Szerkesztővita:Karmela/archív/2007dec

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Burumbátor 16 évvel ezelőtt a(z) Újév témában

Marosvásárhely negyedei

Üdv Karmela! A segítségedre lenne szükségünk: A Marosvásárhely negyedei sablonban a címer kisebb problémákat okoz. Jó lenne ha segítenél.

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Kulja (vitalap | szerkesztései)

Nem látom, hogy mi a probléma?
Felvittem a cím mellé, kicsiben. Ez kellett?
Karmelaposta 2007. december 2., 17:47 (CET)

Boldog születésnapot!

Boldog első wikiszületésnapot kívánunk neked magam és a wikipédisták nevében! wikiszülinap bizottság

Én is hadd csatlakozzam a kollégákhoz, és a Boldog születésnapot ezúttal Kellemes Karácsonyi Ünnepekkel és Boldog Új Évvel toldjam meg, most egy ideig nem érek rá Wikizni.

-Karika 2007. 12.12. még 12 óra előtt

keverés

Szia! Először is szeretnék én is boldog wikiszülinapot kívánni, másodszor pedig kérdezném, hogy mit szólnál ahhoz, ha egy bot minden héten/nap (ahogy tetszik) véletlenszerű sorrendet készítene a mentorműhely főoldalán (ha már Bennó ezt akarja)? //Danivita·ʒ·ɘ 2007. december 3., 12:57 (CET)

Ezt szólom: szuper! Karmelaposta 2007. december 3., 13:24 (CET)

Akkor a mentorokat rárakom egy-egy allapra, hogy könnyebben megvalósítható legyen a keverés egy programmal (persze csak ha nem bánod). Már csak az a kérdés, hogy milyen időközönként legyen frissítve. Naponta? //Danivita·ʒ·ɘ 2007. december 3., 16:46 (CET)

Ahogy a legkényelmesebb. Nem kritikus dolog. Ha már úgyis allapon lesz, akkor ne csináljuk-e a {{találomra}}(?) segítségével a tékából, mint a random portálrovatokat?
Bár az állítólag erőforrás problémához vezethet egy gyakran látogatott lap esetében.
Ha bottal megy, akkor neked kell a botot mindig elindítanod, vagy ha egyszer megvan, akkor te el is felejtheted?
Ha allapra tesszük, akkor jó lesz, ha kiépítek az új allap készítéséhez egy kis automatizmust.
Karmelaposta 2007. december 3., 17:20 (CET)
Sztem elég, ha a bot fut (csak annyi, hogy berakom az ütemezett feladatok közé, így automatikusan lefut majd= el is felejthetem /így megy a közösségi portál és a jogsértő cikkek frissítése is), plusz a találomra sablonnal egyet választunk a sok közül. Nos, az ismétlődéseket nem tudom, hogy így ki lehet-e küszöbölni (a programot viszont úgy írom majd meg, hogy erre figyeljen). Vagy legyen „ajánlott mentor, vidd el, most csak két kattintás”? :D //Danivita·ʒ·ɘ 2007. december 3., 17:46 (CET)
Ha bottal megy, akkor nem kell szerintem a random, hanem elég, ha az aktuális elsőből utolsó lesz.
Karmelaposta 2007. december 3., 18:15 (CET)
Oké, akkor még egyszerűbb lesz a dolgom. A mentorokat a /Mentorok/név allapra rakom. //Danivita·ʒ·ɘ 2007. december 3., 18:24 (CET)
Kész a program! --//Danivita·ʒ·ɘ 2007. december 4., 03:12 (CET)
Szép volt tegnap kézből-kézbe dolgozni veled! Karmelaposta 2007. december 6., 22:45 (CET)

Kérés Bennóhoz

Ne ijesztgess már! (Ide írtam, mert oda nem merem.) Karmelaposta 2007. december 6., 09:21 (CET)

A lapodra rá nem nézhetek a gyomorforgató csúfságtól. Ennyire zaklatva érzed magad tőlünk? Karmelaposta 2007. december 6., 22:43 (CET)

Üdvözlet a német Wikipédia mentoraitól a magyaroknak

Ez hová érkezett? Nyomtunk rá valami dankesönt vagy valamit? :) – Beyond silence 2007. december 7., 00:47 (CET)

de:Wikipedia Diskussion:Betreuung neuer Wikipedianer/Mentorenprogramm#In der ungarischen Wikipedia
Karmelaposta 2007. december 7., 09:04 (CET)

Dr. Báder Imre és a dewiki

Légy szíves írjál a német wikinek egy üzenetet a de:Benutzer:Baderimre accounttal kapcsolatban. Köszönöm! Samat üzenetrögzítő 2007. december 7., 21:03 (CET)

