Szerkesztővita:Xbspiro/2011.03.29.

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Dorgan 13 évvel ezelőtt a(z) Elnézés - de miért? témában
Tudnivalók

Archívum: 2008.09.22. és 2011.03.28. közötti üzenetek


Az üzenetek nincsenek rendezve.


Az eredeti állapotot lásd itt.

Képhasználari irányelvek

Láttam, hogy töröltetted azt az ígéretes allapot. Mi történt vele(d)? ;) Bennófogadó 2008. szeptember 21., 17:34 (CEST)

Az allap tartalmát nyugodtan felhasználhatod. Most éppen egy költözés készül. :) - Xbspiro vita 2008. szeptember 22., 13:30 (CEST)

Mikulás

Égi úton fúj szél,
hulldogál a hó.
Nem bánja azt, útrakél Mikulás apó.
Vállán meleg köpönyeg,
Fújhat már a szél,
Nem fagy meg a jó öreg,míg a földre ér.
Lent a földön dalba fog száz és száz harang,
Jó hogy itt vagy Mikulás,gilingi-galang.
Ablakba tett kiscipők,várják már jöttödet,
Hoztál cukrot,mogyorót,jóságos Öreg?!
-Hoztam bizony,hoztam én,hisz itt az idő.
Nem marad ma üresen egyetlen cipő.
Hajnalodik.Csillagok szaladnak elé.
Amint ballag Mikulás már hazafelé.
Zelk Zoltán: Mikulás(– Istvánka posta 2008. december 6., 10:20 (CET))

Kategória

Szia!

Mivel Te vagy itt illetékes, ezért téged kérdezlek. Csináltam egy ilyen kategóriát: Magyar zsidók, mert szégyen, de eddig nem volt. Nagy munkával sikerült vagy 150 embert beletennem, de aztán láttam, hogy még nagyon messze a vége. Vannak szócikkek, mint pl. 19. századi magyar zsidók, meg társai, ahol az előforduló összes meglévő szócikket kéne kategorizálni. Nagy bajban vagyok a jelenkori magyar politikusokkal, mert pl. tudom, h. Bauer Tamás vállalja zsidóságát. De mi a helyzet pl Demszkyvel, Magyar Bálinttal, stb? Hiszen köztudomásúlag ők is zsidó származásúak. Én a kategóriában nem vallásra gondoltam, hanem származásra. Egyébként az angol wiki alapján dolgoztam. Mit gondolsz, ők beírhatók, vagy esetleg nehezményezhetnék? Várom válaszod, előre is köszi. – Tobi Üzi :) 2009. január 18., 23:43 (CET)

Köszi a választ. Ha megnézed, a kategóriánál igen szigorúak az irányelvek. Azért magyar zsidók lett, mert egyrészt a többi wiki is így kezelte, másrészt azért nem magyarországiak, mert vannak benne az elcsatolt területeken élt személyek is, pl. Fóris István. De elképzelhető, hogy módosítva lesz, mert többen is jeleztek hasonló irányban. Még egyszer, köszi. – Tobi Üzi :) 2009. január 20., 10:15 (CET)

Harcosok Klubja írásmódja

Szia!

Láttam, átnevezted a filmcím második szavát nagy K kezdőbetűsre, azzal az indokkal, hogy „a cím intézményt jelöl, így a második szó is nagybetűs”. Én úgy gondolom, hogy egy klub még nem feltétlen intézmény (nem feltétlen van cégként bejegyezve a bíróságon, nem feltétlen van saját bélyegzője, saját fejléces levélpapírja stb.), és a klubok az AkH.11 167. szerint is kisbetűsek. Ezenkívül a port.hu oldala is kisbetűvel írja. DVD-kölcsönzők oldalán is megnéztem: mindegyik magyar kiadáson csupa nagybetűvel láttam, úgyhogy ez nem mérvadó, de mindegyik mellé kisbetűvel tüntették fel a címet. Szóval szerintem igazából semmi sem szól amellett, hogy ezt hivatalos értelemben vett intézményként kezeljük. Engedelmeddel visszanevezem. Ádám 2009. január 19., 19:53 (CET)

