Szerkesztővita:Viloris/Archív04

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Mdavid89 13 évvel ezelőtt a(z) Kategóriák témában

Komfortos mennyország

Szia!

Látom kivetted a "sorozatgyilkosok" kategóriát, ami helyes is, mert kínomban csak azért tettem be, mert nem találtam olyan kategóriát, hogy pl. "sorozatgyilkosok filmben". Nem tudom, sok vagy kevés film van ilyen, de talán akad egy pár (sajnos)... Mi a véleményed? Kellene tudni, hogy van-e már annyi megírt filmes szócikk (amiben sorozatgyilkos is van), hogy kérni lehessen a Kategóriajavaslatok lapon. Az enwikin egy csomó részletes kategória van, pl. "családi dráma", "Európában játszódó filmek", "70-es években játszódó filmek", stb. Nálunk meg csak éppen hogy be lehet rakni valahova a filmet ("Amerikai filmek"), ez elég tág kategória szerintem. misibacsi*üzenet 2010. augusztus 9., 10:37 (CEST)

Jerry Maguire

Kedves Viloris!

Sajnálattal láttam, hogy több szerintem fontos dolgot is egyszerűen kitöröltél a Jerry Maguire oldalról, amire, hogy őszinte legyek nem kevés időm ment el. (Pl. miért tűntek el a megjegyzések, amik pontosabbá tették az oldalt? Gondolok itt az angol mottókra és pl. így nem is helyes, hiszen, "Az út minden" mottót csak angol nyelvterületen használták, magyaroknál nem.)

Miért kellett kivenni a 2 legfőbb díjat részletezve az infóboxból?

De ha itt tartunk, akkor miért nem inkább a plakát feltöltésével foglalkoztál? (Mert az nekem nem sikerült.) Annak legalább lett volna értelme...

És mi a fenének lett kitörölve a szinkronszínészes doboz?! - Szinte minden film adatlapján ott van, de innen ki kellett törlni... Nem értem.

A forgatással kapcsolatos infókat is megrövidítetted, de miért?

A Jamie Foxx-os megjegyzésem nagy része is eltűnt, pedig igaz mind.

Szerintem amit te csináltál sokkal rosszabbá tetted csak az amúgy informatív munkámat. Nem lenne utolsó dolog, ha visszaállítanád az eredeti állapotot, mert sokkal többet ért, mint ez így.

Üdv! Zoli (OST)

Jerry Maguire

Helló!

Köszönöm szépen, rendes vagy. Így már megértem az érveidet.

Üdv és minden jót! Zoli (OST)

Megbeszélés

Kedves Mentorom!

Az orgona, mint hangszer cím alatt, a magyar orgonaépítők közé szeretném magam felvenni. Ebben szeretném kérni a segítségedet.

Szeretnem ha az szerepelne, hogy Sipos István orgonaépítő. Ha rákattint valaki pedig jelenjen meg honlapom weboldala: siposorgan.ewk.hu Megpróbálkoztam a szerkesztéssel, de nem találok olyan funkciót, hogy küldés, így nem sikerült feltennem az információt az oldalra.

Szeretném ha külön oldalt is feltehetnék a wikipédiára, mely rólam szólna, de nem tudom, hogyan kell kivitelezni.

Segítségedet köszönöm! Siposorgan

Van aki forrón szereti

Szia! Kérlek a cikk vitalapján csináld meg a cikktörténet sablont. Korábbi kiemelt cikkek vitalapján láthatod a mintákat :D Szajci pošta 2010. augusztus 11., 14:44 (CEST)

De lehet, de a cikktörténettel sokkal könnyebb később dolgozni. Be lehet írni a forrásnyelvet a legjobb sablont ill. dokumentálni a lezáráskor. Lásd pl. vita:Fiume cikket. Szajci pošta 2010. augusztus 11., 15:01 (CEST)

Átírtam szept 9-re a végét, mert akkor telik le a négy hét. De köszi, hogy szóltál, mert azt a hol tartunk sablont már megint elfelejtettem. - RepliCarter Wormhole 2010. augusztus 13., 21:59 (CEST)

