Gotham City

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Gotham City egy kitalált amerikai város a DC Comics univerzumban, mely mint Batman lakhelye vált ismertté. Kinézetre leginkább New Yorkra emlékeztet.

A város képe[szerkesztés]

Gotham City üzleti negyedekből, kikötőkből és lepukkant ipartelepekből áll. A város atmoszférája baljós, ahol sosincs nyugalom. Az utcán haladó autók arra engednek következtetni, hogy a történet az 1960-as években játszódik, s a város is ekkor élte fénykorát.

Épületek[szerkesztés]

Arkham Elmegyógyintézet[szerkesztés]

Az Arkham Elmegyógyintézet egy speciális börtön, a legveszélyesebb bűnözőket tartják itt, akik többnyire őrültek. Az intézetnek kiemelkedő védelmi rendszere van. Többek között Joker és Rébusz is itt van bebörtönözve.

Börtön[szerkesztés]

Gothami Állatkert[szerkesztés]

Itt rejtőzik Batman Pingvin nevű ellenfele.

Gothami Botanikus kert[szerkesztés]

Itt él Batman ellenfele Méregcsók.

Gothami Egyetem[szerkesztés]

Világhírű egyetem, több államilag támogatott kísérletezés is folyik itt.

Wayne villa[szerkesztés]

Itt él Bruce Wayne, a Wayne Művek vezetője. Valójában itt van Batman rejtekhelye is, ez az úgynevezett denevérbarlang. Bruce Wayne-nek van egy inasa is, akit Alfrédnak hívnak. A villa garázsában több híres régi autó van. A kastély Gotham szélén van, a határnál. A föld alatt pedig a denevérbarlang. A barlangban van a Batmobile, a Batboat, a Batwing és a Batbike is. Továbbá Robin felszerelései is.

Irodalom[szerkesztés]