Ike körülmetélése

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ike körülmetélése
South Park
2. évad, 3. epizód
A rokonok és ismerősők Ike körülmetélésekor
A rokonok és ismerősők Ike körülmetélésekor
Eredeti címIke's Wee Wee
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám204
Első sugárzás1998. május 20.
Első sugárzás Magyarországon2000. december 16.
Kronológia
ElőzőCartman mama újabb sötét titka
KövetkezőA csirkebaszó
A South Park epizódjainak listája

Az Ike körülmetélése (Ike’s Wee Wee) a South Park című rajzfilmsorozat 16. része (a 2. évad 3. epizódja). Elsőként 1998. május 20-án sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Az epizód elején az iskolai pszichológus, Mr. Mackey tart nem túlzottan informatív drogprevenciós előadást az osztályban, miközben a gyerekek a beszédstílusa miatt folyamatosan csúfolják. Bemutatás gyanánt Mackey körbead egy kevés marihuanát, de az eltűnik és nem tudni, ki lopta el (később kiderül, Mr. Garrison volt a tettes, aki a drog hatására később a Teletubbies című sorozatot nézi). Az incidens következtében Mr. Mackey elveszíti állását, majd lakását és az emberek bizalmát valamint megbecsülését is. A hajléktalanná vált Mackey inni kezd, majd a drogokhoz nyúl és hippivé válik; találkozik egy nővel, akivel elhatározzák, hogy összeházasodnak és Indiába utaznak nászútra. Tervüket A szupercsapat című sorozat szereplői hiúsítják meg, akiket az aggódó South Park-i lakosok béreltek fel és Mackey-t akarata ellenére elvonóra viszik, ahol sikeresen „kikúrálják” függőségéből.

Kyle meghívja a többieket az öccse, Ike bris-ére (habár nem tudja, pontosan mit jelent ez az ünnep), de Stan hamar kideríti, hogy Ike-ot körül fogják „vetélni”; ezután tévesen azt hiszik, ez azt jelenti, hogy levágják Ike nemi szervét. Hogy öccsét megmentse, Kyle felcsempészi egy Nebraskába tartó vonatra és csontokból készít egy hamis Ike-babát. Amikor azonban a bábut Kyle szülei láttára elragadja egy kutya (melyet ezután nem sokkal egy kamion gázol el) mindenki azt hiszi, Ike meghalt. A temetésen Kyle szüleitől megtudja, hogy Ike nem a vér szerinti öccse volt, hanem Kanadából fogadták örökbe. A családi titkot hallva Kyle dühösen bevallja nekik az igazságot. Ők Nebraskába sietnek és megtalálják Ike-ot – akit asztallábnak használtak egy bárban –, de Kyle továbbra sem fogadja őt el testvérének, ezért szülei szobafogságra ítélik.

A ceremónia előtt Kyle a szobájában duzzog, de amikor a rabbi érkezésekor Ike nála keres menedéket, megenyhül és a védelmébe veszi öccsét. A felnőttek gyorsan elmagyarázzák neki, hogy a körülmetélés során a nemi szervet csak „megkopasztják, hogy később nagyobbnak tűnjön”; ezután Stan és Cartman is körül akarja metéltetni magát.

Az epizód végén Mr. Mackey ismét előadást tart a drogos élményeiről és a lehetséges veszélyekről, miközben a gyerekek csúfolják – tehát minden visszatért a normális kerékvágásba.

Kenny halála[szerkesztés]

  • Ike temetése után Kenny beleesik egy kiásott sírgödörbe, majd egy sírkő rázuhan; ezután szinte azonnal megtartják az ő temetését is. Kenny később mégis sértetlenül látható az osztályteremben, de Mr. Mackey beszéde alatt ismét üresen áll a padja.

Utalások[szerkesztés]

  • Mr. Mackey részegen Pat Benatar „Love Is a Battlefield” című dalát énekli (amely később az Indián Casino című epizódban is hallható volt).
  • Az LSD-vel kapcsolatban Mr. Mackey megemlíti John Lennon és Paul McCartney nevét.

Bakik[szerkesztés]

  • Az epizód szerint Mr. Mackey feje a túl szoros nyakkendője miatt nagy, később azonban kiderül, ez nála családi örökség.
  • Kenny a halála után is látható a teremben.
  • Kyle legalább hat évvel idősebb Ike-nál, tehát elvileg tudnia kellett volna öccse örökbefogadásáról.

További információk[szerkesztés]

Commons
Commons