Nincs mit. Ez a videó jó minőségű és ki lehet vágni belőle még képeket. VadszederkeMágika 2010. augusztus 14., 08:36 (CEST)

forgalmazó

Röviden: igen. Hosszabban: A "Cirko Film – Másképp Alapítvány-filmek"-et kicsit hosszúnak gondoltam, és manapság már leginkább csak az első taggal emlegetik őket/magukat. De ha bemész a kategóriába, ott a leírásnál láthatod ilyen formában is. ([1]) Amúgy temérdek javítani való is volna, de én nem tudok lapokat törölgetni. Egyet felvetettem Az olasz meló vitalapján. Ha tudsz valamit tenni az ügyben, az jó volna. – The Hungarian vita 2010. augusztus 18., 21:28 (CEST)

Bemutató éve

Tisztában vagyok vele, de nincs kedvem ahhoz. Így is vadásznom kell az év szerint besorolatlan filmeket. Most csak ez a célom. De te nyugodtan kezdj bele, a szerkesztéseimnél ott vannak sorrendben. Amúgy betiltanám az új filmes cikkek létrehozását, mert botrányos ez a fejetlenség. – The Hungarian vita 2010. augusztus 22., 20:40 (CEST)

vitalap

Szia! Van egy hasznos sablon, ami az én vitalapomon is kint van. Ajánlom figyelmedbe {{wikimenü}} Szajci pošta 2010. augusztus 25., 21:06 (CEST)

A film-műhely vitalapján a kollega segítséget kér. Kérlek nézz rá. Szajci pošta 2010. augusztus 31., 20:37 (CEST)

Szia! Kérlek nézz rá a film-műhely vitalapjára a Film noir szakaszra és segíts a kollegának! Szajci pošta 2010. szeptember 3., 08:30 (CEST)

Köszi :D Szajci pošta 2010. szeptember 3., 08:43 (CEST)

Re: Formula 1967

Jó az ötlet. Én is csodálkoztam, hogy Szajci hogy szúrta ki, hogy jelentősen nőtt a Formula-1 szócikk tartalma. Tényleg kéne esetleg a munkalapba beszúrni egy olyan sort, hogy a várólistára felkerüléskori karakterszám mennyi, és akkor lehetne ellenőrizni folyamatosan. - RepliCarter Wormhole 2010. augusztus 25., 22:52 (CEST)

friss járőrködöm, de egyébként néha figyelem a kiemeléseket :D Szajci pošta 2010. augusztus 26., 08:13 (CEST)

Oké, részemről. Akkor fölveted a kocsmán vagy inkább a kiemelés vitalapján? - RepliCarter Wormhole 2010. augusztus 26., 08:11 (CEST)

re Klaus Johannis

Szia! Klaus Johannis ugyanazért nem román politikus, amiért Tőkés László, Markó Béla stb. sem az. Romániai = Romániában tevékenykedő; román = román nemzetiségű. – Hkoala 2010. szeptember 2., 20:48 (CEST)

Keresnek

Aoleon (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) új a wikipédiában. Aoleon szeretné, ha Viloris őt mentorként segítené. – Karmelaüzenőlap 2010. szeptember 9., 23:34 (CEST)

Gratulálok

Örülök neki, sokat dolgoztál rajta! – VadszederkeMágika 2010. szeptember 10., 18:13 (CEST)

Szívesen, én is gratulálok, jó szócikk, megérdemelte(d). Üdv  … szalax vita 2010. szeptember 10., 18:27 (CEST)

Alig javítgattam bele valamit, a kiemelésben sem vettem részt, igazán nincs mit köszönnöd. Én is gratulálok, jó dolog filmes szócikkeket kiemeltnek látni. – Vadaro vita 2010. szeptember 10., 19:55 (CEST)

Csatlakozom a gratulálók sorához! Büszke lehetsz rá:) Moonwalkr vita 2010. szeptember 10., 20:51 (CEST)

Én is csatlakozom, szép cikk lett, megérdemli a csillagot! Amennyit javítottam benne, az valójában olyan kevés, hogy szót sem érdemel, de azért örülök, ha ezzel hozzájárulhattam a cikkhez. --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2010. szeptember 10., 21:10 (CEST)

Grat + sárkány

Grat a kiemelt filmhez.

