Szerkesztővita:MrSilesian/Archívum14

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt D97v 9 évvel ezelőtt a(z) Átírás témában

előzőkövetkező

A Dal lap ellenőrzés

Szia! Le tudnád ellenőrizni a A Dal (2014) cikk utolsó módosítását is? Azért javítottam ki az előadót BülBülsre a Minden mosoly c. dalnál, mert én írtam azt a dalt, és a zenekarommal fogjuk előadni a versenyben, aminek Noémi az énekese, de a tévések elrontották az előadót, mert csak Noémi ment el a sajtótájékoztatóra. https://www.facebook.com/buelbuels http://www.youtube.com/results?search_query=bülbüls&sm=3 http://adal2013.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=439685 Köszi előre is! Rocknyomozó vita 2013. december 15., 12:45 (CET)

Köszönöm az észrevételt, ellenőriztem a lapot eszerint! –MrSilesianoбсуждениесодействие 2013. december 15., 13:17 (CET)

Kellemes Ünnepeket

Kedves Máté! Kívánok Neked nagyon boldog Karácsonyt és Örömökben és szerkesztésekben gazdag Boldog Új Évet! Szeretettel: Kossuthzsuzsa vita 2013. december 20., 23:29 (CET)
Zsuzsa, nagyon szépen köszönöm! Hasonló szépeket kívánok én is neked a közelgő karácsony és új esztendő alkalmából :-)MrSilesianoбсуждениесодействие 2013. december 20., 23:37 (CET)

Karácsony Szilveszter

Szia MrSilesian!

Kellemes ünnepeket: boldog szentestét, boldog karácsonyt, még egyszer boldog karácsonyt, boldog szilvesztert és boldog új évet kívánok neked, (szívesen). --Vakondka vita 2013. december 21., 11:05 (CET)

Köszönöm, viszont kívánok kellemes ünnepeket neked! –MrSilesianoбсуждениесодействие 2013. december 21., 13:00 (CET)


Kedves MrSilesian!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

Eurovíziós Dalfesztivál

Sziaǃ Úgy látom, te foglalkozol ezekkel a cikkekkel. Rémesen elharapózott a Wikipédián a tévében is folyton hallható pongyola, igénytelen szóhasználat, az Eurovízió és a dalfesztivál teljes összemosása.

Hogy az énekesek a tévében összemossák a kettőt, az sem szép dolog, de a Wikipédiának ennél sokkal pontosabbnak kellene lennie! Kérlek, segíts rendet csinálni és felszámolni ezt a pongyola szóhasználatot. Köszönöm előre is! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2014. január 2., 11:50 (CET)

Köszönöm a figyelmeztetést, de azt azért jegyezzük meg, hogy ugyan gyakorta összekeverik sok helyen, de aki ezt így használja nem szándékosan keveri össze, hanem rövidítve használja, és maga az Eurovízió (Eurovision) szó nem csak Magyarországon, hanem az egész világon a dalfesztivál szinonimája lett. Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy elég nagy hiba összekeverni a két dolgot. De mindenesetre azt jegyezzük meg, hogy 100 random emberből valószínűleg 100-nak a szó hallatán a dalfesztivál fog eszébe jutni, és nem pedig az azt közvetítő hálózat. –MrSilesianoбсуждениесодействие 2014. január 2., 12:44 (CET)

Ezt nem vitatom, egy enciklopédiával szemben azonban a pontosság és szabatosság az elvárás, nem a pongyolaságok átvétele. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2014. január 2., 12:58 (CET)

