A Transformers: Aligned continuity family szereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a cikk Transformers: Prime; Transformers Mentő Botok; Transformers: Robots in Disguise és a Transformers: Mentő Bot Akadémia szereplőit sorolja fel.

Autobotok[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Prime Csapat
Optimus Prime Peter Cullen Szélyes Imre Optimus Prime a nemes és lovagias vezetője Autobotoknak. Egy piros-kék nyerges vontatóvá tud átalakulni. Optimus régen Orion Pax nevű hivatalnok volt a Cybertron-on. Eredeti hangja: Peter Cullen. A harmadik évadban új alakja lesz, és egy felderítő dzsippé alakul át. Feláldozza magát a Cybertron újjászületésért. A Robots in Disguise-ban: egy küldetéssel a földre küldi Bumblebee-t. A Prime-ok segítségével újra elő lesz és visszatér a Földre. A Második évad után többször visszatér a földre. Starscream-et és Soundwave is legyőzte. A Mentő Botok-ban és a Mentő bot akadémiában többször megjelenik.
Hiro Diaz,
Jake Tillman
Barbinek Péter
Németh Gábor
Orion Pax Peter Cullen Szélyes Imre Optimus Prime korábbi személyisége, az Iacon-i archivum könyvtárosa. Megatronus egykori barátja. Miután Optimus álomba meriti Unicron-t, elveszti az emlékeit. Megatron kihasználja hogy dekódolja az Iacon adatbázist.
Bumblebee Will Friedle Szokol Péter Egy fiatal autobot felderítő, aki egy fekete sárga sportkocsivá ("Urbana 500") tud átalkulni. Megatron Tiger Pax-en elfogta Bumblebeet és kitépte a hangképző szervét. Ezért ő csak csipogni tud. Rafael védelmezője, aki megérti Bumblebee csipogását. A harmadik évadban új fényezést kap, hogy ne fogják el az álcák. Bumblebee-t a 3. évadban Megatron lelövi, de Bee átmegy az Omega záron és feléled, ezek után Megatront Bee leszúrja Optimus Star Seber-ével. Ezután Bee újra tud beszélni, mert visszakapta a beszélő szervét. A Robots in Disguise-ban: Optimus egy küldetéssel a földre küldi. A Mentő Botok-ban és a Mentő bot akadémiában többször megjelenik. Bumblebee egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
TBA
Jeremy Levy TBA
Ultra Bee Will Friedle Szokol Péter Bumblebee, Strongarm, Sideswipe, Grimlock és Drift egyesült formája.
Ratchet Jeffrey Combs Varga Gábor (Prime, 1-59. rész)
Viczián Ottó (61-65. rész)
Autobot orvos, egy piros-fehér mentővé képes átalakulni. Eleinte nyugtalanítja az emberek jelenléte, de nemsokára megbarátkozik Jackkal, Mikoval és Rafaelel. Optimus sokszor szólítja "öreg barátomnak", mivel már a háború előtt is ismerték egymást. Később a Robots in Disguise-ban: kétszer visszatér a földre először hogy elkapja Clampdown-t, másodszor Optimus kérésére. A Mentő bot akadémiában is megjelenik. Ratchet egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Potocsny Andor (RID, 38-39. rész)
Bordás János (70-71. rész)
Todd Perimutter TBA
Bulkhead Kevin Michael Richardson Sótonyi Gábor Egy autobot harcos, aki zöld kocsivá tud átalakulni. A háború előtt építőmunkás volt, de amint kitört csatlakozott a "Wreckers"-hez, ami egy autobot kommandós egység. Itt együtt harcolt Wheeljack-el, Seaspray-vel. Majd lemondott "Wreckers" jelvényéről és beállt Optimus vezetése alá. Bulkhead Miko Nakadai védelmezője. A Robots in Disguise-ban Optimus a földre hívta. Ratchet egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Arcee Sumalee Montano Antal Olga Egy bátor női autobot, aki motorkerékpárrá alakul át. Jack gyámja, vele ismerkedik meg Jack anyja. Bár ő a legkisebb autobot, mégis nagyon erős. Arcee egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Wheeljack James Horan Pál Tamás Egy fehér, piros sportautóvá alakul át. Bulkhead legjobb barátja és a "Wreckers" tagja. Jack-Hammer nevű hajójával keres az űrben autobot menekülteket. Többször is visszajön a Földre a Prime csapathoz, de csak a harmadik évadban csatlakozik hozzájuk véglegesen. Wheeljack egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Smokescreen Nolan North Hamvas Dániel Egy fiatal és tapasztalatlan autobot. A Prime csapathoz a második évadban csatlakozik, miután megtalálta az utat a Földre, az álca hadihajóról menekülve. A harmadik évad ötödik részében új színe lesz. Smokescreen egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Ultra Magnus Michael Ironside Barabás Kiss Zoltán A harmadik évadban jelenik meg. Szigorú és módszeres parancsnok, ragaszkodik a katonai protokollhoz. Kommandós osztagban szolgált. Ultra Magnus segítségével megtámadják az autobotok az álcákat. Egy piros-kék nyerges vontatóvá tud átalakulni. Ultra Magnus egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Knock Out Daran Norris Lux Ádám Az álcák orvosa, egy piros versenyautóvá tud átalakulni.Kicsit kényes, nem szereti ha megkarcolják a zománcát. A Predacons Rising végén átáll az autobotokhoz, csatlakozik a Prime csapathoz. Knockout egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Elhunyt autobotok