A Tigris és sárkánynál direkt nem amerikai drámák, amerikai fantasy-k, stb. kategóriákba tettem, mert akkor a hongkongi, kínai, tajvanira is meg kéne csinálni ugyanezeket, nem? - RepliCarter Wormhole 2010. szeptember 10., 21:27 (CEST)

Oké, köszi. - RepliCarter Wormhole 2010. szeptember 12., 20:15 (CEST)

Mentorálás

Szia! Nem tudom ez itt hogy szokás, de már úgy érzem egyedül is elboldogulok itt a wikiben, és nincs szükségem állandó mentorra. Köszönöm az eddigi segítséged, de lehet, hogy még kérdeznék majd esetleg egy pár dolgot, ugye nem baj? --Ithildraug hmm? 2010. szeptember 12., 14:21 (CEST)

Rendem, köszi! Most látom csak, hogy ilyet még nem kaptál (vagy külön kategória van nekik?:)).--Ithildraug hmm? 2010. szeptember 14., 18:35 (CEST)


Jó mentor barnstar
Silviónak hálából, mert nekem (és még sokaknak) ilyen jó mentora volt. .Ithildraug hmm? 2010. szeptember 14., 18:35 (CEST)

Segítség kérés!

Kedves Viloris!

Úgy adódott, hogy a világon egyedülálló műalkotást készítek, amely új műtárgytípus a művészettörténetben, ez a Tűzbonsai®. www.tuzbonsai.hu

Alkotásaim nagyon aprólékos munkával hozom létre, néhány hét alatt. A nagyobbakon 2 - 3 hónapig dolgozom!

Szeretném, ha lenne itt a wikipédián egy Tűzbonsai® szócikk!

Az a kérdésem, elkészítenéd-e? Egy kisebb művemmel honorálnám!

Szia: Levente

Helló Viloris!

A világon egyedülálló műalkotást készítek, amely új műtárgytípus a művészetek történetében!

(Idén 4 éve védett a Tűzbonsai)

Tudod ki volt az előző, aki léterhozott egy új műtárgytípust??:):):):)

Jelent ez itt valamit?:):):):)

A Rubik kockának van itt szócikke?

Ha Rubik Ernő 4 éve hozta volna létre, akor nem lenne?

Szia: Levente:):):):) www.tuzbonsai.hu

Mentorság

Szia! Téged szeretne: Szerkesztő:Editedit Pilgab üzenet 2010. szeptember 22., 18:17 (CEST)

Defaultsort

Szia! Ezt jó, hogy csinálod, de a külföldi nevekbe megegyezés szerint nem teszünk vesszőt. Vesszővel is jó lenne meg anélkül is, de ha a kettő keveredik, az nem jó, ezért született ez a rendszer. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. szeptember 23., 17:00 (CEST)

Ned Kelly – A törvényen kívüli

Kérésedre töröltem a Ned Kelly – A törvényen kívüli lapot. Mehet az átnevezés. – Malatinszky vita 2010. szeptember 23., 22:45 (CEST)

Emden

Szia! Az Emden Nemzetközi Filmfesztivál szócikkben az infoboxba Németország kéne, mert a székhely, Emden ott van, nem? - RepliCarter Wormhole 2010. szeptember 30., 10:57 (CEST)

Oké, nem gond, csak engem is megkavartál. :-) - RepliCarter Wormhole 2010. szeptember 30., 10:59 (CEST)

Pisztolyok

Szia! Természetesen a "Maroklőfegyverek" sokkal pontosabb kategória-elnevezés volna... :) – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. október 1., 08:56 (CEST)

Abszolút jól van így. Csak mondom, – de elmegyek vele a hadtudományi műhelybe is – hogy pisztolyok kat helyett maroklőfegyverek volna a megfelelő elnevezés. A gépkarabélyok kategóriája nagyon szűk lenne, karabélyok vagy ismétlőpuskák volna a helyes elnevezés. Szerintem. :) Nem akartalak megakasztani, csak megláttam és írtam. :) – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. október 1., 09:03 (CEST)