Magánügy

Üdv!
Azért ide írok, mert tudom, hogy itt általában elérhető vagy. Az EarthVision-nel kapcsolatban szeretnék megemlíteni valamit. Ha úgy döntesz, hogy elvállalod a rendezést (június 13-ig van gondolkodási idő, ez jó sok), akkor megkönnyítem a dolgod, és bevállalom a recapokat. És vannak változások a szavazási rendszerrel is: mindenkinek 2x lesz számolva a szavazata, a továbbjutóknál 12 jut be a helyezés alapján, a 13. továbbjutó pedig egy wildcard-továbbjutó lesz, illetve lesz egy Fórumozók Zsűrije is. A wildcard-továbbjutó az lesz, aki a kieső helyeken állók közül a legtöbb embertől kapott legalább 1 pontot, a Fórumozók Zsűrijének pontjai pedig úgy alakulnak ki, hogy amelyik ország a legtöbb embertől kapott legalább 1 pontot, az lesz a Zsűri 12 pontosa, és így tovább. Amúgy már lehet hozzám küldeni a dalokat (mindenki 2-t, 20-an vagyunk).
B.Ú.É.K. és további szép napot!
D97v vita 2014. január 2., 19:16 (CET)

Hello! Nyugodtan írj ide, itt is elérhető vagyok, de Gmailen is válaszolok, ha ott írsz. Jelenlegi állás szerint a szervezés lehetőségét átpasszolom szívesen másnak. Aki meg szeretné rendezni, az nyugodtan tegye meg. Előreláthatóan a vizsgaidőszak vége miatt, illetve egyéb nyári elfoglaltságokból kifolyólag nem fogom tudni ezt a megtiszteltetést elvállalni. Remélem nincs emiatt harag :-). Továbbá mint résztvevő, mindenképpen ott szeretnék lenni, és biztosan ott is leszek! Ha választottam dalokat (országot azt választok, amit szeretnék?), akkor azt e-mailben elküldöm neked. Ez a Fórumozók Zsűrije elég érdekes felállásnak hangzik. Olyan, mintha feje tetejére fordítaná az eredet elképzelését a szavazóknak. De biztos megszokjuk majd, bár kíváncsi vagyok, a többi résztvevő mit szól majd ehhez. Minden jót, boldog újévet! Üdv: –MrSilesianoбсуждениесодействие 2014. január 2., 20:15 (CET)
Semmi gond a rendezés átpasszolásával, a vizsgák azért mégis fontosabbak, mint egy ilyen kis online verseny. :) A helyedben én is átpasszolnám. A Fórumozók Zsűrijéről: akik elmondták róla a véleményüket a fórumon, nekik tetszett. Már én is nagyon várom, hogy mi sül ki belőle. De abban biztos vagyok, hogy lesznek meglepetések. (Mellesleg Banszegi Sisters szervezésében zajlik az USAVision is, ahová már jelentkezni nem lehet, de gondolom, külsősök is szavazhatnak majd. Úgyhogy ha lesz kedved...) :) D97v vita

Segítség

Szia. Tudnál nekem segíteni egy kicsit? EZT szeretném kiemelésre jelölni, de egyszerűen nem megy... nem értek hozzá. Félig jutottam csak. Megtennéd, hogy befejeznéd? Köszönettel --Bazsi888Total Eclipse 2014. január 5., 22:05 (CET)

Hello! Annyit tudok ezzel segíteni, hogy még egyelőre várólistán van a kiemelési eljárás, és ha szabadul fel hely a kiemelt jelölteknél, akkor hivatalosan odakerül a cikk, és onnantól lehet vitatkozni rajta és s(z)avazni :-). Mindenesetre sok sikert hozzá! Most a vizsgaidőszak miatt nem tudom magam 100%-ig beleásni a történetbe, de ha utána lesz időm, akkor segítek benne! –MrSilesianoбсуждениесодействие 2014. január 6., 12:36 (CET)
Szia. Tart még a vizsgaidőszakod? :) --Bazsi888Total Eclipse 2014. február 2., 13:51 (CET)

Nem, már végeztem, de áttanulmányoztam a cikket, és tanúsítottam az olvasottakat a kiemelési lapon :) Nagyon szép kerek cikk lett. Nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent lehet írni egy dalról; de ezek szerint lehet :-)MrSilesianoбсуждениесодействие 2014. február 2., 14:42 (CET)

Batta Zsuzsanna szócikk javítása

Kedves Máté, a Marge-ot képviselő kommunikációs cégtől (MITTE) írok: szeretnénk megkérni, hogy cseréld le a Batta Zsuzsanna nevet Marge-ra. Zsuzsi nem a polgári nevén szerepel a médiában - bár ez sem titok és sok helyen szerepel, de alapvetően a művésznevét használja. Kérünk Téged, amint tudod, javítsd! Köszönjük!

