Meg Griffin

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Megatron "Meg" Griffin
Family Guy-szereplő
Meg2.jpg
Megjelenési információk
Első megjelenése A halál árnyékában
Eredeti hang Lacey Chabert (1. évad) Mila Kunis (2. évadtól)
Magyar hang Nemes Takách Kata
Megatron "Meg" Griffin adatai
Neme
Életkora 16-18 év
Foglalkozása középiskolai diák
Szülei Lois Griffin Peter Griffin
Testvérek Chris Griffin Stewie Jilien Griffin

MegatronMegGriffin[1] egy kitalált szereplő a Family Guy című animációs sorozatban. Legidősebb lánya Lois Griffinnek és Peter Griffinnek, testvérei Chris és Stewie. Igazi apja Stan Thompson, ami az egyik részben derül ki. A James Woods középiskola végzős diákja, ahol sikertelenül elfogadásért és népszerűségért küzd.

Személyisége[szerkesztés]

Meg egy zavart és félénk tizenéves lány. A zavartsága miatt az iskola menő tagjai közé próbál tartozni, de ennek az egyetlen eredménye, hogy ridegen elutasítja Connie D'Amico, aki egy érzéketlen, egoista és felelőtlen pompomlány. Továbbá ő áll a család csipkedés rangsora legalján, Peter vicceinek mindig a lány "csúnyasága", társadalmi ügyetlensége és a népszerűtlensége az alapja. Mindenki a családban, különösen Peter és Chris minden lehetséges módon viccet csinál belőle. Azonban egy másik diák, Neil Goldman, vonzódik hozzá. Látens transzszexuális. Tud madárhangokat. Titokban férfinak érzi magát, amire az egyik epizódban fény derül.

Megjelenés[szerkesztés]

Meg általában rózsaszín sapkát és szemüveget visel. Továbbá mindig rózsaszín fehér pólót, kék farmert és fehér szandált visel. A lány jelentősen alacsonyabb öccsénél. Meg sosem elégedett a megjelenésével ("Olyan kövér és csúnya vagyok"). Nevét (Megatron Griffin) akkor kapta, anikor Peter viccből átírta az anyakönyvi kivonatát, amire egy bejátszásból derül fény.


Források[szerkesztés]

  1. Family Guy – Megatron Griffin. a YouTube-on