Nincs infobox

Szia! Csak áttettem a vitalapra, mert egyrészt csúnya, másrészt ez a wikipédistáknak szól, az olvasó számára nem hordoz információt, csak megtöri a cikk egységét. Alensha 2010. október 1., 22:55 (CEST)

Dr Strangelove

Valaki üzenetet küldött nekem, de ide vezet a hivatkozás, ezért ide írom. Nem láttam hogy cites hivatkozás,csak esztétikailag javítottam a hivatkozásokat, és azt láttam hogy a források közt nagyobb betűmérettel van egy hivatkozás ezért kijavítottam, így sikerült remélem nem okoztam gondot vele, visszacsinálná de visszaállítani előző állapotokat még nem tudok ha gondolod javítsd

Capote

Szia, hogy kerül az Amerikai költők kategória hozzá? – Pagonyfoxhole 2010. október 1., 23:38 (CEST)

Nincs mit. Nem értek a kategórialogikához, de egy másik kérdés: Poe most első helyen Amerikai költők, aztán egy rakás másik, és a végén Amerikai írók. Ha a műfajai súlyát meg a nacionáléját nézem, ő először amerikai költő, másodszor amerikai író, harmadszor amerikai kritikus. Aztán esetleg amerikai újságíró, majd romantikus költő, író. Vagy ez utóbbi mint átfogóbb kategória mehetne előre. Nem? – Pagonyfoxhole 2010. október 1., 23:48 (CEST)

Film infobox

Szia! Nincs már automatikus kat. a bemutató évéről?? Eddig volt! - RepliCarter Wormhole 2010. október 4., 08:46 (CEST)

És mi az oka? - RepliCarter Wormhole 2010. október 4., 08:50 (CEST)

Wikipédia kampány

Szia! Olyan ötletem támadt, hogy mi lenne, ha kampányt indítanánk a wikipédia iránt? Iskolákba mennénk el és prezentálnánk a wikipédiát. Először Pécsett lehetne megvalósítani, bár konkrét elképzeléseim még nincsenek. Beszélek Petejjel is. Szajci pošta 2010. október 4., 20:43 (CEST)

BAFTA

Szia! Vitatkoznék kicsit... ahogy átformáztad a fejezetcímeket a BAFTA szócikkben, először én is olyanra írtam meg. Aztán rájöttem, hogy egyrészt nem néz ki jól, másrészt pedig minek használni alfejezetet, ha egyszer nincsenek fejezetek? Merthogy az egész szócikk egyetlen fejezet. Ezért is töröltem ki a Díjazottak és jelöltek fejezetcímet, és csináltam meg fejezetcímként a kategóriákat. Ha van valami jó érved, akkor írd meg kérlek, mert akkor úgy fogom megcsinálni a többi BAFTA-gála szócikkét is. Köszi. - RepliCarter Wormhole 2010. október 6., 13:23 (CEST)

Oké, rendben. A bevezető bővítését megcsináltam a 54. BAFTA-gála szócikkben, nézd meg, így elég-e. - RepliCarter Wormhole 2010. október 6., 13:37 (CEST)

Ha ennyi is elég, nekem jó. :-) - RepliCarter Wormhole 2010. október 6., 13:49 (CEST)

Mentor

Kedves Viloris Köszönöm, hogy felajánlottad a mentori segítséged. Volt egy röpke szárnypróbálgatásom és elakadtam, ehhez kértem a segítséget, a probléma időközben megoldódott. Elnézésedet kérem, hogy csak most reagálok, de a hétvége közbeékelődött. A továbbaikban is fordulhatok majd hozzád, ha elakadok..most egyelőre nincs konkrét megoldani való-

köszi--

üdv. I.Judit

re UNICEF

Szia! A második sablon csak elszúrás lehetett, jó hogy észrevetted! Itt a hivatalos lista, ha rákeresel, csak egyszer van az UNICEF, 1965-ben. Üdvözlettel – Hkoala 2010. október 11., 16:16 (CEST)