Nahát!

Atyaúristen! Téged mindenhol megtalállak! --Zenei szerkesztő Üzenj! 2014. február 10., 20:12 (CET) (vagy ahogy te ismersz, hű feliratkozód: FM Channel)

Igen, a jó öreg fesztivál kapcsán találtam rád, amiért ezúton is gratulálok, és látom, hogy neked azért is eléggé nagy népszerűségnek örvendsz. --Zenei szerkesztő Üzenj! 2014. február 11., 21:12 (CET)

közlekedési sablonfrissítés

A Szerkesztővita:Hoth 65#Útjelzések fejezet alatt van egy jó észrevétel. Úgy gondolom hogy megvalósítható az, hogy a közút sablonokat átírni, hogy a Commons (.png) fájljait használják, és a magyar Wiki .svg fájljait vagy törölni, vagy szintén áttölteni a commonsba. --Rodrigó 2014. február 24., 10:48 (CET)

Szia! Nekem az a meglátásom, hogy beszélni kellene a kompetens személlyel, aki a többi fájlt is készítette, hogy csináljon egy képet a 39-es fóúthoz is, és akkor annál is szépen fog megjelenni a grafika. Egyszerűbb, minthogy emiatt a többi képet úgymond visszabutítsuk a png-s formára. –MrSilesianVK 2014. február 24., 13:00 (CET)

Söngvakeppnin

Köszönöm, hogy kiegészítetted a szócikket. ;) --Zenei szerkesztő Üzenj! 2014. március 3., 15:42 (CET)

ÉSZ 2013

Az év szócikke 2013
A 2013-as Az év szócikke versenyen a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál című szócikked a zene kategóriában a második helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. március 7., 21:02 (CET)
Szia! Ez a cikk megérdemelné a kiemelést. Miért nem nevezed be? Andrew69. 2014. április 25., 15:31 (CEST)
Hello! Köszi :-) Már gondolkodtam rajta, nem tudom, hogy megkapná-e a csillagot; meg hogy végig tudnám-e vinni a kiemelésen. Mindenesetre most elgondolkodtattál az ügyön ;) –MrSilesianVK 2014. április 25., 16:26 (CEST)

Sokat számít, ha vannak pártolók is ez a cikk az év szócikke szavazáson kapott nem keveset. Próbáld ki magad a kiemelési eljárásban, szerintem ott se lesz másként. Andrew69. 2014. április 25., 19:35 (CEST)

Jelentem, várólistára került a szócikk. A közreműködésre, és a segítségre remélem számíthatok a kiemelési eljárás folyamán :-)MrSilesianVK 2014. április 25., 22:13 (CEST)

1996-os Eurovízió

Miért vontad vissza a legutóbbi szerkesztésemet? D97v vita 2014. április 22., 10:08 (CEST)

Úgy gondoltam már megegyeztünk az idegen nevek átírásáról az idei verseny vitalapján. Nem kell indokolatlanul mindent átírni, ha az előadó a hivatalos promóciókban nem úgy használta a nevét! –MrSilesianVK 2014. április 22., 16:14 (CEST)
Viszont az aposztrófokat és a betűméretet is visszaállítottad, azzal pedig, gondolom, semmi baj sincs, ha átírom. D97v vita 2014. április 22., 18:01 (CEST)
Nem, azokkal semmi baj nincs. És megkérnélek, hogy a neveket is írd vissza; legalábbis a link mutathat az átírt verzióra, de megjelenítve az angol átírásos legyen, hiszen így ismertek. És ez ne csak az 1996-os verseny cikkénél legyen így, kérlek. –MrSilesianVK 2014. április 22., 22:15 (CEST)

Király Linda életrajzi adatai módosítása

Szép Napot!


