Ezri Dax

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ezri Dax
Star Trek-szereplő
Megszemélyesítője Nicole de Boer
Ezri Dax adatai
Születési neve Ezri Tigan
Faja Trill
Neme
Állapota Single
Született 2354
Titulusa USS Destiny zászlós
USS Defiant hadnagy
Deep Space Nine hadnagy(tanácsadó
USS Aventine kapitány
Szülei anya: Yanas Tigan
apa: ?
Testvérek Norvo Tigan
Janal Tigan
Anyabolygó Trilla
Elkötelezettség Csillagflotta Bolygók Egyesült Föderációja
Szolgálati hely USS Aventine
Rendfokozat kapitány
Ezri Dax az IMDb-n

Ezri Dax a Star Trek: Deep Space Nine című tudományos-fantasztikus sorozat egyik főszereplője. Megszemélyesítője: Nicole de Boer. Ezri egy egyesített trill, a Dax szimbionta 9. gazdateste. Születési neve Ezri Tigan. Első megjelenés: DS9 ("Arc a homokban"). Utolsó szereplés: DS9 ("Semmi sem tart örökké") Ő a Deep Space Nine és a USS Defiant tanácsadója. Nem sokkal az előző gazdatest, Jadzia halála után kapta meg a szimbiontát.

Származása és családja[szerkesztés]

Dax New Sydney-ben született Ezri Tigan néven. Ezri édesanyja, Yanas, a 6. legjobb bányászati céget vezeti. Gyakran hiányzik neki az apukája. A családban ő a középső gyermek, van egy öccse, Norvo (aki általában Zee-nek becézi) és van egy bátyja is, Janal. Mindig arról álmodott, hogy beléphessen a csillagflottába, bár családja ellenezte ezt. (DS9: "Tékozló lány")

Egyesülés a Dax szimbiontával[szerkesztés]

2375-ben zászlós rangban szolgált tanácsadó asszisztensként a USS Destiny-n. Jadziát már nem tudták megmenteni, csak a Dax szimbiontát. A USS Destiny-n szállították, de a szimbionta állapota romlani kezdett és azonnal gazdatestet kellett neki találni. Ezri volt az egyetlen trill a hajón, ezért ő kapta meg a szimbiontát. Mivel nem készült fel az egyesülésre, elég nehezen tudja különválasztani a szimbionta előző életeinek szokásait.

Források[szerkesztés]