Cliffjumper Dwayne Johnson (1. évad)
Billy Brown (2. évad)
Szokol Péter Egy piros autóvá alakult át az 1. részben megöli Starscream. Arceeval beszélget rádión, Cliff talál egy halom energont, de az álcák is ott vannak. Az álcák rálőnek az energonra, Cliff felrobban, Starscream elé viszik az álcák, és Starscream megöli (később még lesz róla szó, mert Megatron rajta próbálja ki a Sötét Energont).
Tailgate Josh Keaton Vári Attila Arcee társa. Airachnid ölte meg, mikor elfogták Arcee-val.
Bee Csapat
Strongarm Constance Zimmer Pap Katalin Kadét, rendmániás, szabálykövető, versengő. Ultra-Bee Jobb-karja. Stronarm egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Sideswipe Darren Criss Horváth Illés Egy Versengő, idegtépő autobot. Ultra-Bee Bal-karja. Ellátogat Griffin Rock-ba ahol összefog a Mentőbotok-kal hogy elkapjon egy álca mini-cont. Sideswipe egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
TBA
Grimlock Khary Payton Petridisz Hrisztosz Szelíd, harcis Dinobot, a csapat ízma. Ultra-Bee Lábai. A Mentő bot akadémiában is megjelenik. Grimlock egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Terrence Flint TBA
Drift Eric Bauza Barabás Kiss Zoltán Egy szamuráj, korábbi fejvadász, Shadow Raker egykori tanítványa. Utra-Bee fegyvere. Drift egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Slipstream Roger Craig Smith Sörös Miklós Drift mini-conjai. Slipstream és Jetstorm is egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Jetstorm Pálmai Szabolcs
Fixit Mitchell Whitfield Joó Gábor A Csapat feltalálója. Egy mini-con. Fixit egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Windblade Kristy Wu (1-2. évad)
Erica Lindbeck (4. évad)
Kisfalvi Krisztina (23-28.,70-71. rész)
Makay Andrea (31-39., 61. rész)
Primus külde a földe hogy elkapja az álcákat. Windblade egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Jazz Arif S. Kinchen Előd Álmos Bumblebee régi barátja. Jazz egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Mentőbotok
Tűzlovag (Heatwave) Steven Blum Tokaji Csaba A Mentőbotok parancsnoka. Kade társa. Heatwave egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Paul Guyet
Vadász (Chase) D.C. Douglas Szatmári Attila Szabálykövető Mentőbot. Charlie Burns rendőrfőnök társa. Chase egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Frank Cwiklik
Penge (Blades) Parvesh Cheena Seder Gábor A Mentőbotok légi botja. Dani társa. Blades egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Michael Hansen
Szikla (Boulder) Imari Williams Bolla Róbert A Mentőbotok feltalálója. Graham társa. Boulder egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Keyon Williams
Blurr Max Mittelman Szabó Máté A Mentőbotok egyik újonca, eleinte nem tudott beilleszkedni a csapatba, később szabálykövető lesz. Egy ideig a Bee Csapat gyakornoka lesz, Segítő barátja. Blurr egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Czető Roland
Segítő (Salvage) Jason Marsden Megyeri János A Mentőbotok egyik újonca, Blurr barátja. Salvage egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Quickshadow Alex Kingston TBA Optimus által beszervezett újjonc. Quickshadow egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Örvény (High Tide) Michael Bell Optimus régi barátja. A Mentőbotok mentora. High Tide egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Servo Nem beszél Örvény mini-conja
Mentőbot Tanoncok
Spíler (Hot Shot) Pierce Cravens Berkes Bence
Örvény (Whirl) Courtney Shaw Hermann Lilla
Medix Adam Andrianopoulous Renácz Zoltán
Daru (Hoist) Alan Trinca Baráth István
Hasitó (Wedge) Mason Hensley Gacsal Ádám
További Autobotok, Robots in Disguise
Dropforge David Sheinkopf Juhász Zoltán Autobot Mini-Con nyomozó. Strongarm korábbi mentora.
Undertone Nem beszél Egy mini-con.
Nightra Lori Petty Solecki Janka Strongarm barátja.
Blastwave Roger Craig Smith Eredeti hang Egy néma fejvadász.
Toolbox Mitchell Whitfield Joó Gábor Fixit-hez hasonló mini-con.
Cybertron Museum Guard #1 Liam O'Brien
Cybertron Police Officer Bolla Róbert
További Autobotok, Mentő Bot Akadémia
Perceptor Jeremy Levy TBA
Scorch Adam Andrianopoulous TBA
Glow Courtney Shaw TBA
Mach Nem beszél
Sludge Billy Bob Thompson TBA Dinobotok
Snarl Mark Ashton TBA
Slash Alex Hairston TBA
Brushfire Bimini Wright TBA
Citadel Secundus Frank Cwiklik TBA
Weaponizer mini-conok
Aerobolt André Sogliuzzo Bognár Tamás A Weaponizer mini-conok vezére
Buzzstrike Rick Pasqualone Seder Gábor
Sawtooth Crispin Freeman Holl Nándor
Tricerashot Robbie Rist Katona Zoltán
Bashbreaker Nem beszél
Windstrike Nem beszél
Lancelon Nem beszél
Activator Mini-Conok
Stuntwing Nem beszél
Trickout Nem beszél
Hi-Test Nem beszél
Goldgear Nem beszél