Kistérségek

Figyelmetlen voltál: az általad említettek és néhány másik éppen 2007. szeptember 26-ával alakultak, tehát a képaláírás a lehető legpontosabb volt. – Peyerk vita 2009. január 28., 09:54 (CET)

Ondrej Rigo

Új szerkesztő új cikke? Nem figyeltem, bravo Piraeus... Kösz, hogy szóltál. Piraeus vita 2009. január 28., 12:57 (CET)

Sörkollektor

Ennek szövegnek - szerintem - nem a másolmány jellege a fő baja, hanem az, hogy "saját kutatás" és az, hogy nem lexikonba való az egész. Meg is válaszolta az illető újonc, hogy ő írta ezt mind. Amilyen maradiak a lexioknról való elképzeléseim, én nem dícsérem meg őt ezért.--Linkoman vita 2009. január 29., 09:48 (CET)

Dorgan

Miért jó az neked, ha nem lesz belőle steward? Ha haragban vagytok, jobb lenne ezt félretenni. – Zimmy mondj el mindent 2009. február 15., 15:16 (CET)

Azért mert kérdeztem tőle az ottani kérdéslapon és a semlegeshez tettem egy ikszet, még nem vagyok haragban vele. Abszolút nem vagyok. - Xbspiro vita 2009. február 15., 18:10 (CET)

A szöveg úgy szól, hogy amennyiben nincs erre válasz (márpedig erre nem nagyon lehet mit mondani), akkor negatívot adsz. - Zimmy mondj el mindent 2009. február 15., 18:16 (CET)

Ha a kérdésekre nincsen válasz, akkor. Tizedike óta nincs. (A kérdéseket a hibás angolom miatt ma átírtam, azért más az időbélyegző. Lehet, hogy még mindig hibásak nyelvtanilag, sőt.) Azért nem IRC-en kérdeztem, mert nem tudom, hogy annak mennyi nyoma marad, és azért nem az itthoni kocsmafalon, mert azt meg a külföldiek zöme nem érti és nem is tud róla, másrészt meg Dorgan ottani válaszaiból következnek. - Xbspiro vita 2009. február 15., 18:24 (CET)

Írtam egy emailt. - Dorgan labor 2009. február 19., 16:45 (CET)
Szia! Ne haragudj, de abszurdom amit csinálsz! 4 nap van hátra az eredményhírdetésig, Te meg most kérdezel??? Az elmúlt 2 és fél hétben nem tudtál? Miért jó a saját kollégádat az utolsó percben ország-világ előtt szívatni??? Ha ennyire nem tartod megfelelőnek a posztra, akkor szerintem kíméld meg őt a kérdésektől, és tedd a neved az "oppose" alá, így legalább megkíméled őt a felesleges macerától!
Egyébként a másik 23 jelöltet miért nem tisztelted meg a kérdéseiddel? Észrevetted hogy a lengyel srácnak szinte ugyanolyan a profilja? Tőle miért nem kérdezel? Vagy ő meggyőzőbb?
Szerintem Dávid kitűnő admin és bürokrata, nem látom semmi értelmét annak, amit Te művelsz és nem értem miért fáj neked, hogy ő steward lehessen! Csak egyet gondolj át, Te szeretnél az ő helyében lenni most? Üdv, – OrsolyaVirágHardCandy 2009. február 19., 22:47 (CET)
Szia! Nem haragszom, de légy szíves ezentúl Te mondd meg, hogy kitől, mikor és mit kérdezhetek, ha úgy gondolod, hogy a kérdéslap nem kérdések feltevésére való és rosszul jártam el... meg egyébként is. Nem stabil véleménnyel szavazni szerintem rossz, szerintem Te sem tennéd. Az elmúlt két és fél hétben is tudtam kérdezni, a metán először tizedikén. Nem az én posztom, hogy eddig húzódott, de Dorgant sem hibáztatom. (Ő várt, hogy higgadtan tudjon írni.) A lengyeltől nem kérdeztem, mivel nem írt le a helytartói kézikönyvnek ellentmondó dolgot. Dávid szerintem is jó admin, s ezt egy percig sem vitattam. Örülnék, ha (újra)elolvasnád amit a metán írtam, mert ez abból is kiderül. Az üzeneted írása közben egyébként épp vele beszéltem MSN-en. - Xbspiro vita 2009. február 20., 00:48 (CET)
Még valami eszembe jutott: egy helytartótól elvárható, hogy kiálljon magáért. - Xbspiro vita 2009. február 20., 01:11 (CET)

