Within the Woods

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Within the Woods
(Within the Woods)
1978-as amerikai rövidfilm
RendezőSam Raimi
ProducerRobert G. Tapert
Műfaj
ForgatókönyvíróSam Raimi
FőszerepbenBruce Campbell
Ellen Sandweiss
Scott Spiegel
Mary Valenti
ZeneJoseph LoDuca
OperatőrTim Philo
VágóSam Raimi
Gyártás
Ország USA
Nyelvangol
Játékidő32 perc
Költségvetés1 600 $[1]
Forgalmazás
Bemutató1978
Kronológia
Kapcsolódó filmGonosz halott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Within the Woods egy 1978-ban bemutatott 30 perces horrorfilm melynek rendezője és írója Sam Raimi. A történet egész estés változata a Gonosz halott (1981).

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Bruce és Ellen piknikeznek az erdőben, míg a többiek a házban vannak. Bruce tűzifát gyűjt, amikor talál egy keresztet és egy rituális tőrt. Bruce megmutatja a tőrt Ellenek, aki azt mondja egy indián szelleme él a erdőben. Amikor elalszanak Bruce eltűnik. A lány azt hiszi, hogy Bruce bement a házba azonban egy fán megtalálja Bruce borzalmasan csonkított testét. Ellen pánikba esik és rájön, hogy valaki figyeli őt. Amikor visszaér a házba Scotty és Shelly próbálja megnyugtatni őt. Amikor visszamennek a holttesthez, hogy megvizsgálják a piknikes kosáron is vért találnak. Shelly lát egy kis fényt az erdőben amitől megrémül. A barátai megnyugtatják és amikor visszamennek a házba Bruce ott várja őket, és azt mondja: Csatlakozz hozzánk. Mikor bemennek a házba Bruce is megpróbál bejutni a hátsó ajtón. Scotty észreveszi, hogy a pincében van egy pisztoly. Amikor Bruce betör a házba a tőrrel próbálja megölni őket. A hullának levágják a jobb kezét, de az még mindig Ellen felé tart. Ellen Bruce-ra támad egy baltával és sikerül feldarabolni. Később Scotty testét szállja meg a szellem és rátámad Ellenre.

Szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Within the Woods (Box office/business) (angol nyelven). Internet Movie Database. Hozzáférés ideje: 2009. december 23. 

További információk[szerkesztés]