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang Prime Robots in Disguise Mentő Botok Mentő Bot Akadémia
1. évad 2. évad 3. évad: Szörnyvadászok Film 1. évad 2. évad 3. évad 4. évad: Combiner Force 1. évad 2. évad 3. évad 4. évad 1. évad 2. évad
Optimus Prime Peter Cullen,
Hiro Diaz (MBA),
Jake Tillman (MBA)
Szélyes Imre,
Barbinek Péter,
Németh Gábor
Sorozat Fő Vendég Visszatérő
Bumblebee Will Friedle,
Jeremy Levy (MBA)
Szokol Péter Sorozat Fő Visszatérő Visszatérő
Tűzlovag (Heatwave) Steven Blum,
Paul Guyet (MBA)
Tokaji Csaba Sorozat Fő Visszatérő
Spíler (Hot Shot) Pierce Cravens Berkes Bence Sorozat Fő
Prime Csapat
Ratchet Jeffrey Combs,
Todd Perimutter (MBA)
Varga Gábor (Prime, 1-59. rész)
Viczián Ottó (61-65. rész)
Potocsny Andor (RID, 38-39. rész)
Bordás János (70-71. rész)
Vendég Vendég Visszatérő
Bulkhead Kevin Michael Richardson Sótonyi Gábor Vendég
Arcee Sumalee Montano Antal Olga
Wheeljack James Horan Pál Tamás Vendég Visszatérő
Smokescreen Nolan North Hamvas Dániel
Ultra Magnus Michael Ironside Barabás Kiss Zoltán
Cliffjumper Dwayne Johnson (1. évad)
Billy Brown (2. évad)
Szokol Péter Vendég Visszaemlékezés
Tailgate Josh Keaton Vári Attila Visszaemlékezés
Bee Csapat
Strongarm Constance Zimmer Pap Katalin
Sideswipe Darren Criss Horváth Illés Vendég
Grimlock Khary Payton,
Terrence Flint (MBA)
Petridisz Hrisztosz Visszatérő
Fixit Mitchell Whitfield Joó Gábor
Drift Eric Bauza Barabás Kiss Zoltán
Slipstream Roger Craig Smith Sörös Miklós
Jetstorm Roger Craig Smith Pálmai Szabolcs
Windblade Kristy Wu (1-2. évad)
Erica Lindbeck (4. évad)
Kisfalvi Krisztina (23-28.,70-71. rész)
Makay Andrea (31-39., 61. rész)
Visszatérő Visszatérő
Jazz Arif S. Kinchen Előd Álmos Vendég Vendég
Mentő Botok
Vadász (Chase) D.C. Douglas,
Frank Cwiklik (MBA)
Szatmári Attila Visszatérő
Blurr Max Mittelman Szabó Máté (Mentő Botok)
Czető Roland (Robots in Disguise)
Vendég
Penge (Blades) Parvesh Cheena,
Michael Hansen (MBA)
Seder Gábor Visszatérő
Szikla (Boulder) Imari Williams,
Keyon Williams (MBA)
Bolla Róbert Visszatérő
Segítő (Salvage) Jason Marsden Megyeri János
Quickshadow Alex Kingston Vendég
Örvény (High Tide) Michael Bell
Mentő Bot Tanoncok
Örvény (Whirl) Courtney Shaw Hermann Lilla
Medix Adam Andrianopoulous Renácz Zoltán
Daru (Hoist) Alan Trinca Baráth István
Hasitó (Wedge) Mason Hensley Gacsal Ádám