Forrásjelölés

Köszönettel fogadom a segítségedet, mert én nem ismerem a részletes tennivalót. A Forrásjelölésnél a képfelvezető sorban szerepel, hogy "szerzőnévvel szabadon". Ennek értelmében valamennyi képnél egyértelmű a forrásjelölés: "Fotó: kisstamas36". Dátum és egyéb nem kell, mert az exif mindent tud. Tekintettel arra, hogy a Panoramio.com-ban is érintett vagyok, így ez a forrásjelölés elégséges. Egyébként meglepődtem, hogy már ennyi képet pakoltam fel...? Remélem, hasznosan fogják szolgálni a wikit. Még egyszer előre is kösz, s ha valamit hibázok, csak hívj.

kit36a vita 2009. március 6., 15:56 (CET)

kit36a

Nagyon köszönöm a részletes segítséget. Folyamatosan átolvasom és lehetőség szerint megtanulom. Szia, kösz !!! kit36a vita 2009. március 9., 17:44 (CET) A Fotokollázs nem jogsértő, ezért kérlek, ne bántsd őket. Ezt a témát már korábban kivitattuk !!! kit36a vita 2009. március 10., 21:17 (CET)

Kollázsképek

Ezek a képek hirdetménytáblák lefotózásával készülnek, nem pedig térképfotókból!!! Lásd az alábbit: A képet akkor Gothica rakta fel a Commonsba


Lásd még Koloska-völgy , Glendalough Vértesszőlős Őstelep is

Szia: kit36a vita 2009. március 13., 03:29 (CET)

Kollázs

Oké, köszönöm. Jó alvást !

kit36a vita 2009. március 13., 04:29 (CET)

gót stílus

...és amíg én élek és mozogni tudok, addig ez redirekt is marad, hülyét kapok attól, hogy ha gótikus stílusú akármire keresek a neten, a találatok fele ilyen feketébe öltözött hullasápadt kiccsaj halálfejjel a nyakában. nem tartom rondának amúgy, de mi a fenéért nem bírtak valami más nevet találni a divatjuknak? >:-( – Alensha sms 2009. március 17., 00:32 (CET)

Boldog wikiszülinapot!






kit36a-tól

Krisztus feltámadt: Ismeretlen művésztől (Felsőörs)
,
Elmali Kilise barlangtemplom: Feltámadásjelenet (Kappadokia/Göreme)

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Somogyapáti

Ez sem kivétel, valamennyi magyar helység forrásai fontossági sorrendben: 1.a magyar oldal, néha (ha van) néhány adat az angolból is 2.www.vendegvaro (néha ellentmondásos)

3.wwwiranymagyarorszag főleg a km-ek, ami néha ellentmondásos

4.www.nagyvofely a templomok, jelenleg ez a legkorrektebb adatbázis, noha a szerkesztő beismeri, hogy vannak hiányok, de lehetőség szerint bővíti azokat

5.www.gyaloglo főleg az intézmények

6.néha a település honlapja

7.otthoni világatlasz sajnos, a legújabb sztrádák nélkül

8.saját kútfő vagy gyűjtés, pl épp ittt tábla az apát helxségekről

Ezekből tudok valamit kihámozni, de kérdés , hogy ezek közül kinek higgyek? Már valamennyiről bebizonyosodott, hogy tévedtek. Jelenleg arra törekszem, hogy eszperantóúl valamennyiről legyen cikk minimum 1 kB terjedelemben. Mikor elkezdtem, 2 megyeszékhely még hiányzott nem beszélve a többiről. Jelenleg minden város és minden nagyközség kész, a falvak 2/3-a is kész. A magyar oldalakat néhányszor már kritizáltam. Sok helyen csak kiollozás van, a stílusról ez felismerhető.– Crosstor vita 2009. április 19., 06:57 (CEST)

