Francis Griffin

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Francis Griffin
Family Guy-szereplő
Francis griffin.jpg
Megjelenési információk
Első megjelenése A halál árnyékában
Utolsó megjelenése Peter két apja
Távozásának oka halál (bár szellemként még visszatér a részben és a Családi zsidó című részben)
Eredeti hang Charles Durning
Magyar hang Rudas István
Francis Griffin adatai
Neme férfi
Családja Griffin
Élettársa Thelma Griffin (elváltak)
Vallása katolikus
Nemzetisége amerikai-ír

Francis Griffin a Family Guy kitalált szereplője, Peter Griffin mogorva, ír-amerikai származású nevelőapja. Eredeti hangja Charles Durning, a magyar szinkronban Rudas István kölcsönzi a hangját.

Karaktere, családjával való viszonya[szerkesztés]

Egy ideig házasságban élt Peter szülőanyjával, Thelma Griffinnel. Megszállottan katolikus, utálja Loist mert református, gyakran nevezi "protestáns szajha"-nak. Helyteleníti Peterék életmódját és gyakorta próbálja meg a nézeteit ráerőszakolni a családra. Mindezek ellenére többször is megmutatkozik a Peter iránti őszinte szeretete és az unokáival való törődése.

Pályafutása[szerkesztés]

Francis egy malomban dolgozott, majd nyugdíjazták. A Szent szar című epizódban felveszik Peter munkahelyére, ahol gyors karriert fut be és kirúgja Petert. Végül a Pápa testőre lesz.

Halála[szerkesztés]

Francis, Meg tizenhetedik születésnapján kerül kórházba, miután Peter bohócnak öltözve, részegen megpróbál egy monociklivel lekerekezni a lépcsőn, de Francis fejére esik. Mielőtt meghal, azt mondja Peternek: „Peter...te egy büdös, kövér tintás vagy!”

Megjelenik a Tökéletes hajótörött című epizódban és szellemként a Family Goy című részben, amiben lebeszéli Petert a júdaizmusra való áttérésről.

Források[szerkesztés]