Álcák[szerkesztés]

Megatron Serege[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Megatron Frank Welker Borbiczki Ferenc Az álcák zsarnoki vezetője. Ezüst repülővé alakul át. A háború előtt még "Megatronus" nevet viseli, ekkor Kaon bajnoka volt, ahol gladiátorok harcolnak. Ekkor még Orion Pax és ő barátok voltak. Viszont amikor Megatron sötét útra lépett az útjaik elváltak és Megatron lett a sötét úr. Megatront a 3. évad végén Bumblebee leszúrta a Star Seberel. Majd a Predacons Rising-ben Unicorn feltámasztja.
Starscream Steven Blum Láng Balázs Megatron másodparancsnoka. Egy ezüst vadászgéppé alakul át. Starscream mindig is Megatron helyére akart lépni. Az első évad végétől a második évad végéig Starscream bujdosik az egyik lezuhant álca szállítóhajó letört részében, mert a M.E.C.H. elveszi a T-magját. A második évad végén Starscream az omega kulcsokkal tér vissza Megatronhoz, aki visszafogadja őt az álcák közé. A Robots in Disguise-ban: a 3. Évad főgonosza, visszatér a földre hogy megszerezze a hét mini-cont és bosszútálljon Megatron-on.
Bácskai János
Soundwave Frank Welker Sörös Miklós (62. rész) Az álcák fülelője, mindent felhackkel, minden rendszerbe betör. Megatron leghűségesebb katonája. Az Álcák megalakulása előtt is parancsnok volt. Járműalakja egy pilóta nélküli repülőgép. A 3. Évad végén az Árnyék zónába kerül. A Robots in Disguise-ban: kiszabadul az árnyék zónából, de Bumblebee visszaküldi. A 4. Évadban visszatér hogy visszahívja Megatron-t, de elbukott a terv.
Bácskai János
Laserbeak Nem beszél Soundwave "állatkája" (mini-conja), Soundwave mellkasán helyezkedik el.
Knock Out Daran Norris Lux Ádám Az álcák orvosa, egy piros versenyautóvá tud átalakulni.Kicsit kényes, nem szereti ha megkarcolják a zománcát. A Predacons Rising végén átáll az autobotokhoz, csatlakozik a Prime csapathoz. Knockout egyike volt annak a sok Autobotnak, amelyet az újtanács feketelistára helyezett, mivel Optimus Prime támogatója volt.
Shockwave David Sobolov Horváth-Töreki Gergely Ő Megatron másik másodparancsnoka, ő felel a tudományos részlegért. A 2. évad 17. részében tűnik fel először. Egy tudós. A 3. évadban ő alkotja meg az autobot vadászt, a Predacont. Járműalakja egy lila Cybertroni tank.
Airachnid Gina Torres Ősi Ildikó (1-2. évad)

Téglás Judit (3. évad)