Ezentúl igyekszem megcsinálni, noha túl nagy gyakorlatom nincs benne, de amúgy marhaságnak tartom, mert a sokféle www gyakran közöl elavult és hamis adatokat. Egyik azt írja, hogy 1789, a másik 1823, most kinek higgyek? Különösen rossznak tartom a gyaloglo-t, de jobbat nem találtam.
Apátinál ha megírod a kokrét dolgot, visszakeresem az információt.

Crosstor vita 2009. április 19., 14:28 (CEST)

Településcímerek

Ismerem a commons adta lehetőséget. Ha azonban tovább folytatod az itteni szabványos elnevezés helyett a commons-os elnevezéssel létrehozott címerképek használatát, akkor kidobhatunk mintegy 1500-2000 darab ide feltöltött, szabványos magyar nyelven létrehozott címerképet. Üdv – Dencey vita 2009. április 21., 16:01 (CEST)

Commons Image renaming

I saw that you tagged a image for rename but your not on the checkpage for the bot (commons:Commons:MediaMoveBot/CheckPage) Please go to the the talk page and put your name up for approval so that the bot can automatically rename your request instead of waiting for someone else on that list to confirm for you. Betacommand vita 2009. április 24., 18:28 (CEST)

Képek

Elvileg Dani már beüzemelt nekem egy botot, ami kiszedi a hivatkozásokat az oldalakról. Majd rászólok mindjárt, hogy indítsa már el, ha eddig nem tette :) Kézzel sajnos übermacerás lenne az összes oldalról kiszedni, mivel nem 10-20 hanem 100 fölötti mennyiségről van szó, ehhez muszáj a bot... – Timish levélboksz 2009. május 20., 10:17 (CEST)

Siratófal

Kedves Xbspiro! Nem tudom, tudnál segíteni, egy filmben láttam, hogy a jeruzsálemi siratófalhoz szoktak leveleket berakni, amit a posta tud kézbesíteni. Ebben kéréssel fordulnak a levél írói Istenhez. Te megtudod mondani, hogyan lehet elküldeni egy levelet oda? [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. május 28., 16:35 (CEST)

Köszönöm, megpróbálom. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. május 29., 17:51 (CEST)

Többszörös BAFTA-díjas filmek

Szia! Még nem vontam össze, folyamatban van. De a cikkre már nincs szükségem. Üdv: Silvio Üzenj! 2009. június 23., 07:48 (CEST)


Vitalap link

A vitalapod jobb sarkában lévő »vitalap«-ra kattintva azonnal a Wikipédiában lévő vitalapodra juthatsz. Mellesleg a kezdő felhasználóknak is támpont lehet , hogy ne a felhasználói (user) lapodon üzenjenek. És visszafelé is működik. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. július 8., 07:29 (CEST)

Commons file for speedy deletion

Details at commons:User_talk:XbspiroJD554 vita 2009. augusztus 6., 11:19 (CEST)

Re vitrin

Köszi a tippet, ezt nem is tudtam, hogy így működik. Legközelebb remélem jól csinálom majd! :-)Üdv– Istvánka posta 2009. szeptember 18., 18:36 (CEST)

Karácsony

Csillagszóró szórja fényét,

árasztja a szeretetet s a békét.
Angyalka száll házad felett,
hogy átadjon egy üzenetet: BOLDOG KARÁCSONYT!
Istvánka posta 2009. december 21., 23:20 (CET)


KeKaÜ / BUÉK! ☺

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok! – Einstein2 Einstein2 blablabla, és más zagyvaságok 2009. december 22., 09:22 (CET)

Proxy war

Csakugyan nem láttam, de pont ezt a kifejezést kerestem. Nagyon köszönöm! Dunee msg 2010. január 28., 11:33 (CET)

