BAR 01

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
BAR 01
Gyártási adatok
VersenysorozatFormula–1
GyártóBritish American Racing
ElőzőTyrrell 026
KövetkezőBAR 002
Műszaki adatok
VázszerkezetSzénszálas monocoque
Első felfüggesztésDupla lengőkarok, nyomórúdas, torziós rugók és lengéscsillapítók
Hátsó felfüggesztésMint az első
MotorSupertec FB01 3L V10 szívó
VáltóX-Trac 6 sebességes félautomata szekvenciális
ÜzemanyagElf
GumikBridgestone
Versenyeredmények
Csapat(ok)British American Racing
PilótákCAN 22. Jacques Villeneuve
BRA 23. Ricardo Zonta
BRA 23. Mika Salo
Első versenyausztrál 1999-es Formula–1 ausztrál nagydíj
Utolsó versenyJapán 1999-es Formula–1 japán nagydíj
Futott versenyek16
Győzelmek0
Dobogós helyezések0
Edzéselsőségek0
Leggyorsabb körök0

A BAR 01 egy Formula–1-es versenyautó, amelyet az újonc British American Racing csapat tervezett és versenyeztetett az 1999-es Formula-1 világbajnokság során. Pilótái az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve és a Formula-3000 és FIA GT bajnok Ricardo Zonta voltak, valamint az utóbbit három verseny erejéig helyettesítő Mika Salo.

Áttekintés[szerkesztés]

A BAR már az előző évben a tulajdonosa volt a Tyrrell istállónak, azonban abban az évben még megtartották a márkanevet és nem vették a nevükre a csapatot.

Villeneuve a menedzsere és jóbarátja, a csapatfőnök Craig Pollock hívására kötelezte el magát a BAR-hoz. Két világbajnok versenyzője és a csapat mögött álló, sikeres és jó hírnevű Reynard Motorsport támogatása ellenére az idény katasztrofálisra sikerült. Különösen annak fényében volt kiábrándító, hogy Adrian Reynard egyenesen azt állította, hogy már az első futamon pole pozíciót és győzelmet fognak szerezni. Az autó, amelyet a Supertec motorja hajtott (átcímkézett 1997-es Renault-motorok), valóban ígéretes potenciállal rendelkezett, legalábbis a szezon előtti teszteken, de a megbízhatóság csapnivaló volt. Villeneuve az év első 11 versenyén kiesett. és Zonta sem volt sokkal szerencsésebb. A brazil nagydíj szombati szabadedzésén egy nagy balesetben megsérült, így rajthoz sem tudott állni, helyette versenyzett a következő három futamon Mika Salo, aki szintén nem volt túl eredményes. A belga nagydíjon mindkét versenyzőjük hatalmas balesett szenvedett az Eau Rouge kanyarban, melyek miatt kétszer is felfüggesztették az időmérő edzést. Mint később kiderült, a két pilóta fogadást kötött, hogy melyikük meri teljes sebességgel, gázelvétel nélkül teljesíteni a kanyart - egyiküknek sem sikerült, de a csapatnak tetemes kárt okoztak.[1]

A csapat az idényt végül nulla ponttal a tizenegyedik, utolsó helyen fejezte be.

A festés[szerkesztés]

Már a szezon megkezdését megelőzően gondba került a BAR. Az volt a tervük, hogy két autójukat két különböző színben versenyeztetik, ahogy a bemutatójukon is látható volt. Villeneuve autója piros-fehér lett volna, a Lucky Strike cigarettamárka színeit magán viselve, míg Zonta autója kék-sárga, az 555 cigarettamárkát népszerűsítve. Ez azonban tiltott volt, mert a szabályzat előírta: a két autó festésének meg kellett egyeznie, és csak kisebb különbségek lehettek, mint a rajtszám, a versenyző neve, illetve a nemzetiségre utaló zászlók. A csapat erre azt találta ki, hogy az autóik egyik felét ilyenre, a másikat olyanra festik, középen az egészet pedig egy cipzárszerű motívummal fogják össze. Az autó orra világosszürke maradt, hogy legyen helye más szponzoroknak is. Ugyanezt a kettős festést alkalmazták a hátsó szárnyon is. Az FIA ezt már engedélyezte.

Ezt a festést csak ebben az évben használták, a következő években már kizárólag a Lucky Strike volt látható az autóikon. A csapat szerelői cipzáras overallban voltak, a két pilóta azonban az eredeti terveknek megfelelően a saját színeiknek megfelelő ruházatot és sisakot viselt. Négy versenyen a dohánytermékek reklámozása be volt tiltva, ezeken az 555 helyett félholdak voltak láthatóak (hasonlóan a Subaru Impreza versenyautóihoz), a Lucky Strike-feliratokat pedig "Run Free"-re cserélték.

Eredmények[szerkesztés]

(Táblázat értelmezése)
(Félkövér: pole-pozícióból indult; dőlt: leggyorsabb kört futott)

Év Csapat Motor Gumik Pilóták 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Pontok Helyezés
1999 BAR Supertec FB01 B AUS BRA SMR MON ESP CAN FRA GBR AUT GER HUN BEL ITA EUR MAL JPN 0 11th
CAN Jacques Villeneuve KI KI KI KI KI KI KI KI KI KI KI 15 8 10 KI 9
BRA Ricardo Zonta KI NK KI 9 KI 15 KI 13 KI KI 8 KI 12
FIN Mika Salo 7 KI 8

† - nem fejezte be a futamot, de rangsorolták

Forráshivatkozások[szerkesztés]

  1. Egy félresikerült fogadás eredménye (hu-HU nyelven). Formula.hu. (Hozzáférés: 2022. március 2.)

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a BAR 01 című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Commons:Category:BAR 01
A Wikimédia Commons tartalmaz BAR 01 témájú médiaállományokat.