Charles Tucker III

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Charles Tucker
Star Trek-szereplő
Megszemélyesítője Connor Trinneer
Charles Tucker adatai
Születési neve Charles Tucker III.
Beceneve Trip
Faja ember
Neme férfi
Elhunyt (?)2161. október 10.
Anyabolygó Föld
Elkötelezettség Csillagflotta
Szolgálati hely Enterprise főgépész
Columbia főgépész
Rendfokozat parancsnok
A Wikimédia Commons tartalmaz Charles Tucker témájú médiaállományokat.

Charles Tucker a Bolygók Egyesült Föderációja létrejötte előtti korban játszódó Star Trek-sorozat, a Star Trek: Enterprise egyik szereplője, a Föld első olyan térhajtóművel (warp) rendelkező csillaghajójának, az Enterprise NX-01-nek a főgépésze, amelyik jelentősebb csillagközi felfedezőútra indult.

Tucker a harmincas évei végén járó földi férfi. Családjában ő a harmadik Charles Tucker, ezért általában Trip (=„triple”, azaz „harmadik”) Tuckernek becézik. Jonathan Archer kapitány egyik legjobb barátja. 2150-ben Archer kapitány vitte az Enterprise csillaghajóra. Gépészmérnök létére a legénység egyik „legősemberibb” tagja, inkább indulatai és érzelmei vezérlik, mint a számító racionalitás. Egy, a Föld elleni támadásban elvesztette nővérét, Elizabethet. Szerelmes lett T’Polba, aki viszontszerette.

A filmsorozat szerint ő a történelemben az első férfi, aki terhes lett, ráadásul egy idegen fajtól (egy xirilliántól).

Trip az Enterprise gépszeti mérnöke maradt egészen a küldetés végéig, csupán pár napot töltött az NX-02 Columbia csillaghajón, majd visszaigazolt az Enterprise-ra. Tulajdonképpen csak T’Pol miatt ment el az Enterprise-ról, mivel a nő nem mutatta, hogy viszonozza érzéseit. Parancsnoki rangját megtartotta egészen az utolsó, nem hivatalos küldetéséig, melyen az andoriai Shran elrabolt lányát segített visszaszerezni. A küldetés folyamán feláldozta életét, hogy megmentse barátait és az Enterprise-t.

A Tuckert megformáló színész Connor Trinneer.

Trip szerepel egy internetes fanfiction-sorozatban, a USS al-Qazwini-ben.[1]

Commons:Category:Charles Tucker III
A Wikimédia Commons tartalmaz Charles Tucker III témájú médiaállományokat.