Nem szabad licenc

Szia, ugye tudod, hogy a wikipédián csak teljesen szabad licencű képek használhatóak? Fájl:A Román-magyar megbékélési nyilatkozat (1849) emléktáblája (1999), Szeged, Klauzál tér.JPG. A noncommerical megjelölésű képek ellentétesek a wikipédia alapelveivel, ezért törlésre fognak kerülni. ha hajlandó vagy teljesen szabad licenc, pl. {{cc-by-sa-3.0}} alá helyezni, kérlek cseréld le a licencsablont, ellenkező esetben sajnos 30 napon belül törölni fogjuk. Megértésed köszönöm. – Timish sablongyári üzenőfal 2010. február 13., 21:49 (CET)

Felmérés

Szia! Felmérés folyik a járőrök körében az alábbi két kérdéskörben:

  1. Aktív járőre vagy-e a Wikipédiának, illetve ha nem, igényt tartasz-e a járőrjogodra? (a kérdés második fele adminisztrátorokra nem vonatkozik)
  2. Ha aktív vagy, sorold fel érdeklődési köreidet, mely témákban lehet számítani Rád a megjelölések terén.

A felmérés lényege, hogy megtudjuk, milyen témakörökben van kellő járőrlefedettség, és melyekben lenne szükség újak bevonására (is). Ezen tudsz javítani, ha az érdeklődésedbe tartozó témakörökből minél több szócikket veszel fel a figyelőlistádra.

Ha időd engedi, a Szerkesztő:RepliCarter/Járőrök lapra várom válaszodat. Előre is köszi. – Joey üzenj nekem 2010. november 10., 22:03 (CET)

Wikihírek

Jó reggelt, azért írok ide, mert látom, hogy itt vagy. Szóval: először is nagyon bocsánatot kérek a rossz pillanatomban beírt sértő megjegyzésért, oda is leírtam. Sajnos, nagy és nagyon rossz ítéletet alkottam szinte csak néhány utsó hónap termékének ismeretében.

A másik: ott vajon meddig tartanak a szavazások? – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. december 22., 07:11 (CET)

Szia! Semmi gond. A rekorder két év volt, de általában két-három hónap. (Ezek igazság szerint megbeszélések lennének, nem szavazások; amíg nincs konszenzus, illetve amíg parázs viták folynak, általában nem zárják le őket.) - Xbspiro vita 2010. december 22., 07:28 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka posta 2010. december 23., 15:50 (CET)

Tomi3

Igen, ő az. Érdemes megnézni a blogját, amit itt reklámoz: egy naiv kisfiú. – Burumbátor Speakers’ Corner 2011. január 7., 14:32 (CET) Na, most megvagy(tok)! Legközelebb szóljatok nekem, ha elkezdtek rólam beszélgetni!!!! Tomi3 vita 2011. január 10., 13:01 (CET)

Nem lehet belépni

Egyébként próbáltam más Wikipédia-társprojektbe belépni a felhasználói nevemmel és a jelszavammal, de azt írta, hogy nincs "Tomi3" nevű felhasználó, úgyhogy a regisztrációm csak a Wikipédiára érvényes. Tomi3 vita 2011. január 10., 13:21 (CET)

Fájl:Túlbiztosítás a HACCP-ben.jpg

Szia, ez a kép mire jó? Mármint illusztrációs szempontból. Nem hivatkozik rá semmi, viszont jelenlegi licencével Commonsba sem tehető. Nem tudni azt sem, mit ábrázol pontosan. Válaszodat előre is köszönöm --Xiǎolóng lángnyelv 2011. március 11., 16:48 (CET)

Incubator

Hello,

Thanks for your question on my meta talkpage.

Importing to incubator is rather a easy thing to do, it would only take 10 minutes and a day preperation. When your project is closed, please give me a poke and I will import the XML to incubator.

Best,

Abigor vita 2011. március 14., 19:19 (CET)

Elnézés - de miért?

Szia Xbspiro! Köszönöm az üzeneted, de nem értem igazából a mondandóját - illetve értem, de szükségtelennek tartom. Semmiféle kellemetlenséget nem okoztál! ;) üdv Dorganvita 2011. március 28., 21:55 (CEST)