Peanuts

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Snoopy szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Peanuts képsor, amely 1950-ben jelent meg először. Ezek a képregények voltak az elsők, amelyekben a szereplők saját kidolgozott karaktert kaptak, valamint a szereplők más-más életszemlélettel rendelkeztek, amelyet sajátos humorukon keresztül ismertettek az olvasóval.

Szereplők[szerkesztés]

Snoopy[szerkesztés]

A Peanuts képregények állandó főszereplője, Charlie és Sally Brown beagle kutyája. Snoopy kedvenc barátja Woodstock, akivel órákon át el tudnak filozofálgatni az élet nagy dolgain. Egy vidám, gondtalan kutya, aki egész nap kutyaháza tetején heverészve álmodozik. Mivel nagyon élénk a fantáziája, mindig új személyiséget talál ki magának, mint például Joe Cool, az első világháborús sztárpilóta, a Marcona Kalóz, az Irodalomprofesszor, az Idegenlégiós stb. Beszélni nem tud, a feje felett megjelenő gondolatbuborékok "beszélnek" helyette (a beszéd ugyanezen módozata jelenik meg a Garfield képsorokban is). Mindig középpontban van, mert mindenki szereti. A csokis süti a kedvenc kajája, és minden sportágban istenáldott tehetség – kivéve a golfot.

Woodstock[szerkesztés]

Snoopy hűséges bizalmasa, titkára és segítője, ugyanakkor az eb tréfáinak állandó céltáblája. Meglehet, hogy Woodstock logikai készsége, repülési tudománya, egyensúlyérzéke hagy némi kívánnivalót maga után, de ő Snoopy legjobb barátja. Vesszőcskére hasonlító nyelvén remekül kommunikál Snoopyval, és állítólag csiripelni is tud. Pici madár lévén utál minden nagyméretű, repülő tárgyat, de leginkább a kalitkákat és a macskákat. Szívesen van együtt a többi kismadárral, Bill-lel, Oliverrel, Harriett-tel és Conráddal.

Charlie Brown[szerkesztés]

Sally Brown bátyja, Charlie Brown annyira boldog és büszke volt kishúga születésekor, hogy még a csokiszivarokról is leszokott örömében. Azóta is szereti és próbálja megérteni húgát. Sally mindenhol, mindenben a könnyebbik utat és megoldást keresi, főleg az iskolában. Gátlástalan és koraérett. Szerelme Linus, akit csak az "édes babboo"-jának nevez. Linus viszont sosem viszonozza az érzelmeit. Sallynek leginkább a bátyját, Charlie Brownt sikerül mindig az ujja köré csavarnia, ha el akar érni valamit.

Lucy Van Pelt[szerkesztés]

Lucy Van Pelt egy mini diktátor. Önző, és állandóan parancsolgat. Ő Linus nővére, akit előszeretettel szokott is gyötörni. Nagyhangú és zsémbes, azonban ő zseniálisnak és gyönyörűnek találja magát. Egyszóval tökéletesnek. Folyton okoskodik és kéretlen tanácsokat ad mindenkinek. Az egyetlen gyengéje Schroeder, a művész lélek.

Linus Van Pelt[szerkesztés]

Linus, a gyerekcsapat legkiegyensúlyozottabb tagja. Szelíd, türelmes, és gyakran filozofálgat az élet dolgain. Ő a csapatban a másik agytröszt. Mindig meglepi barátait filozofikus megnyilatkozásaival és megoldásaival az élet nagy problémáira. Kedvenc rongyát mindenhova magával viszi, és ha elveszik tőle, azt katasztrófaként éli meg. Egyaránt szenved nővére, Lucy rendszeres piszkálódásaitól, és Charlie Brown kishúga, Sally közeledésétől. Koraérett, már nem hisz a karácsonyban.

Sally Brown[szerkesztés]

Rerun Van Pelt[szerkesztés]

Schroeder[szerkesztés]

Peppermint Patty[szerkesztés]

Patty odavan Charlie Brownért, a fiú azonban még csak nem is sejti a lány érzéseit iránta. Baseballcsapata folyamatosan megveri Charlie csapatát, ami nem is olyan nehéz. Az órákat mindig átalussza, így elég rosszak a jegyei. De igazán sportos, nemcsak baseballcsapatát irányítja, hanem rögbizik és korcsolyázik is. Van egy nagyon különös szokása: mindig szandált visel, még télen is.

Marcie[szerkesztés]

Franklin[szerkesztés]

Pig Pen

A jelek szerint sosem tisztálkodik. Folyamatosan eregeti magából a port, nem törődik a higiéniával. Beceneve "Malac".

További szereplők[szerkesztés]

 • Charlotte Brown
 • Pig Pen
 • Marbles
 • Patty
 • Violet
 • Patty
 • Eudora
 • Molly Volley
 • Frieda
 • Shermy
 • Aus-Andy
 • Quengel-Lilly

Filmek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]