Téma: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kir%C3%A1ly_Linda

Valóban túlméreteztem a szerzői jogok indoklását, ezért jogos a visszavonásod. Tanultam az egyetemen szerzői jogot, így a lényeget összefoglalva ismételten kiegészítem Linda bakija és az édesapja napjainkban történt hozzáállását. A Wikipepiának hitelességet kell tükröznie, nem a túlburjánzást, így igazat adok neked.

Eurovíziós dalok kategorizálása évek szerint

Szia! Látom te foglalkozol az Eurovíziós szócikkekel legtöbbet. Úgy látom, hogy az egyes nevezett dalok az adott év-kategóriába is be lettek sorolva (Kategória:2010, Kategória:2011, Kategória:2012, stb.). Én most csinálom az Kategória:Évek a zenében kategória struktúra létrehozását, és az lenne a kérésem, hogy ezt a rengeteg dalt idővel át tudnád-e irányítani a megfelelő kategóriába!? Zsaronnak már említettem, és a 2014-es dalokat át is pakolta a Dalok a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon kategóriába, de a többi évszámnál is szerepelnek még ömlesztve dalok. Megcsináltam a kategóriát 2013-ra és 2012-re is, a többit meg ezek alapján lehetne. Köszi! --Ary vita 2014. május 13., 13:52 (CEST)

Eurovíziós dalfesztivál filmkockái

Szia! A Fájl:Eurovízió 2014 - magyar pontok.png-nek, valamint a hozzá hasonló képeknek az az egyetlen funkciójuk, hogy bemutassák, ki mikor hány pontot szerzett? Ez táblázatban is megoldható, ha szükséges, és ehhez hasonló, egyéb módon is megoldható esetekben nem használhatók filmkockák (lásd WP:KÉPEK#Nem szabad képek). --Regasterios vita 2014. május 15., 00:23 (CEST)

Hello! persze, értem. Nem is az volt a célom vele, hogy a pontokat szemléltessem, hiszen azok írott formában is szerepelnek a lapon, sőt még a táblázatban is. Ez mind csak azt hivatott mutatni, hogy a szavazás grafikája milyen volt az adott évben. Ez négy évre visszamenőleg mind fel is van töltve ide! De mint említettem a képek leírásában is: ha jogsértést követtem el, akkor a képek törlendőek. –MrSilesianVK 2014. május 15., 19:38 (CEST)
Önmagában nem jogsértők a filmkockák, de csak indokolt esetben, folyamatos szöveg közvetlen illusztrációjaként használhatók, korlátozott mértékben, éppen azért, mert jogvédettek. Az Eurovíziós Dalfesztivál#A szavazatok prezentálása cikkben/szakaszban az első digitális táblának még van ilyen illusztrációs szerepe, hiszen a mellette található szövegben magának az eredményközlésnek a változásáról, majd a digitális tábláról esik szó. A többi kép esetén – bár valóban szépen néznek ki – én ilyen közvetlen illusztrációs szerepet nem látok őszintén szólva. --Regasterios vita 2014. május 15., 23:32 (CEST)

Dalfesztivál

Szia Máté! Átnéztem a kiemelés előtt álló 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál szócikket. Pár javításon túl néhány név magyar átírását is elvégeztem, de nem tudom, mi a helyzet az orosz Alsou (Alszov ?) írásával, teljesen bizonytalan vagyok az albán Andri Xhahu tekintetében, s nem tudom mi a teendő az ukrán Pershyi Natsionalnyi (Persji Nacionalni ??) társaság nevével. Jó lenne, ha a munkapadra kerülésig ki lehetne deríteni, és szükség esetén javítani. Javaslom, kérdezz meg szakértőket a kocsmafalon! Üdv  … szalax üzenő 2014. május 22., 18:59 (CEST)

