Benjamin Sisko

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Benjamin Sisko
Star Trek-szereplő
Benjamin Sisko (2375)
Benjamin Sisko (2375)
Megszemélyesítője Avery Brooks
Benjamin Sisko adatai
Faja Ember
Neme férfi
Született 2332
Titulusa USS Livingston
USS Okinawa első tiszt
USS Saratoga első tiszt
Anyabolygó Föld
Elkötelezettség Csillagflotta
Szolgálati hely A Deep Space Nine és a USS Defiant
Rendfokozat kapitány
Benjamin Sisko az IMDb-n

Benjamin Lafayette Sisko a Star Trek: Deep Space Nine című amerikai sci-fi tévésorozat egyik főszereplője, a Deep Space Nine űrállomás és a USS Defiant űrhajó emberi kapitánya. Avery Brooks alakítja.

Szerepe[szerkesztés]

Sisko a USS Saratoga első tisztjeként részt vett a Wolf 359-nél lezajlott tragikus csatában a Borggal, melynek során felesége meghalt. Ezután három évvel a Csillagflotta admiralitása reá ruházta az isten háta mögötti Deep Space Nine űrállomás vezetését. A kardassziai megszállás alól épp csak felszabadult Bajor bolygó körül keringő űrállomást nem tartotta nagyon alkalmasnak arra, hogy félárva fiát, Jake-et ott nevelje, ezért a pozíciót eleinte vonakodva fogadta, és Jean-Luc Picard útján áthelyezését kérte. Miután azonban tudományos tisztje, Jadzia Dax hathatós közreműködésével felfedezték a Galaxis távoli részébe, a Gamma-kvadránsba vezető féregjáratot, azonnal megváltoztatta elhatározását.

A felfedezés azonban egy újabb tragikus konfliktushoz, a Domínium-háborúhoz vezetett, ez a Gamma-kvadránst uraló hatalom ugyanis területsértésként értékelte a féregjáratból érkező expedíciókat, és ellentámadással reagált. Benjamin Sisko a háború egyik meghatározó szereplőjévé vált, és neki köszönhető, hogy a Domínium végül elállt az Alfa-kvadráns leigázásának szándékától.

A bajoriak fontos vallási alaknak, „a próféta küldöttjének” tekintik, de ő ezt kellemetlennek találja. Egy fia van, Jake Sisko.