Alex Riley

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Alex Riley
Alex Riley 2010-ben
Alex Riley 2010-ben
Személyes adatok
Teljes névKevin Robert Kiley, Jr.
BecenévAlex Riley
Ország Amerikai Egyesült Államok
Születési dátum1981. április 28.
Születési helyFairfax, Virginia, Amerikai Egyesült Államok
Méretek
Magasság188 cm
Testsúly114 kg
Pályafutás
Debütálás2007. október 30.
Aktív évek2007-től napjainkig

Kevin Robert Kiley, Jr. vagy művésznevén Alex Riley (Fairfax, Virginia, 1981. április 28. –) amerikai profi pankrátor, aki jelenleg a világ egyik legnagyobb pankrációs promoter cégének, a WWE-nek az egyik szupersztárja.

Karrier a WWE-ben[szerkesztés]

A kezdetek[szerkesztés]

Alex Riley 2007-ben kötött szerződést a WWE-vel. A szerződés értelmében Riley a WWE egyik kisebb promóciós cégéhez, a Florida Championship Wrestling-hez került, ahol Carson Oakley néven szerepelt és Scotty Goldman-nel alkotott csapatot, de ez a párosítás nem volt eléggé erős ahhoz, hogy 2008-ban megszerezzék az FCW Tag Team bajnoki címet. Riley 2010. március 18-án megnyerte a Florida Championship Wrestling (FCW) nehézsúlyú bajnoki övét, amikor is egy Triple Threat meccsen legyőzte az akkor még kevésbé ismert Wade Barrett-et és Justin Gabrielt. Az övet azonban Mason Ryan 2010. július 22-én elvette tőle egy Triple Threat mérkőzésen, ahol a harmadik pankrátor Johnny Curtis volt.

Az NXT, a RAW és a Miz[szerkesztés]

A pankrátor 2010. június 1-jén részt vett az NXT 2. szezonjában, ahol már a Riley nevet használta a ringben. Ebben a sorozatban a közönség előtt még viszonylag ismeretlen pankrátorok szerepelnek, akiket hat szupersztár támogat a felkészülésben és a világsztárrá válás útján. Riley mentora az egyik legmegosztóbb szupersztár, a Miz lett. Riley egy idő után a Miz leghűségesebb társává és elválaszthatatlan barátjává vált, akit folyamatosan támogatott a ringben és azon kívül. A Miz ezt a baráti kapcsolatot egy személyi kiszolgálói szerződéssel tette még szorosabbá. Riley mentorával való kapcsolata egészen a 2011-es Over The Limit (Túlpörgetve) elnevezésű gáláig tartott, ahol a Miz Alex Riley-val az oldalán az utóbbi évek legnagyobb szupersztárjának kikiáltott John Cenától nem tudta elvenni a világbajnoki övet egy I Quiet! (Ennyi volt!) mérkőzésen, s ezután a Miz mindenért Alex Riley-t hibáztatta.

Egy barátság vége és a közönség új kedvence[szerkesztés]

A RAW (Nyers Erő) 2011. május 23-i adásában a csalódott Miz azt mondta, hogy az egyetlen ok amiért nem nyerte meg a WWE bajnoki címet, az nem más, mint Alex Riley. A Miz egy "értéktelen biomasszának" titulálta Riley-t, majd követelte hogy magyarázza meg tetteit. Riley erre azt mondta, hogy tulajdonképpen kettejük közül nem ő volt az, aki a meccsen kimondta, hogy "ennyi volt!". A Miz úgy vélte, hogy Riley még csak nem is lenne a WWE-ben, ha ő nincs. Továbbá a Miz azt állította, hogy Riley a vele kötött személyi kiszolgálói szerződés okán nem mondhat fel neki, mert ő már azelőtt kirúgta őt, hogy beadta volna neki a felmondását. Ezután a két egykori barát és szövetséges egymásnak esett, de végül Alex Riley felülkerekedett az ellenfelén, és elkergette az egykori bajnokot a közönség nagy örömére. A Nyers Erő következő epizódjában Alex Riley ismét jól megverte a Miz-t, aki újra Riley szemébe vágta, hogy neki köszönhet mindent és nélküle nem lenne a WWE-ben. A Miz újabb legyőzése után óriási ováció fogadta Riley-t, amikor visszatért a szorítóba. Ekkor bebizonyosodott, hogy Riley-nak egyáltalán nincsen szüksége Miz-re, és tökéletesen megállja a helyét egyedül is a WWE-ben, mivel a meccsről meccsre egyre jobb teljesítményre képes a ringben.

Magánélete[szerkesztés]

Riley édesapja sporttudósító volt az egyik legnépszerűbb amerikai sportcsatornánál, az ESPN-nél, míg az édesanyja korábban Virginia állam szépe volt. Gyerekkorában kevésbé érdekelte a pankráció, inkább az amerikai futballt és a kosárlabdát kedvelte. A Boston College Eagles amerikai focicsapatatában játszott a quarterback (irányító) szerepkörében. Riley-nak van egy keresztet ábrázoló tetoválása a háta felső részén. 2010. november 10-én letartóztatták alkoholos befolyásoltság miatti vezetésért, mivel nem kívánta alávetni magát az ilyenkor szokásos vizsgálatoknak. Másnap 500 dolláros óvadék ellenében szabadon bocsátották. Az ellene emelt vádat végül 2011 júniusában ejtették.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Alex Riley című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Alex Riley
A Wikimédia Commons tartalmaz Alex Riley témájú médiaállományokat.