Az orosz Alsou nevét Alszunak ejtjük, gondolom az átírása is így van. Az albán nyelvet nem tudtam, hogy át kell írni, de a pontbejelentő nevét [Andri Dzsáhu]-nak kell kiejteni. Bár a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál vitalapján megbeszéltük, hogy elvileg úgy lehet hagyni az olyan előadók nevét angol átírásban, akik ezzel váltak híressé, így promótálták magukat albumborítókon stb. Így akkor elvileg Alyona Lanskaya és Alsou neve is maradhatna ilyen formában. Legalábbis a megjelenésben. –MrSilesianVK 2014. május 22., 19:30 (CEST)

ESC 2014

Láttam, hogy a "törölt interval act (mi a rendes magyar neve?)"-ot törölted. De az angol verzióban meg elfogadták. :F Esetleg valami megoldás? Hph01 vita 2014. május 27., 17:50 (CEST)

Wikiszülinap

Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben! Üdvözlettel Tambo vita 2014. június 3., 10:20 (CEST)

Nagyon szépen köszönöm :-)MrSilesianVK 2014. június 3., 10:37 (CEST)

Kedves MrSilesian, nagyon örülök, hogy köszönthetlek a 7 éves évfordulón! Büszke vagyok rád és továbbra is sok sikeres évet és szerkesztést kívánok neked! (pótanyád :-) Vadszederke' 2014. június 3., 18:39 (CEST) )

Nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltál rám :) –MrSilesianVK 2014. június 3., 18:42 (CEST)
Kedves Máté! Boldog 7. Wikiszülinapot kívánok Neked!!! Szeretettel:Kossuthzsuzsa vita 2014. június 3., 23:30 (CEST)

Sok boldog wikiszületésnapot kívánok én is neked! Apród vita 2014. június 3., 23:33 (CEST)

Köszönöm és köszönöm :) –MrSilesianVK 2014. június 4., 10:25 (CEST)

Jogvédett fájlok a szerkesztői lapodon

Szia! Arra szeretnélek kérni, hogy a Szerkesztő:MrSilesian/Feltöltött képeim lapról távolítsd el a jogvédett fájlokat, mert azok kizárólag szócikkekben használhatók fel, akkor is, ha te töltötted fel őket. Konkrétan az olimpiai logókra és a különböző cégek logóira gondolok, illetve bármi hasonlóra. Ha nincsenek használatban szócikkben, akkor ezeket törölni is szoktuk, mint például a Fájl:High shool musical.jpg-et. Köszönöm. --Regasterios vita 2014. június 7., 16:52 (CEST)

Közlekedési táblák

Szia! Mivel a magyarországi közlekedési táblák már a Commonsban is megtalálhatók (a zöld táblákat lásd itt), ezért a cikkekben többek között az általad feltöltötteket lecseréltem rájuk. Mint láthatod, itt vannak .png és .svg formátumúak bőven. Mivel két helyen felesleges meghagyni ugyanazokat a képeket, a magyar wikin találhatókat törlésre jelöltem, megköszönve egyben, amiért ezeket a táblákat elkészítetted annak idején. --Regasterios vita 2014. június 9., 19:59 (CEST)

Persze, megértem. A régiek amúgy is elavultak voltak. Az újabbak, szebbek, modernebbek, én is azokat használom :-)MrSilesianVK 2014. június 9., 20:55 (CEST)
Viszont vannak olyan táblák, amelyek egyelőre nincsenek meg a Commonsban. Ezeket majd áttölteném, természetesen a te szerzőséged alatt, viszont nem azzal a licenccel, amit megadtál, mert ezek igazából {{közkincs-nemjogosult}}(?) képek. Remélem, ez nem jelent problémát. --Regasterios vita 2014. június 9., 22:30 (CEST)