Egy pókká és helikopterré átalakuló álca. Megatron másodtisztje amíg Starscream bujdosni kényszerül. Arceeval örökösen háborúznak mivel. Arcee meg akarja bosszulni Tailgate halálát. A 2. évad 10. részében sztázisba kerül. A 3. évad 8. részében kiszabadítja Silas/Cylas, Soundwave a Cybertron egyik holdjára küldi.
Skyquake Richard Green Bognár Tamás (1. évad)
Pusztaszeri Kornél (2. évad)
Dreadwing testvére az 1. évad 6. részében meghal. Bumblebee és Optimus öli meg őt. De Starscream feltámasztja őt sötét energonnal.
Makeshift Kevin Michael Richardson Gubányi György István 1. évad 8. részében Wheeljacket utánozza, de lebukik.
Breakdown Adam Baldwin Juhász Zoltán Az Álcák verőlegénye, és Knock Out barátja. A 2. évad 7. részében Airachnid megöli. Egy kék terepjáróvá tud átalakulni.
Dreadwing Tony Todd Makranczi Zalán Skyquake testvére. A 2. évad 25. részében Megatron megöli, mert nem engedelmeskedik neki.

Álca közkatonák[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Vehicons (Repülők) Steve Blum,
Kevin Michael Richardson,
Frank Welker,
Daran Norris,
Josh Keaton, David Kaye,
David Sobolov,
Peter Cullen
Kék színű Álca harcosok. Jármű alakjuk egy Cybertroni vadászgép. Az Autobotok általában felmossák velük a padlót.
Vehicons (Autók) Fekete színű Álca harcosok. Jármű alakjuk egy autó.
Vehicon Seekers Ezüst színű Álca harcosok. Cybertroni vadászgépekké alakulnak.
Decepticon Miners Kevin Michael Richardson Világos lila színű Álca munkások
Vehicon Guard #1 Fred Tatasciore Bolla Róbert Az Alchemor őrei
Vehicon Sentry #1 Jim Cummings

Insecticonok[szerkesztés]

Őrszemek, nagy bogarakká tudnak átalakulni, két lábuk és két kezük van. Nagy kezük mellett két kis karomban végződő csápjuk van. Az Insecticonok legnagyobb fegyvere a nagy kezük, ami a hatalmas karmuk miatt veszélyes fegyver. Emellett kis sugárvetőjük és pajzsuk is van.

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Insecticonok
Hardshell David Kaye Fekete Zoltán A legfélelmetesebb Insecticon. Mikó megöli Wheeljack hajójának fegyvereivel, ahelyett, hogy megszökne onnan és hagyná meghalni Wheeljack-et.
Bombshock Steven Blum Fehér Péter (57. rész)

Harcsik Róbert (60. rész)

Egy Insecticon
Razorhorn Nem beszél Egy Insecticon.
Insecticon Katonák Frank Welker,
Steven Blum,
Kevin Michael Richardson,
James Horan

Predakonok[szerkesztés]

Egy ősi kihalt Cybetroni faj (hasonlóan a Földön a dinoszauruszokhoz). Shockwave klónozza őket és a harmadik évadban hadsereget is akar belőlük építeni, hogy legyőzzék az autobotokat.

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Predaconok
Predaking Peter Mensah Galambos Péter
Darksteel Steven Blum
Skylynx Nolan North