Filmfesztiválok listája

Szia! Láttam, hogy te is működtél a Filmfesztiválok listája szócikkben... Ha nincs a te terveid között, ezt én valamikor mostanában kibővíteném az angol szócikknek megfelelően kontinensekre bontva. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. október 12., 08:49 (CEST)

Hát jó, karácsonyig kész lesz. Vigyor - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. október 12., 09:08 (CEST)

Re: Átnevezés

Szia! Megoldottam a problémát. – Sasuke88  wikivita 2010. október 12., 22:08 (CEST)

Robert Duvall

Szia! Nem az adat helyességével volt a probléma, hanem a helyével. Hungarikusz Firkász Lacus Vitacus 2010. október 15., 19:24 (CEST)

Tortúra

Hello! A kézirat amit, elégetnek az Paul Sheldon legújabb könyve, ami még nincs kiadva és még címe nincs. Amikor Paul a hóban fekszik visszaemlékezik, hogy a Misery gyermeke című könyv után (amiben meghal Misery) végre arról írhat majd amiről szeretne, és nem kell több Misery-s könyvet írnia és ez a cím nélküli kézirat lenne az a könyv. Annie házában odaadja Annienek ezt a kéziratot, hogy elolvassa. A kézirat utcagyerekekről szól és csúnyán beszélnek benne, ez nem is tetszik Annienek, valószínűleg a romantikus Misery sorozatokhoz képest, kicsit durvább hangvételű. A filmből nem derül ki, hogy Annie végül is végig olvassa-e ezt a kéziratot, mert az egyik nap megjelenik a Misery gyermeke könyvvel a kezében, ami akkor jelent meg a boltokban, és ő vette meg az első példányt. Elkezdi olvasni a Misery gyermekét és nagyon boldog, mert a Misery Annie életének a szerves része. Mikor kiolvassa a könyvet, rátámad Paulra mert a könyvben megölte Miseryt. Másnap a cím nélküli kéziratot égetteti el Paullal(ez látható a képen) mert ezt egy szennynek tartja Annie. Hogy miért nem a Misery gyermekét égeti el, hisz abban halt meg Misery, talán az lenne a logikus? Szerintem a válasz erre az hogy Annie egy pszichopata személyiség, és erre ő tudna válaszolni igazán. De a filmben Annie szerint ez Isten akarata hogy ezt kell elégetni. És így Paul visszatérhet ahhoz a stílushoz ami korábban jellemezte. A másik ok talán az, hogy egy későbbi jelenetben Annienek gyerekkorában volt egy kedvenc sorozata a Rakétaember, amit a moziban nézett, és az egyik rész úgy ért véget, hogy a Rakétaember becsapódik egy falba. De a következő részben úgy folytatódott hogy a Rakétaember mielőtt becsapódott volna a falba éppen elkerülte a falat, és ez dührohamot váltott ki a gyerek Annieből. Szerintem mivel már megjelent a könyv, az előbbi ok miatt olyan folytatást várt Paultól ami "nem csalás" és úgy tér vissza Misery a halálból hogy hihető legyen. Ezt végül csak többszöri próbálkozásra sikerül Paulnak megírnia, miszerint egy méhcsípés miatt tetszhalott állapotba került Misery és csak halottnak hitték, és még időben észreveszik mielőtt tényleg meghalna. Innentől írja az új Miserys regényt Paul, de film végén ezt a kéziratot maga égeti el Annie szeme láttára, és így sikerül legyőznie Anniet, aki ezt a kéziratot próbálja megmenteni a tűztől. Egyébként én is hibáztam, mert a képaláíráshoz kéziratot írtam, míg a cselekménybe meg regényt, de javítottam, remélem így egyértelműbb lesz.Deneverember vita 2010. november 3., 18:24 (CET)

Járőr

Üdv, köszönöm, hogy támogadtad, hogy megkapjam járőr jogot. Megadták' --Ithildraug hmm? 2010. november 5., 10:14 (CET)

deltafly

Szia, Köszönettel elfogadom mentori felajánlásodat! Amint értelmes kérdéseim lesznek fel is teszem őket, Üdvözlettel: deltafly

Llosa

A cikkre anno a {{kronológia}}(?) sablont azért tartottam indokoltnak kitenni (ami most lekerült), mert az élete fejezet sok rövid bekezdésből áll ennek nagy része évszámmal kezdődik. Van olyan bekezdés, ahol szinte minden mondat évszámmal indít.