Deák-Kapusi képei

Szia! Bár már négy év eltelt a feltöltés óta, és azóta senki nem jelezte, de ez az engedélyezési forma, hogy a szerző elküldte neked a képeket, sajnos nem megfelelő. Az a gond, hogy pl. ez a fotó a Panoramión „© Minden jog fenntartva ” licenc alatt szerepel, és 2009 óta az amúgy jogvédelem alatt álló fotók csak akkor tölthetők fel a Wikipédiára, ha a felhasználásukra vonatkozó engedély keresztülfutott az OTRS-rendszeren, azaz el lett küldve a permissions-hu@wikimedia.org címre. Továbbítani kellene tehát az akkori e-mailt erre a címre, és az OTRS-kezelők jelezni fogják, ha van további teendőd. --Regasterios vita 2014. június 28., 17:49 (CEST)

Hello! Gondoltam, hogy van ennek hivatalos formája is, de én csak a szerző levelére tudtam akkor hivatkozni. Ezt most elő is kerestem a postaládámban, úgy gondolom megosztom itt:
Szia Máté!

Örülök, hogy tudok segíteni. Tuvábbítom az ismerősöm levelét. Nem tudom, ha a fotón van a neve, az nem reklám? Megkérdezünk valaki régi motorost a wikin. Szerintem a kép leíró fájlba, a szerző nevénél kéne feltüntetni, hogy Fotó: Deák-Kapusi.

Szia

K.

-- Eredeti üzenet --
Feladó: XXXX
Címzett: XXXX
Elküldve: 2010. április 6. 7:46
Tárgy : Autópálya fotók (légi)

Kedves K.!

Első körben ennyi képet küldök. Remélem ezekből tudsz válogatni. A fotók bármelyike megjelenhet a Wikipediá-ban, csak egy kikötésünk van: A kép alatt meg kell jelennie: "Fotó: Deák-Kapusi".

D. (Czibula) Kriszta

[MrSilesian]VK 2014. június 28., 18:13 (CEST)

Újra fel kellene venni a kapcsolatot a szerzővel, illetve az ismerőssel, mert ez sajnos nem megfelelő engedélyezés: {{cc-by-sa-3.0}} licenc alatt kellene felhasználhatóvá tenni a fotókat. Itt találsz megfelelő szövegezésű engedélyező levelet. --Regasterios vita 2014. június 28., 18:57 (CEST)

Szia! Nem írtál ismét a szerzőnek? Kár volna a képekért. --Regasterios vita 2014. augusztus 25., 22:34 (CEST)

Átírás

Szia! Örülök, hogy meg tudjuk beszélni, és különösen annak, hogy a szócikkek címét illetően egyáltalán nincs vita. Namármost, ez önmagában is meghatároz, úgy gondolom, hogy sokmindent.

  1. A navigációs sablon az összetartozó szócikkek közötti navigációt hivatott segíteni. Ez – már csak funkciója miatt is – megköveteli, hogy a szócikkek valódi címei között navigáljon. Ebbe még belefér az, hogyha valamelyik előadó szócikkcíme a polgári neve (pl. Linda Amantova), attól még a navboxban a művésznevén ([[Linda Amantova|Anmary]]) szerepeljen. Bár azt hozzáteszem, hogy a polgári néven megírt cikkhez rögtön nem ártott volna átirányítást is csinálni az Anmary művésznévről, hiszen ennek hiányában éppenhogy azok nem fogják megtalálni a keresővel a cikket, akik az ismert művésznevén keresnék. Nem fér viszont az bele, hogy a nem latin betűs írású nemzetek tulajdonnevei egy közvetítő nyelv (itt most az angol) átírási szabályai szerint jelenítődjenek meg, hiszen nem az a cikkünk címe, sőt.
  2. Úgy gondolom, hogy ez utóbbi messzemenőkig vonatkozik maga a vonatkozó cikkek folyószövegében és táblázataiban való megjelenítésre is. Semmilyen – értsd: abszolút semmilyen – relevanciája nincs számunkra, hogy más népek hogyan írják át ezeket a nem latin betűs neveket. A „csúcs” az azeri átírása, ami önmagában latin betűs nyelv... Ha mondjuk az angolos átírású név közismert az olvasóknak, akkor arról lehet (sőt érdemes) átirányítást csinálni a cikk címére, így azok is meg tudják találni, akik úgy keresnék.

