Pókember 2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pókember 2
(Spider-Man 2)
2004-es amerikai film

Spider-Man 2-Logo.svg
Rendező Sam Raimi
Producer Laura Ziskin
Avi Arad
Alapmű Pókember
Műfaj
Forgatókönyvíró Michael Chabon
Alvin sargent
Főszerepben Tobey Maguire
Alfred Molina
Kirsten Dunst
James Franco
Cliff Robertson
Rosemary Harris
J. K. Simmons
Zene Danny Elfman
Bart Hendrickson
Operatőr Anette Haellmigk
Bill Pope
Vágó Bob Murawski
Jelmeztervező James Acheson
Gary Jones
Gyártás
Gyártó Marvel Entertainment
Columbia Pictures
Ország  USA
Nyelv angol
Játékidő 127 perc
Forgalmazás
Forgalmazó magyar Intercom
Bemutató USA 2004. augusztus 12.
Kronológia
Előző Pókember (2002)
Következő Pókember 3 (2007)
További információk
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap

A Pókember 2 (Spider-Man 2) 2004-ben bemutatott amerikai akció-kalandfilm, a Marvel Comics világhírű képregény-sorozatának második filmadaptációja. A filmet Sam Raimi rendezte, a főszerepben pedig Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Alfred Molina és James Franco látható. A film a Columbia Pictures, illetve a Sony Pictures Entertaiment által készült.

Tartalom[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A történet közel két évvel azután folytatódik, hogy Peter Parker legyőzte a várost fenyegető Zöld Manót, és elhagyta szerelmét, Mary Jane Watsont a bűnüldözői hivatás érdekében. Azóta Peter élete sokkal nehezebbé vált: a rengeteg szuperhősködés mellett egyetemre is jár; másodállásban pizzafutárkodik is, hogy több pénzt keressen (ezt a munkáját azonban hamar elveszti), valamint továbbra is Pókember-fotókat készít az újságnak, ahol a főnöke még mindig ugyanolyan elfogult véleménnyel van Pókemberről. A Mary Jane-nel való kapcsolata sem a régi már − lány már továbblépett, és Peter főnökének fiával, John Jamesonnal kezd el járni, aki hamarosan el is jegyezi. Peter megpróbál minél jobban szerelme kedvében járni - aki legbelül még mindig szereti - ,de különböző váratlan fordulatok mindig keresztezik az útját. Végül hősünk úgy dönt, hogy a magánélete rendbehozásának érdekében egy időre felhagy a szuperhősködéssel, és a normális életet választja. Peter döntése persze a városnak is hamar feltűnik, amikor a bűnözés vészesen megnő.

Nemsokára azonban új közellenség üti fel a fejét a városban, méghozzá egy zseniális feltaláló személyében, aki mechanikus robotkarokkal a testén garázdálkodik New Yorkban, hogy megvalósítsa a már elkezdett, de be nem fejezett tervét. Pókembernek tehát újra akcióba kell lendülnie, hogy megállítsa Dr. Octopust. Azonban nincs könnyű dolga, mivel a tudós egyezséget köt Harry Osbornnal, aki még mindig bosszút akar állni Pókemberen az apja haláláért, és aki felajánlja Octaviusnak, hogy Pókemberért cserébe megkapja tőle, ami kísérletéhez kell. Octopus, hogy magához csalja Pókembert elrabolja Mary Jane-t, és így már nem csak a város sorsa, hanem a szerelme élete is Petertől függ. Pókembernek ugyan sikerül megakadályoznia Octavius tervét, ám a felek közti hajsza közben Harry és M. J. előtt is egyaránt lelepleződik Peter kiléte, ami a további eseményeket talán teljesen felkavarhatja…

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szerep Színész Magyar hang
Peter Parker/Pókember Tobey Maguire Csőre Gábor
Mary Jane Watson Kirsten Dunst Vadász Bea
Dr. Otto Octavius / Dr. Octopus Alfred Molina Csernák János
Harry Osborn James Franco Király Attila
aunt May Parker Rosmarry Harris Pásztor Erzsi
J. Jonah Jameson J. K. Simmons Helyey László

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]