És ez miért lenne baj? A szócikkeknek adatokat kell tartalmazniuk, nem rizsát, az évszám pedig adat, vagy szerinted nem így van? Titkolni kellene, hogy mi mikor történt? misibacsi*üzenet 2010. november 6., 23:00 (CET)


Hogyan kellene kinéznie a cikknek szerinted?

A "kronológia" sablon talán csak akkor hasznos, ha soronként ismétlődne az "évszám - ez történt akkor" séma, tehát ilyen egysoros felsorolásból állna a cikk.

Nem hiszem egyébként, hogy a "folyó szöveg" hasznosabb lenne a "kronológiánál" egy lexikonban, tehát ezt a sablont elhibázottnak tartom. Valakinek nem tetszett a kronológia, kitalálta a sablont, egyesek használják, de nem hiszem, hogy ez lenne a követendő stílus (t.i. a folyó szöveg). misibacsi*üzenet 2010. november 7., 12:22 (CET)

Re: Kép

Salvador Dalí 1989-ben halt meg, úgyhogy ez valóban nem lehet közkincs (gondolom, az 1958 a készítés dátuma lehetett). Ez simán jogsértőként törlendő. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 10., 15:56 (CET)

re: tarantino

köszi. Γουββος Θιλοβούββος 2010. november 14., 22:23 (CET)

A tanú

Szia! Köszönöm a javítást és az észrevételedet. A rövid ékezettel kapcsolatos információkat azért nem írtam be a főcikkbe, mert csak találgatásaink vannak, forrással alátámasztható biztos információval nem rendelkezünk. Én folytatom tovább a kutatást, ha konkrét információk birtokába jutok-jutunk, azonnal beszerkesztem a szócikkbe. Üdv.! – Kispados vita 2010. november 22., 10:04 (CET)

Saló

Szia! Engedelmeddel kivenném a vitalapról beillesztett válaszomat, ugyanis nem tartom alkalmasnak (se jónak) a cikkben való megjelenésre, másrészt szerepelnek benne a cikkből idézetek. Megértésed köszönöm, üdv: Silvio Üzenj! 2010. november 22., 14:20 (CET)

Rendben, köszi. Kristianoüzenet 2010. november 22., 15:13 (CET)

Avatar

Tisztában vagyok vele, de nem tudok mit kezdeni a kettős kategorizálás problémájával. Ha van egy kategóriában kétezer cikk meg ötszáz kategória, akkor nem fogom külön végignézni a cikkeket is meg a kategóriákat is, hogy megtaláljam amit keresek. Nem tudom hogyan lehetne megoldani ezt a problémát, de valaki kitalálhatna már valamit. – Deni vita 2010. november 22., 15:31 (CET)

Keresnek!

Lásd →itt Karmelaüzenőlap 2010. november 23., 14:40 (CET)

Szia!

Köszönöm a gyors választ, és örömmel fogadom a segítségedet. Most az a kérdésem, hogy feltöltöttem egy képet (eddig nem sikerült), most talán felment. Mikor és hogyan fog ez megjelenni az általam szerkesztett lapon? (Kováts J. István) Segítségedet előre is köszönöm

Péter (Kfpeter)

világörökség sablon

Sajnálatos módon nyelvhelyességünk éber őrei a sablonok belsejében is szigorúan ragaszkodnak a helyesírási szabályokhoz! Mindenféle anglicizmust vagy pláne rövidítést tűzzel vassal kiirtanak. Ezért minden régebben megírt cikkekben ki kell javítani a koordináta megadást a szigorúan helyesírási szabályok szerint megadott paraméterekre:

|szélesség = (opcionális) Alapértelmezett szélességi kör északi(É), a déli szélességi kör paramétere: D |szélességi fok = |szélességi ívperc = |szélességi ívmásodperc = |hosszúság = (opcionális) Alapértelmezett hosszúsági kör keleti(K), a nyugati hosszúsági kör paramétere: NY |hosszúsági fok = |hosszúsági ívperc = |hosszúsági ívmásodperc =

