Garfield magazin

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Garfield magazin
Adatok
Típusmagazin

Ország Magyarország
Alapítva1990
Ár850 forint
Előfizetve: 750 Ft
KiadóDrize Kiadói Kft.
FőszerkesztőJános Éva
MunkatársakBenes Éva, Frenkel Éva, Léhner Anita, Kálmán Ibolya
Példányszám>11˙000 (2011-es adat)
Nyelvmagyar
ISSN0865-5391
A Garfield magazin weboldala

A Garfield magazin egy magyar havilap, a Garfield képregény magyar újságja. A harmadik európai Garfield magazinként (a finn és a svéd első szám után hat évvel) 1990 januárjában jelent meg, első számán a korcsolyázó Garfield volt.[1] 2011 februárjáig az Adoc-Semic (1995-ig Semic Interprint néven) volt a magazin kiadója, de 2011. májustól a Drize Kiadó vette át a magazin kiadását.

Tartalom[szerkesztés]

A magazin jelenleg kétféle Garfield képsort tartalmaz: a magazin elején (a kiadás hónapjától számítva) 12 hónappal korábbi képsorokat, és klasszikus képsorokat az 1980-'90-es évekből. Emellett 2012 szeptemberében kis időre visszatért az Apropó rovat, amiben egy adott témához kapcsolódó Garfield képsorok szerepelnek. A magazin hátsó traktusának korábbi érdekessége volt a "Garfield a háttérben marad" rovat is, amiben olyan képsorok szerepeltek, amiben Garfield nem szerepelt, vagy csak a szövegbuboréka volt látható. 2012 októbertől A Garfield-show epizódjai képregény formában jelennek meg, először a Halból is megárt a sok című részt. Az epizódok két részre bontva jelennek meg a magazinban.

A magazin tartalmaz nyereményjátékokat és rejtvényeket, ezek közül a mai napig szinte folyamatosan szerepel skandináv rejtvény, mellyel értékes Garfield-ajándékokat, előfizetéseket lehet nyerni. Korábban állandó rejtvény volt a Foci Sudoku és a Hidátó.

A magazinban megjelennek más képregények képsorai is, ezek közül a leghíresebb a Kázmér és Huba, mely 1999 márciusa óta folyamatosan szerepel a magazinban.[2] A magazinban a kezdetektől majd' tíz évig (kifutásáig) szerepelt az Orson, Jim Davis másik képregénye is. A magazinban 2012 januárja óta újra rendszeresen olvasható a Marmaduke, valamint ugyanebben az évben a Peanuts (Snoopy) is visszakerült a magazinba, melyet szintén a '90-es évek olvasói láttak utoljára.

A magazinban is megtalálható időnként a Garfield Bazár, amely a kiadó, Magyarországon csak tőlük megrendelhető Garfield ajándéktárgyakról, (külön)kiadványairól szóló hirdetése. Ezek a tárgyak ugyanakkor a honlapon is megrendelhetők, köztük olyanok is megtalálhatók, melyek hajdanán magazinhoz vagy éves előfizetéshez szánt ajándékok voltak. Emellett gyakoriak a szezonális kvízek, összeállítások is (húsvét, Garfield születésnapja - június 19. -, Halloween, karácsony).

Az újság ma elektronikus formában is megrendelhető a Dimag.hu-n.

A magazinban szereplő más képregények[szerkesztés]

Jelenlegi[szerkesztés]

Korábbi[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. [1][halott link]
  2. Archivált másolat. [2013. február 18-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. augusztus 18.)

Források[szerkesztés]