A klubház (South Park)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A klubház
South Park
2. évad, 12. epizód
Eredeti cím Clubhouses
Író Trey Parker
Nancy M. Pimental
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 212
Első sugárzás 1998. szeptember 23.
Kronológia
ElőzőA PlaneÁrium
KövetkezőTehén napok
A South Park epizódjainak listája

A klubház (Clubhouses) a South Park című rajzfilmsorozat 25. része (a 2. évad 12. epizódja). Elsőként 1998. szeptember 23-án sugározták az Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Kyle és Stan úgy dönt, klubházat építenek, hogy „mersz vagy nyelsz”-t játsszanak Wendyvel és Bebével, aki időközben beleszeretett Kyle-ba. A tervről Cartman is tudomást szerez, ezért Kenny segítségével ő is megalkotja a saját faházát, „Ewok Falu 2000” néven. Természetesen Kenny végzi az összes munkát, amíg Cartman tévét néz. Stant eltiltják kedvenc műsorától, a Terrance és Phillip-től, ezért helyette a „Zsírfeka” című rajzfilmet nézi (amely még trágárabb, mint a Terrance és Phillip).

Cartmanék klubháza készül el elsőként, majd meghívnak két otthonról elszökött tizenhat éves lányt, de ők a „mersz vagy nyelsz” helyett bulit rendeznek. Időközben Stan és Kyle is befejezi az építkezést, majd áthívják Wendyt és Bebét. Kyle – Séf bácsi tanácsa ellenére – a „mersz”-t választja, ezért meg kell csókolnia Bebét. Kyle végül ezt megteszi, de ezután undorodva otthagyja őket. Bebe szakít Kyle-lal (aki nem tudta, hogy tulajdonképpen járnak) és összejön Clyde-dal.

Mindeközben Stan szüleinek kapcsolata annyira elmérgesedik, hogy a válás mellett döntenek. Sharon (Stan anyja) ezután szinte azonnal bemutatja Stannek Royt, a fiú új mostohaapját, aki egyből be is költözik hozzájuk. Roy megértőnek tűnik, de könnyen elveszti a türelmét és házimunkára kényszeríti Stant. Ezalatt Randy is élvezi az új életet; sportkocsival jár, elhanyagolja a gyerekeit és még Cartman buliján is feltűnik.

Az epizód végén Stan csellel ráveszi szüleit, hogy találkozzanak a klubházában, ahol azok felidézik régi élményeiket a „mersz vagy nyelsz”-ről és végül kibékülnek egymással – miközben Roy egyenesen belesétál egy Stan által kihelyezett csapdába.

Ezután végre Stan is sorra kerül a játékban, de pechére a lányok a Wendyvel való smár helyett egy kicsit kellemetlenebb feladatot találnak ki…

Kenny halála[szerkesztés]

  • Kennyt Cartman klubházában halálra tiporják pogózás közben. Ez az egyetlen epizód, melyben Cartman szájából hangzik el a visszatérő mondat: „Kicsinálták Kennyt!”. A klubház előtt elhaladó Kyle pedig felkiált: „Szemetek!”.

Utalások[szerkesztés]

  • Az egyik lány DVDA feliratú pólót visel, amely utalás Trey Parker és Matt Stone együttesének nevére.

További információk[szerkesztés]South Park – Második évad (1998-1999)

201 – Terrance & Phillip lukam nélkül soha202 – Cartman mama újabb sötét titka203 – A csirkebaszó204 – Ike körülmetélése205 – A töppedt ikerszarkómás ápolónő206 – A dél-Srí Lanka-i mexikóma béka207 – Vackor néni busza208 – A nyár egy szívás209 – Séf bácsi sózott csokigolyói210 – A bárányhimlő211 – A PlaneÁrium212 – A klubház213 – Tehén napok214 – Séf-segély215 – A kísértethal216 – Boldog karácsonyt, Charlie Manson!217 – Alsónadrág-gnómok218 – Őskori jégember