S6-os autóút (Ausztria)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
S6-os autóút
(Semmering Schnellstraße)
Úttípus autópálya kiépítettségű autóút
Hossza105,294 km
Ország  Ausztria
Tartományok Alsó-Ausztria, Stájerország
A Wikimédia Commons tartalmaz S6-os autóút
(Semmering Schnellstraße)
témájú médiaállományokat.

Az S6-os autóút (németül Semmering Schnellstraße) az A2-es autópályából ágazik ki Bécsújhelynél délnyugati irányban Bruck an der Mur és az A9-es autópálya felé. Ez Ausztria egyik legfontosabb, hegyek között vezető útja.

Nyomvonala[szerkesztés]

A tartományok közül Stájerországot és Alsó-Ausztriát érinti, Bécsújhelyet köti össze Bruck an der Murral és Sankt Michaellel. Hossza 105 kilométer, így az autópályákat is beleszámítva a hatodik (az A1, az A2, az A9, az A10 és az A12 autópályák hosszabbak nála), csak az autóutakat számítva pedig a leghosszabb gyorsforgalmi út Ausztriában. Két autópályát köt össze: az A2-est (Bécsújhely), valamint az A9-est (Sankt Michael in Obersteiermark). Mivel a Semmering-hágón vezet át, sok viadukt és alagút is található azon a szakaszán.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Liste der Autobahnen und Schnellstraßen in Österreich című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.