Tehát ahol még a pongyola koordináta megadás található: sz_fok=49| sz_perc=15| hosz_fok=4| hosz_perc=2|}} ott bizony nem működik! – Texaner vita 2010. november 26., 22:46 (CET)

Nem csak világörökség sablon

Láttam, már keresem a hibát. – BáthoryPéter vita 2010. november 30., 15:42 (CET)

A {{Pozíciós térkép}}(?) sablonban sikerült egy if-et elbénáznom. Már jó. – BáthoryPéter vita 2010. november 30., 16:04 (CET)

Ilyen esetben teljesen fölösleges kétszer megadni a koordinátát. Minek szerepeljen kétszer ugyanaz a koordináta, minek jelenjen meg kétszer a térkép? Meg lehet oldani, hogy a koordinátát ne a cím mellé rakja, de az nem praktikus. Egyrészt nem egységes, másrészt a külső térképprogramok csak a cím mellett szereplő koordinátát tekintik a szócikk helyzetének (pl Google Maps). – BáthoryPéter vita 2010. december 7., 14:07 (CET)

Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?

Ó, értem. Akkor elnézést kérek. 152.66.235.13 (vita) 2010. december 12., 12:11 (CET)

Mondjuk nekem jobban tetszik az újabb cím. Esetleg ki lehetne deríteni valakinek, hogy melyik fordítás az igényesebb (már ha egyáltalán összehasonlítható az ilyesmi), és azt venni az „alap” magyar verziónak. Simin vita 2010. december 12., 12:21 (CET)

Re: Egy ötlet

Arra gondolsz, hogy a Kezdete-vége és a Várható munkapadra kerülés saját kezű beírása helyett a sablont? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 20., 09:51 (CET)

Kipróbáltam, nem jó. Kicsit zsúfoltnak is hat, de ami a főbb gond, hogy a sorszámozást elrontja. Nézd. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 20., 09:56 (CET)

Még ha azt mondanánk, nem is kell sorszám, 10-ig mindenki el tud számolni, akkor is túl zsúfoltnak tűnik nekem. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 20., 09:59 (CET)

Jó lenne biztosan a design szempontjából. Az a baj, hogy szerintem bármilyen sablont teszünk oda a kézi írás helyett, az szétbarmolja a sorszámozást, mert ez műszakilag nem megoldható. Illetve a műszakin meg lehet kérdezni, de szerintem a kettőskereszttel írt sorszámozásnál ez gond marad. Akkor már azt tartom esélyesebbnek, ha a design kedvéért lemondanánk a sorszámokról... - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 20., 10:22 (CET)

Karácsony

Minden szépet és jót kívánok Neked az ünnepekre és az új évre! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 23., 14:20 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka posta 2010. december 23., 15:36 (CET)

Karácsony

Köszönöm szépen az üdvözletet, és én is boldog Karácsonyt és boldog új évet kívánok Neked! Ithildraug hmm? 2010. december 23., 16:28 (CET)

Üdvözlet

Kedves Silvio!
Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat; én magam is békés karácsonyt és boldog újesztendőt kívánok Néked és szeretteidnek. Üdv: – Fekist vita 2010. december 23., 20:46 (CET)

Karácsony

Boldog új évet, csak kellemes meglepetésektől megzavart örömteli karácsonyt kívánok neked! Karmelaüzenőlap 2010. december 24., 12:45 (CET)


Kategóriák

Szia!

Az autóversenyzőknél ez a megszokott eljárás a wikin. Nem annyira behatárolt sport mint pl. a labdarúgás. Itt egy versenyző gyakran több szakágban is szerepel (rali, autókrossz, pályaversenyzés) ezért célszerűbb meghagyni ezt a tág kategóriát is. Mdavid89 vitalap 2010. december 30., 11:45 (CET)