Ugrás a tartalomhoz

Kira Nerys

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kira Nerys
Star Trek-szereplő
Kira Nerys 2375-ben
Kira Nerys 2375-ben
MegszemélyesítőjeNana Visitor
Kira Nerys adatai
FajaBajor
Neme
Született2343
Családjaapa: Kira Taban
anya: Kira Meru
testvérek: Kira Reon (fiútestvér)
Kira Pohl (fiútestvér)
AnyabolygóBajor
ElkötelezettségBajori Milícia Bolygók Egyesült Föderációja Csillagflotta
Szolgálati helyA Deep Space Nine űrállomás és a USS Defiant
Rendfokozatezredes

Kira Nerys, a Star Trek Deep Space Nine című amerikai tudományos-fantasztikus sorozat szereplője A karaktert Nana Visitor színésznő alakítja.

Élete

[szerkesztés]

Kira Nerys (vezetékneve a Kira, a keresztneve Nerys) a Bajor bolygón született a kardassziaiak megszállása idején, és felnőve az Ellenállás keretében végzett harci tevékenysége miatt vált híressé. Ekkoriban a későbbi miniszterelnök, Shakaar csoportjához tartozott. Miután a megszállás véget ért, Kirát kinevezték a kardassziaiak által hátrahagyott Terok Nor állomás felügyeletét átvevő Csillagflotta bajori összekötőjévé, őrnagyi rangban. E minőségében mint egy 5 évig szolgált, ezután, a Domínium-háború idején ezredesi rangot kapott a Bajori Milíciától.

Kezdetben, mint a Bajor friss függetlenségének elszánt védelmezője, idegenkedik együtt működni a Föderációval, s annak kihelyezett állomás-parancsnokával, Benjamin Siskóval. Később azonban jó viszony alakul ki közöttük, sőt nem egy flotta tisztel kerül baráti viszonyba. Romantikus szálak fűzték az egyik bajori vezetőhöz, Vedek Bareil Antoshoz, ám annak halála után, a korábbi baráti kapcsolata kezdett elmélyülni szerelemmé az állomás biztonsági főnökével, Odo felügyelővel.

Források

[szerkesztés]