Interflug

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Interflug
Tupolev Tu-134 DM-SCZ Interflug AMS 11.09.77 edited-2.jpg
IATA: IF  ICAO: IFL   Hívójel: Interflug
Adatok
Alapítás 1958
Bázisrepülőtér Berlin-Schönefeld Repülőtér
Flotta mérete 40(1989)
Úticélok 51(1989)

Igazgatóság

Berlin-Schönefeld Repülőtér

Schönefeld, NDK
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Interflug témájú médiaállományokat.

Az Interflug (Interflug GmbH, Gesellschaft für Internationalen Flugverkehr mbH) az NDK nemzeti légitársasága volt 1958 és 1991 között, bázisrepülőtere a Berlin-Schönefeld repülőtér volt. Tevékenységét a német újraegyesítést követően szüntette be. Eredeti neve Deutsche Lufthansa volt (hivatalosan Deutsche Lufthansa GmbH der DDR), ezt azonban az NSZK tulajdonában levő Lufthansa védjegy miatt meg kellett változtatni.

Története[szerkesztés]

Interflug (Internationaler Flug rövidítése, "Nemzetközi repülés") alapítása 1958-ban történt, charterjáratok üzemeltetésére. 1963-ban, amikor az NDK elvesztette a Lufthansa védjegyet, az Interflug vette át a zászlóshajó szerepét.

Szovjet típusú repülőgépeket használt, Il-18-ast, Il-62-est illetve Tu-134-est.

1989-től használt Airbus A310-est.

Média[szerkesztés]

Az MTI közleménye, 1990. június 8., péntek 18:58[szerkesztés]


"Berlin, 1990. június 8. péntek (taszsz) - Felére csökkenti kelet-európai járatainak számát július elejétől az NDK légitársasága, az Interflug.
Július 2-től egyébként új árak lépnek életbe az Interflug járatain; a nyugati utak tarifáit - már NSZK-márkában - 20 százalékkal csökkentik.

A légitársaság a német pénzügyi unió kezdtetétől elsősorban a német városok közötti forgalom kiszolgálására koncentrál; a nyugatnémet Lufthansával közösen sűrüsítik az NSZK városai, illetve Lipcse és Drezda közötti járataikat. A kelet-európai járatszámok csökkentése érinti a társaság budapesti járatát is, valamint - egyebek között - több szovjet nagyvárosba, Bulgária három városába is kevesebb Interflug gép repül a jövő hónaptól."

Az MTI közleménye, 1989. május 2., kedd 12:58[szerkesztés]


"Toulouse, Hamburg, 1989. május 2. kedd (DPA/VWD) - Hosszú távon bővíti Airbus-flottáját az NDK légiforgalmi vállalata, az Interflug. Az Interflug -/
a kelet-európai szocialista országok közül elsőként -, tavaly három Airbust rendelt, amelyek leszállítására az idén nyártól kerül sor.

A légijárművek mindenekelőtt az NDK és Kuba, valamint az NDK és Kina között közlekednek majd. Az Interflug egy negyedik Airbusra pedig előzetes megrendelést, opciót adott.

A nyugat-európai Airbus köreiben úgy tudják, hogy az NDK a kilencvenes években tovább akarja bővíteni Airbus-gépparkját."