Igazi vadon élő állatok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az Igazi Vadon élő állatok (Really Wild Animals) egy National Geographic Societys sorozat állatokról 3 éven felüli gyerekeknek.

A filmet fülbemászó dalok kísérik, amelyeket Náray Erika és Winand Gábor (jazz zenész) énekelnek, az első három részben 5 dal van, a többiben 4 dal van.

Bukfenc[szerkesztés]

Bukfenc a bolyongó földgolyó (Eredetileg Spin) eredeti hangja: Dudley Moore, magyar hangja: Józsa Imre és Mikó István. Bukfenc az Igazi Vadon élő állatok házigazdája, érdekes földrészek néhány állatát mutatja be.

VHS/DVD[szerkesztés]

Az Igazi Vadon élő állatoknak 1993-1997-ig készültek részei és akkor VHS-en adták ki őket, DVD-n Amerikában 2005-től lehet kapni, Magyarországon DVD-n 2009-től lehet kapni.

A próba részek: a Táncos Szafari, Ausztrália csodái, Kalandozás a tengerek mélyén.

1. Évad[szerkesztés]

  • Táncos Szafari

Az Igazi Vadon élő állatok első része. Az epizódban feltűnő állatok: afrikai elefánt, zebra, csimpánz, szurikáta, oroszlán. .

  • Ausztrália csodái

Az epizód Ausztrália állatairól szól. Az epizódban feltűnő állatok: kenguru, kacsacsőrű emlős, emu, dingó, koala.

  • Kalandozás a tengerek mélyén

Az epizód a tengerek állairól szól. Ez a rész elkalauzol a Nagy-korallzátonyban is. Az epizódban feltűnő állatok: delfin, polip, cápa, pingvin, bálna.

  • A trópusi esőerdő világa
  • Az első rész amelyikben Bukfencnek világos kék a vize.

Az epizód Dél-amerikai esőerdők állatairól szól. Az epizódban feltűnő állatok: jaguár, levélvágó hangya, bőgőmajmok, hárpia, lajhár, Kínai folyamidelfin.

  • Csodálatos Észak-Amerika

Az epizód Észak-Amerika állatairól szól. Az epizódban feltűnő állatok: földimókus, jegesmedve, mosómedve, aligátor, teknős.

  • Ázsiai kalandok

Az epizód Ázsia állatairól szól. Az epizódban feltűnő állatok: tengerikígyó, fehérhasú rétisas, nagyorrú majom arab bejza, tigris, óriáspanda.

  • Sarki séta

Az első rész amelyikben Bukfenc magyar hangja: Mikó István. Az epizód a sark-vidékek állatairól szól. Az epizódban feltűnő állatok: pingvin, kardszárnyú delfin, jegesmedve, rénszarvas, rozmár.

  • Forró ebek, hűvös cicák

Az epizód arról szól, hogy a macska lelke mélyén valódi tigris, a kutyában farkasvér buzog! Legalábbis Bukfenc szerint. Szélsebes világ körüli száguldása során bebizonyítja, hogy szelíd házi kedvenceinknek bizony vad rokonai vannak. Bukfenc, miközben jaguároknál, afrikai hiénakutyáknál, oroszlánoknál, pumáknál és prérifarkasoknál vendégeskedik, ráébred, hogy minden macska és kutya vérbeli ragadozó.

2. Évad[szerkesztés]

  • Dinoszauruszok és más furcsa lények

Ez az első rész, amelyikben Bukfenc az űrben van, az előző részekben Bukfenc az égen van. Az epizód a dinoszauruszokról és csúszómászókról szól.

  • Majom dolgok és más családi furcsaságok

Az epizód arról szól, hogy a majmok a barátokkal és rokonokkal lógnak. Bukfenc azt is bemutatja, hogy nem csak a majmoknál vannak családok, még más állatoknál is, ilyen különlegességek vannak benne, hogy az ökörbékáknál a hím neveli egyedül az ebihalakat és a polip lehet anyaállat is.

  • Szafari a farm gazdaságban

Abban a részben ilyen állatok vannak benne: juh, disznó, pulyka, tehén, . Még Bukfenc néhány vérbeli állatvédővel is találkozik akik az életüket erre szentelik, hogy megmentsék a kihalástól az állatokat.

  • Állati építő mesterek

Benne ilyen állatok tűnnek fel: termesz, hód, szövőmadár, szalangána. Ez a rész a gnúk és a hattyúlúdak vándorlásáról is szól.

  • Titkos állati fegyverek

Ebben a részben Bukfenc kideríti, hogy milyen titkos fegyvereket használnak az állatok a túlélésért. Ebben a részben, még a szigetek állatairól is szó esik.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Really Wild Animals című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]