolatos funkciókat nyújtott.

Navigációs menü