Nem ide tartozik szorosan, de ha már írok akkor megemlítem, hogy az énekesekről szóló cikkek bevezetőjének szerintem legalább úgy kellene kinézni, mint az Alena Lanszkaja cikkben: teljes polgári név és művésznév is megnevezve, nem latin betűs nemzetek előadóinál az eredeti névalak is mind a polgárinál, mind a művésznévnél. Számos cikkben jövő időben szerepel, hogy a 2012-es illetve a 2013-as Dalfesztiválon ő fogja képviselni az országát... Üdv: -- Joey üzenj nekem 2014. július 4., 08:32 (CEST)

Településcímerek a szerkesztői lapodon

Szia! Felhívom a figyelmedet, hogy néhány a szerkesztői lapodon beillesztett településcímer törölve lett, mivel a Commonsban is megtalálhatók. A törölt képek Commons-változatai az alábbi linkeken érhetők el:

Köszönöm a megértésed. --Regasterios vita 2014. július 21., 00:32 (CEST)

2014-es Eurovíziós Dalfesztivál

Szia! Csak szólok, hogy idegen nyelvű forrásoknál a title paraméterhez nem egy kitalált magyar címet kell írni, hanem a hír eredeti címét, esetleg szögletes zárójelben megemlítve a pontos magyar fordítást. Tehát pl. ennél az oldalnál a {{cite web}}(?) sablon title paraméterében jó esetben a következő szöveg szerepel: Iceland: RUV confirms participation in Eurovision 2014 [Izland: A RUV megerősítette a 2014-es eurovíziós részvételt], nem pedig ez: Izland már keresi Eythor Ingi utódját. Üdv, ✮ Einstein2 vitalap 2014. augusztus 12., 16:58 (CEST)

Szia. Bocs, hogy ilyen későn reagálok, de az utóbbi időben nem voltam wikiközelben. Kihúztam a sablonokat. ✮ Einstein2 vitalap 2014. augusztus 25., 11:04 (CEST)

Szívesen tettem, csak azt nem értem, hogy a többiek miért nem nézik meg. Bár az is igaz, hogy még nyár van... Vadszederke' 2014. augusztus 26., 19:41 (CEST)

Szerkesztői kép

Szia! Ezt a lecserélt szerkesztői képet lehet törölni? A nem használt hasonló képekkel azt szoktuk tenni. --Regasterios vita 2014. augusztus 15., 19:02 (CEST)

Oké, töröltem. Köszönöm. --Regasterios vita 2014. augusztus 15., 20:30 (CEST)

Szia

Szia!

Meg szeretném kérdezni, hogy hogyan tudok egy cikknél infoboxot készíteni? Pl egy politikus cikkénél --Andrew Valentin vita 2014. augusztus 17., 20:03 (CEST)Andrew Valentin

Cite web

Hát igen, első ránézésre azt hittem, ez milyen bonyolult, de már belejöttem, többszöri használat után. :) A JESC éveihez keresgélek forrásokat az esctoday archívumában, csak hogy ne kerüljön rá a cikkekre a Nincs forrás-sablon. Oda is az eredeti címeket írogatom be, és a többihez is ezt fogom ezek után nyilván. :) D97v vita 2014. augusztus 19., 23:04 (CEST)

Kontinenstérképek

Szia! Ezeket a térképeket a Commonsból vetted át? --Regasterios vita 2014. augusztus 28., 17:23 (CEST)