Álcák[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Steeljaw falkája
Steeljaw Troy Baker Pusztaszeri Kornél Farkas-Álca
Underbite Liam O’Brien Bognár Tamás Bulldog-Álca
Thunderhoof Frank Stallone Seder Gábor
Quillfire Andy Milder Fekete Zoltán (11. és 17. rész)
Czető Roland (35. résztől)
Sün-Álca
Clampdown Jim Cummings Seszták Szabolcs Rák-Álca
Fracture Kevin Pollak Megyeri János Egy Zsoldos
Airazor Roger Craig Smith Láng Balázs Fracture mini-conjai
Divebomb Khary Payton Vári Attila
Bisk Khary Payton Homár-Álca
Springload John Steven Rocha Fekete Zoltán (9. és 34. rész)
Horváth-Töreki Gergely (17. rész)
Potocsny Andor (50. rész)
Béka-Álca
Groundpounder John DiMaggio Zöld Csaba Gorilla-Álca
Álcák Szigete
Saberhorn Fred Tatasciore Bognár Tamás Transformers: Robots in Disguise 2. Évad főgonoszai. Insectocon féle álcák.
Glowstrike Grey Griffin
Scorponok Victor Brandt Bolla Róbert Skorpióvál alakuló álca
Crazybolt James Arnold Taylor Grúber Zita Gyík-Álca
Slicedice Gary Anthony Williams Törköly Levente Crazybolt mini-conja
Kickback Liam O’Brien Bardóczy Attila (21. rész)
Jánosi Ferenc (29. rész)
Szöcske-Álca
Back Nem beszél Quillfire segédei
Forth Nem beszél
Hammer Carlos Alazraqui Eredeti hang Bisk segédei
Anvil Eredeti hang
Bludgeon Dee Bradley Baker Eredeti hang Scorponok segédei
Clout Eredeti hang
Fosztogatók
Clawtrap André Sogliuzzo Koncz István Rák-Álca, A Fosztogatók vezére
Paralon Jason Spisak Borbiczki Ferenc Egy Skorpióvá alakuló álca
Scatterspike Robin Weigert Nádasi Veronika Sün-Álca
Thermidor Jim Cummings Albert Péter Homár-Álca
Stunticonok
Motormaster Travis Willingham Bolla Róbert A Stunticonok vezére
Menasor Beratin Gábor A Stunticonok egyesült formája.
Heatseeker Mikey Kelley Törköly Levente Egy Stunticon, Menasor lába
Heatmark Heatseeker és Slashmark egyesült formája.
Dragstrip Maurice LaMarche Láng Balázs A Stunticonok önjelőlt másod vezére, Menasor karja
Dragbreak Dragstrip és Wildbreak egyesült formája.
Wildbreak Dave Wittenberg Endrédi Máté
Megyeri János
Dragstrip társa, Menasor karja
Slashmark David Kaye Bordás János Heatseeker társa, Menasor lába
Cyclonus Csapata
Cyclonus Harry Lennix Holl Nándor Transformers: Robots in Disguise Sorozat főgonosza. Egy zsarnok álca aki Megatron uralmát szeretné a Cybertronon.
Galvatronus Molnár Kristóf Cyclonus és csapata egyesült formája.
Cyberwarp Brooke Goldner Laudon Andrea Egy Álca Cyclonus csapatának tagja.
Skyjack Nem beszél
Treadshock Nem beszél
Riotgear Nem beszél
További Álcák
Shadelock Kirk Thornton Egy Álca, Starscream zsoldosa
RoughEdge Nem beszél
Shadow Raker Ian James Corlett Törköly Levente Egy Álca, Drift korábbi mestere
Overload Dave Fennoy Bognár Tamás Egy Álca, Az Alchemor-ról szököttek egyike. A Cybertron-i háború idején helyben hagyta Bumblebee-t.
Alchemor Szököttek
Hammerstrike David Kaye Bácskai János Cápálca
Chop Shop David Hunt Megyeri János Pók-Álca
Terrashock Kevin Michael Richardson Galambos Péter Bika-Álca
Filch Constance Zimmer Varjú-Álca, Varjúvá alakul
Minitron Nem beszél Kullancs-Álca
Pseudo Eric Bauza Bácskai János Bárki alakját képes felvenni
Ped Eddie Deezen Magyar Bálint Földigiliszta-Álca
Malodor Daniel Roebuck Sörös Miklós Borz-Álca
Nightstrike Tom Kenny Juhász Zoltán Energon vámpír
Vertebreak Charlie Schlatter Markovics Tamás Kigyó-Álca
Octopunch Ted Biaselli Juhász Levente Polip-Álca
Zizza Jackée Harry Rátonyi Hajni Méh-Álca, Héhhá alakul
Headlock Eric Bauza Sótonyi Gábor Groundpunder társa
Scowl Mark Hildreth Endrédi Máté Dinobot Álca
Polarclaw Steve Blum Bolla Róbert Jegesmedve-Álca
Razorpaw Jonathan Adams Puma-Álca
Glacius Yuri Lowenthal Borbíró András Razorpaw medve mini-conjai
Swelter Robbie Rist
Simacore Matt Yang King Sörös Miklós Orangután-Álca
Axiom Jeff Benett Potocsny Andor Simacore majom mini-conjai
Theorem
Mini-Con Klónok Nem beszél Axiom és Theorem klónjai
Stockade Gregg Berger Törköly Levente Méhészborz-Álca
Major Mayhems Gregg Berger
Roger Craig Smith
Eredeti hang Stockade mini-con serege
Crustacion Chris Edgerly Szabó Endre Garnéla-Álca
Ragebyte Christopher Swindle Potocsny Andor Cápálca
Zorillor Michael Yurchak Gardi Tamás Borz-Álca
Flamesnort Robin Atkin Downes Albert Péter Gyík-Álca, A Cybertron-i háború alatt került a Föld-re.
Wingcode Constance Zimmer Várkonyi Andrea Energon Vámpír
Backtrack Steve Blum Eredeti hang Cyclone Mini-Conok
Ransack Eredeti hang
Bounce Eredeti hang Cyclone Mini-Con, akit Sideswipe Griffin Rockban kapott el.
Torpor Nem beszél Egy Mini-con, elkábítja áldozatait
Silverhound Nem beszél Bika-Álca
Boostwing James Arnold Taylor Baráth István Varjú-Álca testvérek, Varjúvá alakulnak
Jacknab Robin Atkin Downes Hám Bertalan
Pilfer Bolla Róbert

