Arszi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Arszi / Arcee (Arcee)
Fájl:Arcee-Dreamwave.jpg
Állampolgárság Autobot / Maximál
Tevékenység harcos
Alternatív módok kibertroni lebegő jármű (G1), motorkerékpár (Prime, A bukottak bosszúja), mechanikus pók
Sorozat Transformers: The Movie, G1 rajzfilm, Transformers Universe, Transformers: Prime, Transformers: A bukottak bosszúja, Transformers: Energon, Transformers: Animated, Transformers: Cyberverse

Arszi vagy Arcee egy kitalált szereplő a Transformers multiverzumban. Ő nem az első, de a leghíresebb női alakváltó a franchise-ban, először a Transformers: The Movie-ban jelent meg 1986-ban. A G1-ben egy rózsaszín kibertroni lebegő járművé, de később motorkerékpárokká és pókká is alakult.

G1 rajzfilm[szerkesztés]

Arszi (Fortress) Maximusz lánya és a 3. évad egyik főszereplője, Rodimusz fővezér, Ultra Magnusz és Szökkenő (Springer) mellett. A Beast Wars rajzfilmben Patkányfogó (Rattrap) a nagynénjeként utal rá.

G1 képregény[szerkesztés]

Hivatalosan első marveles megjelenése a film adaptációjának első száma, de ez a minisorozat a gyakorlatban nem tartozik bele ebbe az univerzumban. Magában a képregényben csak a Fejmesterek (Headmasters) 1. számában háttér szereplőként jelent meg még a Kibertronon, de ez hát nem igazán "számít".

Bukottak bosszúja[szerkesztés]

Prime[szerkesztés]

Energon[szerkesztés]

Arszi (itt Szélvésznek volt fordítva) az Omnicon nevű különleges robot faj és frakció vezetője, aki egy motorrá alakul és egy energon íjjat hord.

Források[szerkesztés]