Ha az ezek alatt a Világjárási statisztika című fejezetre gondolsz a szerkesztői lapomon, akkor igen. De ha még ezek is valami szabályt sértenének, akkor törlendő. –[MrSilesian]VK 2014. augusztus 28., 18:29 (CEST)

A képekkel önmagukban semmi gond, a leírólappal viszont igen, ám az könnyen orvosolható. A forrást ugyanis meg kell jelölni, az eredeti szerzővel együtt (aki ugye nem te vagy). A másik kérésem az volna, hogy ne hozz át ide a Commonsból képeket, a két tárhely közötti forgalom éppen ellenkező irányú kell legyen. Ezek a fájlok is oda töltendők tehát, bármilyen célra használod őket. --Regasterios vita 2014. augusztus 28., 18:42 (CEST)

Sikertelen kiemelés

Kedves MrSilesian! A 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál a 20%-os szabály miatt nem kapta meg a kiemelt státuszt, sajnálom. Azonban mivel egy nagyon szép cikkről van szó, és nagyon sok munkád volt vele, kérlek, jelöld újra, amint lehet! nyiffi üzenj! 2014. szeptember 8., 15:11 (CEST)

De újrajelöléskor nm kell már vele semmit sem tenned, csak elindítani a jelölést és ha megint összejönnek a támogató szavazatok, akkor kiemeltté válik. Mivel most alaposan átdolgoztad a szócikket, a problémák elhárultak. De ha mégis úgy gondolod, hogy lemondtál a dologról, majd én jelölöm és anyáskodom felette. :) De mégis azt tanácsolom, ne add fel, nagyon jó lett! nyiffi üzenj! 2014. szeptember 8., 18:12 (CEST)
Két hónap után lehet újra jelölni, és örülök, hogy ha jelölöd majd :) nyiffi üzenj! 2014. szeptember 8., 19:04 (CEST)

Átírás

Üdv!
Azért írtam vissza Vladimirre az énekes nevét, mert megnéztem a hivatalos átírási útmutatót az örmény íráshoz, és az énekes nevét örmény betűkkel, és azt az átírási útmutató szerint Vladimirnek kell írni. Még anno, amikor átírtam a cikkben Vlagyimirre, akkor még nem voltam teljesen tisztában a dolgokkal, és azért írtam Vlagyimirnek, mert azt hittem, hogy orosz származású az énekes (és nem hallottam még örmény személyről, akinek Vladimir lenne a neve, ellenben oroszról, aki Vlagyimir, már hallottam), és oroszul meg Vlagyimir lenne. De rájöttem, hogy nem így van, ezért írtam vissza Vladimirre. D97v vita 2014. szeptember 12., 20:53 (CEST)

Értem, mit mondasz, csak azért vettem ki Albániát, mert megnéztem az escxtrás forrást, aminek a szövegét átírták, miután beraktam a cikkbe. És a javítás után már nem említette, hogy Albánia megerősítette a részvételét. Pontosabban ezt írja most: „The contest is expected to choose Albania’s twelfth Eurovision Song Contest representative, though RTSH have not made a decision over participation in 2015. It shall be decided in October as to whether the winner of Festivali i Këngës 53 will go forward to the 60th Eurovision Song Contest or not.” És miután kivettem Albániát a cikkből, azután jelent meg az escreporteres cikk, ami viszont már úgy van megfogalmazva, hogy Albánia megerősítette a részvételét. Az eltávolításnak elsősorban nem az angol Wikiben történt változás volt az oka. (Bár mondjuk az is furcsa, hogy az escxtra azt írja, hogy az RTSH októberben dönt a részvételről, az escreporter pedig már most azt írja, hogy Albánia megerősítette a részvételét. Most akkor kinek higgyünk?) D97v vita 2014. szeptember 12., 22:26 (CEST)

előzőkövetkező