Emberek[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Transformers: Prime Főszereplők
Jack Darby Josh Keaton Stukovszky Tamás (1-2. évad)
Baráth István (3. évad)
Jack egy 16 éves középiskolás diák. A védelmezője Arcee.
Miko Nakadai Tania Gunadi Pekár Adrienn Miko egy 15 éves külföldi cserediák Tokióból (Japán). A védelmezője Bulkhead.
Rafael "Raf" Esquivel Andy Pessoa Richter Tamás Raf egy rendkívül intelligens mégis félénk 12 éves fiú, aki széles körű ismeretekkel rendelkezik a számítógépek területén. A védelmezője Bumblebee.
William Fowler ügynök Ernie Hudson Kálid Artúr Fowler ügynök a kormány képviselője, aki az összekötő az Autobotok és az Egyesült Államok kormánya között.
June Darby Markie Post Kocsis Judit Jack anyja, kórházban dolgozó sürgősségi nővér.
Egyéb emberek
Colonel Leland "Silas" Bishop Clancy Brown Vass Gábor A M.E.C.H. vezetője. Elrabolja és felnyítja Breakdown-t, ellopja Bumblebee később Starscream T-magját és belehelyezi a M.E.C.H. által épített robotba (Nemesis Prime), miután rázuhant a klón, a M.E.C.H. gyógyítás érdekében összekapcsolja Breakdown testével, így Silas/Cylas csatlakozik az álcához, de elbukik. A 3. évadban Knockout és Starscream a testén kísérleteznek, miután a Szintetikus energon és Sötét energon összekeveredik egy Zombír (Vámpír és Zombi) lesz. Végül Airachnid végez vele.
Sierra Alexandra Krosney Dögei Éva Jack barátnője, egy iskolába járnak
Vince Brad Raider Borbíró András Jack verseny ellenfele, egy iskolába járnak.
Vogel John DiMaggio Harmath Imre
Fast Willy Kevin Michael Richardson Garamszegi Gábor
Bryce tábornok Robert Forster Orosz István William Fowler különleges ügynök felettese.
Burns család
Charlie Burns főnök Maurice LaMarche Rosta Sándor A Griffin Rock rendőrség főnöke és a Rescue Team vezetője. Ő Cody, Kade, Dani és Graham apja, Woodrow bátyja.
Cody Burns Elan Garfias Bogdán Gergő A Burns család legfiatalabb tagja. A kora ellenére a csapat kommunikációs tisztviselőjeként cselekszik. Szintén azon van, hogy segítsen a kellemetlen fickóknak, a földön életükbe válni és megszokottan irányítani őket. Az idősebb testvérei között közvetítőként cselekszik. Néha kisegít a terepen, Danival és Pengével. A családja többi része képtelen, hogy megértse, hogy mi az Autobot beszéd.
Andy Zou
Kade Burns Jason Marsden Berkes Bence Cody, Graham és Dani bátyja és Griffin Rock tűzoltó. Van nála némileg egy dicsőség-sertés és nem lelkesedik túl azért, hogy először Tűzlovaggal dolgozik. Bár végül elérik, hogy tiszteljék egymás, de egyikük sem vallaná be azt.
Dani Burns Lacey Chabert Molnár Ilona Cody idősebb nővére és Griffin Rock mentőhelikopter-pilóta. A partnerétől, Pengétől eltérően, Dani szeret repülni és baja van azzal, hogy a magasságoktól való félelme miatt Pengével jöjjön ki, de végül megtudja, miképp lehet dolgozni vele.
Graham Burns Shannon McKain Joó Gábor Cody bátyja és Griffin Rock építési mérnök. Először neki baja van azzal, hogy működtesse Sziklát. Részben az esedékes saját félreértéseiben. Bár őt izgatja Szikla és az óhajok, hogy Kibetronról tanuljanak. Tévesen elhiszi azt, mert Szikla egy haladó idegen civilizációból van.
Woodrow Burns Mark Hamill Vári Attila Charlie öccse.
Greene család
Dr. Ezra Greene doki LeVar Burton Pálmai Szabolcs A Burns Család barátja, Frankie apja
Paul Guyet
Frankie Alma Greene Diamond White Green doki lánya, Cody legjobb barátja
Kaitlin Becker
Anna Baranova Kath Soucie Csuha Bori
További szereplők
Luskey polgármester Jeff Bennett Kassai Károly Griffin Rock polgármestere
Paul Guyet
Huxley Prescott Jeff Bennett Dányi Krisztián
Dr. Thaddeus Morocco Tim Curry (1. évad)
Jonny Rees (2-4. évad)
Maday Gábor (1. évad)
Mesterházy Gyula (2. évadtól)
A Burns család és a Mentő Botok ellensége
Quint Quarry Jim Cummings Renácz Zoltán
Transformers: Robots in Disguise Főszereplők
Russell Clay Stuart Allan Straub Martin Denny fia
Denny Clay Ted McGinley Pál Tamás Russell apja
Egyéb szereplők
Henrietta "Hank" Bailey Gambertoglio Hermann Lilla (1. évad)
Gyarmati Laura (4. évad)
Butch Will Friedle Szalay Csongor
Larry LaRue John Katovsich Juhász Zoltán
Gunter barát Danny Jacobs Pálfai Péter
IdegenvezetőEdmondville-ben Kath Soucie Roatis Andrea

