Subaru Impreza

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Subaru Impreza
2007 Subaru Impreza Front Quarter.jpg
Gyártási adatok
Gyártó Subaru, Fuji Heavy Industries
Gyártás helye Ōta, Gunma, Japán
Gyártás éve 1992-
A(z) modell műszaki adatai
Teljesítmény

Előző Subaru Leone
Kapcsolódó modellek
Saab 9-2X
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Subaru Impreza témájú médiaállományokat.
A legújabb Impreza

A Subaru Impreza a japán Subaru autógyár 1992-től gyártott, kompakt modellje, amellyel a Subaru Leone modellt váltotta egy újabb motorcsaláddal egyetemben.

1992 óta már negyedik generációjában jár a márka, melyekben 4 ajtós szedán, 5 ajtós ferdehátú, illetve 1995 és 2000 között kupé változatot is gyártottak. Az alapverziók 1.5-től 2.5 literes, úgynevezett "boxer" motorral voltak felszerelve. Az Impreza WRX és WRX STI teljesítmény-orientált modelljei pedig erősebb turbókompresszorral voltak felszerelve. A harmadik generáció óta a piacon a Subaru WRX a nagyteljesítményű verziókat jelenti. Észak-Amerikába az első három generációból terepjáró felszereltséggel is gyártottak Impreza modelleket Subaru Outback Sport néven. A negyedik generáció óta azonban a terepjáró verzió Subaru XV néven már világszerte megtalálható.

A Subaru első- és összkerékmeghajtással is gyártott Impreza modelleket. Az 1990-es évek vége óta csak korlátozott mennyiségben vásárolható az összekerékmeghajtású modellek, éppen ezért az elsőkerékmeghajtású kategóriában az Impreza élpozícióba került a világpopiacon. A Japánban gyártott modellek ennek ellenére mindkét verzióban elérhetőek.

A nemzetközi rallysportban a Subarunak visszamenő és jelentős történelme van. Group A kategóriában a Subaru Impreza a Legacy-t hivatott leváltani. 3 gyártói és 3 egyéni bajnoki címet szereztek az Imprezák a Subaru nemzetközi rally csapatának. Colin McRae, Richard Burns és Petter Solberg is Imprezával nyerte meg a világbajnokságot, de McRae az első bajnokságát egy '91-es, 2 literes turbós, Prodrive Legacy-val nyerte. Az Impreza típus különösen népszerű, főleg a rallysport rajongók körében.

Első generáció (1992-2000)[szerkesztés]

Subaru Impreza WRX GC8V

A Subaru Impreza-t 1992 október 22-i bejelentése után novemberben kezdték forgalmazni . A márka fronthajtással és összkerékhajtással is kínálta az Imprezát, 4 ajtós szedán és 5 ajtós ferdehátú/kombi változatban is kapható volt; 1995-ben pedig megjelent a 2 ajtós kupé változat is. A kezdeti motorválaszték közé tartoztak az 1.6, 1.8 és 2.0 literes szívómotorok.

A Subaru később átváltott a boxer motor fejlesztésére az Imprezák számára. A Subaru szerint a motor és a sebességváltó közös konfigurációjával a gravitáció a karosszéria alsó-középső részét terheli, így minimalizálja a jármű dőlését, ellentétben a kiegyensúlyozott motorral rendelkező legtöbb autóval. Az ilyen típusú hajtáslánc elrendezéssel nagyobb nyomaték is elérhető, mivel az első meghajtó tengelyek egyenlő nehezek és hosszúak.2001-ben a típus a második generáció váltotta.

Második generáció (2000–2007)[szerkesztés]

2002-03 Subaru Impreza Wagon.JPG

Harmadik generáció (2007–2011)[szerkesztés]

Negyedik generáció (2011–20016)[szerkesztés]

Motorsport[szerkesztés]

A Subaru a rali-világbajnokság futamain először a Legacy típusú autóit vetette be. Majd később az Impreza WRX-szel folytatták, és még napjainkban is e típussal versenyeznek (a subaru 2008 végén kiszállt a wrc sorozatból). Az gyári versenyautókat a brit Prodrive cég építi, készíti fel és szervizeli a versenyek során.

A Subaru név eredete[szerkesztés]

A Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI) első elnökének, Kenji Kitá-nak határozott nézetei voltak az autókkal kapcsolatban."Ha valaki autót akar építeni, egyedülálló autót építsen." "A japán autóknak japán neve legyen". Mr. Kita szenvedélyesen akart személyautót gyártani, és ő lelkesedett leginkább a cég első személyautó prototípusáért, az 1954-es P-1-ért. Mr. Kita javaslatokat kért a cégen belül a P-1 elnevezésére, de egyik sem tetszett neki. Végül, Mr. Kita a szívében csendesen ápolgatott gyönyörű japán nevet adta az autónak - Subaru.

A Subaru a Bika (Taurus) csillagkép egyik csillaghalmazának neve. Csillagai közül hat szabad szemmel is látható, de kb. 250 kékes színű csillaga csak távcsővel. Nyugaton a halmazt Fiastyúknak nevezik, melynek neve Kínában Mao, Japánban pedig Subaru ("vezérel" vagy "összegyűjt"). Japánban még Mutsuraboshi ("hat csillag") néven is ismeretes, mely néven gyakran az igen régi japán dokumentumokban, mint pl. a Kojiki-ben és a Manyosyu-ban, valamint az irodalomban, mint a Makura-no-soshi-ban említik. A Subaru ősidők óta a japánok egyik legkedveltebb csillaghalmaza. Érdekességként, az FHI hat cég összeolvadásaként jött létre, így látható, hogy a Subaru valóban találó név.[forrás?]

Külső hivatkozások[szerkesztés]