A klubház (South Park)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A klubház
South Park
2. évad, 12. epizód
Eredeti cím Clubhouses
Író Trey Parker
Nancy M. Pimental
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 212
Első sugárzás 1998. szeptember 23.
Kronológia
Előző A PlaneÁrium
Következő Tehén napok
A South Park epizódjainak listája

A klubház (Clubhouses) a South Park című rajzfilmsorozat 25. része (a 2. évad 12. epizódja). Elsőként 1998. szeptember 23-án sugározták az Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Kyle és Stan úgy dönt, klubházat építenek, hogy „mersz vagy nyelsz”-t játsszanak Wendyvel és Bebével, aki időközben beleszeretett Kyle-ba. A tervről Cartman is tudomást szerez, ezért Kenny segítségével ő is megalkotja a saját faházát, „Ewok Falu 2000” néven. Természetesen Kenny végzi az összes munkát, amíg Cartman tévét néz. Stant eltiltják kedvenc műsorától, a Terrance és Phillip-től, ezért helyette a „Zsírfeka” című rajzfilmet nézi (amely még trágárabb, mint a Terrance és Phillip).

Cartmanék klubháza készül el elsőként, majd meghívnak két otthonról elszökött tizenhat éves lányt, de ők a „mersz vagy nyelsz” helyett bulit rendeznek. Időközben Stan és Kyle is befejezi az építkezést, majd áthívják Wendyt és Bebét. Kyle – Séf bácsi tanácsa ellenére – a „mersz”-t választja, ezért meg kell csókolnia Bebét. Kyle végül ezt megteszi, de ezután undorodva otthagyja őket. Bebe szakít Kyle-lal (aki nem tudta, hogy tulajdonképpen járnak) és összejön Clyde-dal.

Mindeközben Stan szüleinek kapcsolata annyira elmérgesedik, hogy a válás mellett döntenek. Sharon (Stan anyja) ezután szinte azonnal bemutatja Stannek Royt, a fiú új mostohaapját, aki egyből be is költözik hozzájuk. Roy megértőnek tűnik, de könnyen elveszti a türelmét és házimunkára kényszeríti Stant. Ezalatt Randy is élvezi az új életet; sportkocsival jár, elhanyagolja a gyerekeit és még Cartman buliján is feltűnik.

Az epizód végén Stan csellel ráveszi szüleit, hogy találkozzanak a klubházában, ahol azok felidézik régi élményeiket a „mersz vagy nyelsz”-ről és végül kibékülnek egymással – miközben Roy egyenesen belesétál egy Stan által kihelyezett csapdába.

Ezután végre Stan is sorra kerül a játékban, de pechére a lányok a Wendyvel való smár helyett egy kicsit kellemetlenebb feladatot találnak ki…

Kenny halála[szerkesztés]

  • Kennyt Cartman klubházában halálra tiporják pogózás közben. Ez az egyetlen epizód, melyben Cartman szájából hangzik el a visszatérő mondat: „Kicsinálták Kennyt!”. A klubház előtt elhaladó Kyle pedig felkiált: „Szemetek!”.

Utalások[szerkesztés]

  • Az egyik lány DVDA feliratú pólót visel, amely utalás Trey Parker és Matt Stone együttesének nevére.

További információk[szerkesztés]South Park – Második évad (1998-1999)

201 – Terrance & Phillip lukam nélkül soha202 – Cartman mama újabb sötét titka203 – A csirkebaszó204 – Ike körülmetélése205 – A töppedt ikerszarkómás ápolónő206 – A dél-Srí Lanka-i mexikóma béka207 – Vackor néni busza208 – A nyár egy szívás209 – Séf bácsi sózott csokigolyói210 – A bárányhimlő211 – A PlaneÁrium212 – A klubház213 – Tehén napok214 – Séf-segély215 – A kísértethal216 – Boldog karácsonyt, Charlie Manson!217 – Alsónadrág-gnómok218 – Őskori jégember