A nyár egy szívás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
A nyár egy szívás
South Park
2. évad, 8. epizód
A fiúk miközben szánkózni próbálnak a fűben
A fiúk miközben szánkózni próbálnak a fűben
Eredeti cím Summer Sucks
Író Trey Parker
Nancy M. Pimental
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 208
Első sugárzás 1998. június 24.
Kronológia
Előző Vackor néni busza
Következő Séf bácsi sózott csokigolyói
A South Park epizódjainak listája

A nyár egy szívás (Summer Sucks) a South Park című rajzfilmsorozat 21. része (a 2. évad 8. epizódja). Elsőként 1998. június 24-én sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Ebben a részben kitör a vakáció, de ennek a South Park-i gyerekek nem örülnek, mert szerintük nyáron semmi izgalmasat nem lehet csinálni. A helyzetet súlyosbítja, hogy egy baleset miatt (melyben egy fiú elveszítette a karját) betiltják a petárdázást, amely a fiúk egyetlen nyári szórakozása volt. Cartman emiatt úgy dönt, inkább úszóleckéket vesz. Jimbo és barátja, Ned nem törődik bele a petárdák betiltásába és Mexikóba utazik, hogy illegálisan vegyen robbanószereket. A polgármester megtudja, hogy a „szénkígyó” (egy biztonságosabb kisméretű tűzijáték) még mindig legális, ezért úgy határoz, hogy egy óriási szénkígyóval ünneplik meg július 4-ét. Azonban ez elszabadul és romba dönti a várost, majd az egész országot.

Ezalatt Mr. Garrison pánikba esik, mert Kalap úr eltűnt, ezért New York-i rendelőjében felkeresi Dr. Katzot. Az orvos szerint Garrison meleg és Kalap úr testesíti meg az elfojtott meleg énjét. Garrison hevesen tiltakozik, de ebben a pillanatban megjelenik az óriáskígyó és lerombolja a rendelőt. Jimbót és Nedet elfogja a határőrség, de az óriáskígyónak köszönhetően sikerül megszökniük és hazatérnek South Parkba a petárdákkal.

A srácok kilövik a petárdákat és elpusztítják vele az óriáskígyót. Ezután hamu hullik az égből, melyet a lakosok hóként alkalmaznak. Az epizód végén Séf bácsi is hazatér Aruba szigetéről. Mr. Garrisonnak pedig új társa lesz, Gally úr személyében.

Kenny halála[szerkesztés]

  • A visszaemlékezés során, amikor a srácok még óvodások voltak, Kennyt egy petárda robbantotta fel.
  • Az óriás szénkígyó majdnem megsebesíti Kennyt, de sikerül félreugrania. Ezután viszont a lelátó rászakad.

Utalások[szerkesztés]

  • A gyerekek az óriáskígyó által okozott zűrzavar ellenére tovább zenélnek, a Titanic zenekarához hasonlóan.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Az egyik nő, akivel Séf bácsi a szigeten van, rendkívül hasonlít a későbbi menyasszonyára, A Szivola című részben.
  • Ez az első epizód, melyben Gally úr szerepelt.
  • Az első medencés jelenetnél egy földönkívüli látogató is megfigyelhető a vízben.

További információk[szerkesztés]


South Park – Második évad (1998-1999)

201 – Terrance & Phillip lukam nélkül soha202 – Cartman mama újabb sötét titka203 – A csirkebaszó204 – Ike körülmetélése205 – A töppedt ikerszarkómás ápolónő206 – A dél-Srí Lanka-i mexikóma béka207 – Vackor néni busza208 – A nyár egy szívás209 – Séf bácsi sózott csokigolyói210 – A bárányhimlő211 – A PlaneÁrium212 – A klubház213 – Tehén napok214 – Séf-segély215 – A kísértethal216 – Boldog karácsonyt, Charlie Manson!217 – Alsónadrág-gnómok218 – Őskori jégember