A nyár egy szívás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A nyár egy szívás
South Park
2. évad, 8. epizód
A fiúk miközben szánkózni próbálnak a fűben
A fiúk miközben szánkózni próbálnak a fűben
Eredeti cím Summer Sucks
Író Trey Parker
Nancy M. Pimental
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 208
Első sugárzás 1998. június 24.
Kronológia
ElőzőVackor néni busza
KövetkezőSéf bácsi sózott csokigolyói
A South Park epizódjainak listája

A nyár egy szívás (Summer Sucks) a South Park című rajzfilmsorozat 21. része (a 2. évad 8. epizódja). Elsőként 1998. június 24-én sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Ebben a részben kitör a vakáció, de ennek a South Park-i gyerekek nem örülnek, mert szerintük nyáron semmi izgalmasat nem lehet csinálni. A helyzetet súlyosbítja, hogy egy baleset miatt (melyben egy fiú elveszítette a karját) betiltják a petárdázást, amely a fiúk egyetlen nyári szórakozása volt. Cartman emiatt úgy dönt, inkább úszóleckéket vesz. Jimbo és barátja, Ned nem törődik bele a petárdák betiltásába és Mexikóba utazik, hogy illegálisan vegyen robbanószereket. A polgármester megtudja, hogy a „szénkígyó” (egy biztonságosabb kisméretű tűzijáték) még mindig legális, ezért úgy határoz, hogy egy óriási szénkígyóval ünneplik meg július 4-ét. Azonban ez elszabadul és romba dönti a várost, majd az egész országot.

Ezalatt Mr. Garrison pánikba esik, mert Kalap úr eltűnt, ezért New York-i rendelőjében felkeresi Dr. Katzot. Az orvos szerint Garrison meleg és Kalap úr testesíti meg az elfojtott meleg énjét. Garrison hevesen tiltakozik, de ebben a pillanatban megjelenik az óriáskígyó és lerombolja a rendelőt. Jimbót és Nedet elfogja a határőrség, de az óriáskígyónak köszönhetően sikerül megszökniük és hazatérnek South Parkba a petárdákkal.

A srácok kilövik a petárdákat és elpusztítják vele az óriáskígyót. Ezután hamu hullik az égből, melyet a lakosok hóként alkalmaznak. Az epizód végén Séf bácsi is hazatér Aruba szigetéről. Mr. Garrisonnak pedig új társa lesz, Gally úr személyében.

Kenny halála[szerkesztés]

  • A visszaemlékezés során, amikor a srácok még óvodások voltak, Kennyt egy petárda robbantotta fel.
  • Az óriás szénkígyó majdnem megsebesíti Kennyt, de sikerül félreugrania. Ezután viszont a lelátó rászakad.

Utalások[szerkesztés]

  • A gyerekek az óriáskígyó által okozott zűrzavar ellenére tovább zenélnek, a Titanic zenekarához hasonlóan.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Az egyik nő, akivel Séf bácsi a szigeten van, rendkívül hasonlít a későbbi menyasszonyára, A Szivola című részben.
  • Ez az első epizód, melyben Gally úr szerepelt.
  • Az első medencés jelenetnél egy földönkívüli látogató is megfigyelhető a vízben.

További információk[szerkesztés]


South Park – Második évad (1998-1999)

201 – Terrance & Phillip lukam nélkül soha202 – Cartman mama újabb sötét titka203 – A csirkebaszó204 – Ike körülmetélése205 – A töppedt ikerszarkómás ápolónő206 – A dél-Srí Lanka-i mexikóma béka207 – Vackor néni busza208 – A nyár egy szívás209 – Séf bácsi sózott csokigolyói210 – A bárányhimlő211 – A PlaneÁrium212 – A klubház213 – Tehén napok214 – Séf-segély215 – A kísértethal216 – Boldog karácsonyt, Charlie Manson!217 – Alsónadrág-gnómok218 – Őskori jégember