Egyéb Cybertroniak[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Prime-ok
Micronus Prime Adrian Pasdar Megyeri János (13. rész)
Katona Zoltán (25. rész)
A 13 Prime egyike, Mini-con
Vector Prime Troy Baker Bolla Róbert A 13 Prime egyike
Megatronus Travis Willingham Borbiczki Ferenc Transformers: Robots in Disguise 1. Évad főgonosza. A 13 Prime egyike, A Bukott
Alpha Trion George Takei Sörös Miklós (2. évad)
Kajtár Róbert (3. évad)
A Iaconi levéltár, kincsei és fegyverei őrzője és a Cybetronon. Smokescreen-t ő képezte ki és rejtette bele az utolsó cybetroni ereklyék egyikét. A Starseber-en keresztül üzen Optimusnak az utolsó ereklyékről.
További Cybertroniak
Unicron John Noble Petridisz Hrisztosz A káosz teremtője. Primus megöli őt a 13 prime segítségével, de ez nem elég, mert Unikron lesz a Föld magja. Optimus kioltja Unikron erejét a Vezetés Mátrixával, minek következtében egy időre elveszti az emlékezetét.De Jack és Arcee elhozzák azt a trágyat, amivel visszakaphatják vezérüket.
Terrorconok Frank Welker TBA Halott, Zombi Cybertroniak
Predacon Terrorconok Nem beszélnek
Scrapletek Nem beszélnek egy cybertroni faj, ami fémet eszik. Így veszélyes mind az álcákra, mind az autobotokra.
A Nemezis Kevin Michael Richardson Maday Gábor Az Álcák csatahajója, Megatron sötét energonnal pumpálta tele és öntudatra ébredt.

Egyéb Alakváltók[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Nemesis Prime Peter Cullen, Clancy Brown Szélyes Imre, Vass Gábor Optimus Prime klónja, amit a MECH épített.
Tűzlovag (Heatwave) Klón Steven Blum Tokaji Csaba A Mentő Botok Klónjai, amiket Dr. Morocco épített.
Vadász (Chase) Klón D.C. Douglas Szatmári Attila
Penge (Blades) Klón Parvesh Cheena Seder Gábor
Szikla (Boulder) Klón Imari Williams Bolla Róbert
MorBot Maurice LaMarche Dr. Morocco robotja
Morocco virus Jonny Rees Dr. Morocco aljas vírusa, ami feltölti magát egy MorBot-ba amit MorBot 2.0-nak nevez.
MorBot 2.0

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a List of Transformers: Prime characters című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]