Ne haragudj, hogy megint ezzel zavarlak. Az a baj, hogy a dewikin azt írták a vitalapra, hogy december 3-án halt meg, ami nem igaz (a temetése volt ekkor). Ráadásul nálunk a userlapja is erre utal, ahogy a dátum és a szócikkszámlálót megállította Burum. Miközben leírtam, rájöttem, hogy valójában meg kéne először tudni, mikor hunyt el, és utána kérni helyesbítést. (Először arra gondoltam, hogy arra kellene kérni őket, hogy javítsák át temetésre.) Samat üzenetrögzítő 2007. december 8., 01:30 (CET)

Várok még vele egy kicsit, hátha mégis kiderül, hogy mikor halt meg, nem akarok kétszer helyesbítést kérni. Semmiképpen sem zaklatnám azonban a családot ezzel a kérdéssel, inkább maradjon a temetés napjánál az információ.
Karmelaposta 2007. december 8., 11:55 (CET)

Fürdőkádrendszer

A fürdőkád is rendszer. Sőt zárt rendszer. Forró víz, forró kávé, cigaretta, hamutartó, rádió, falióra. Tehát lehet benne gondolkodni.
Nekem szokott sikerülni. (Kösz a linket; jót röhögtem). OsvátA Palackposta

Megrémültem

Úristen, Karmela, csak nem csináltam valami rosszat?? Legmélyebben bocsánatodat kérem, de nem is emlékszem, hogy valamilyen döntéseddel nem értettem volna egyet. Mindenesetre nagyon sajnálom ha valamit rosszul tettem, abszolút nem volt szándékos, remélem tudod, hogy semmilyen rossz gondolatom vagy vitám nincs és nem is lehet Veled. :(( (Ez ma nem az én napom...) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. december 10., 12:17 (CET)

Hát Tamás tényleg nem... :))) puszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2007. december 10., 18:02 (CET)


Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. december 11., 11:03 (CET)

Cikkiemelő műhely

Szia!

szerintem bátran rendezd a magad elképzelése szerinti műhelyformába a kiemelésre vonatkozó lapokat, ha sokan és sokat ágálnak ellene, akkor legfeljebb megszavaztatjuk, de a támogatottsága szerintem van akkora, hogy ez fölösleges, plusz mindek bürokratáskodjunk, ha nem muszáj. A WP:SZI táblázatából ne felejtsd majd el kivenni a vonatkozó szavazásokat, de kivehetem én is. – Vince blabla :-) 2007. december 13., 17:06 (CET)

Nagyon jó, ha kiveszed szavazásból, már csak azért is, mert eddig sem szavazásnak számított a kiemelés, ha a neve szerint nem is volt éppen műhely.
A karácsony-újévi wikiszabim előtt már aligha jutok ehhez a témához hozzá, ugyanis két másik dolgot is előkészítek éppen. Nem akarom kapkodva csinálni.
Talán akad valaki más, aki szívesen kezébe venné a cikkiemelő műhely témáját (esetleg éppen te?).
Ha mégsem vállalná be más, akkor nálam alighanem majd csak az új évben kerülhet sorra.
Még az a döntés is nyitott, hogy a címlapra kerülő cikkek kiválasztása és címlapra szabása is bekerüljön-e a cikkiemelő műhely hatáskörébe. Én helyeselném.
A képek kiválasztása viszont annyira más természetű dolog, hogy ezt a témát szerintem jobb a cikkiemelő műhelytől különválasztva kezelni.
Karmelaposta 2007. december 13., 18:05 (CET)

Nézz rá

Légy szíves, mielőtt DD dührohamot kap, és olyat mond amit később megbánhat: Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala#IGe. – Lily15 üzenet 2007. december 14., 10:49 (CET)

Szia! Kérlek nézz rá a törlésre javasolt lapokra, a jogsértő lapokra és az azonnali törlési lapokra. Már 3 napja nem törölt senki. Előre is köszi. Szajci reci 2007. december 16., 21:02 (CET)

„A csillaghullás éjfél után a leglátványosabb”

Ha reggel csomagolsz, akkor ezt nehogy kihagyd belőle! A fa alá gondoltam... Mosolygok ...

Alkotói díj
A sok-sok hasznos ötletért, és a megvalósításukra fordított rengeteg időért! Samat üzenetrögzítő 2007. december 18., 03:54 (CET)

Köszönöm szépen. Immáron négycsillagos wikipédista lettem! Karmelaposta 2007. december 18., 09:10 (CET)

Wikiszabi

Karácsonyfa

Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének, Az én kedves kis falumban, Karácsonykor Magába száll minden lélek. Minden ember Szeretettel Borul földre imádkozni, Az én kedves kis falumban A Messiás Boldogságot szokott hozni. (Ady Endre: Karácsony)Kata vita 2007. december 21., 13:49 (CET)

Csendes, nyugodt, meghitt Karácsonyt, jó partit szilveszterre, és eredményes, boldog új évet kívánunk! – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. december 21., 13:52 (CET) és Beaujolais

Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok! – Hkoala 2007. december 21., 17:13 (CET)

karácsony

Nől a dér, álom jár,
hó kering az ág közt.
Karácsonynak ünnepe
lépeget a fák közt.
Weöres Sándor
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!
Istvánka postafiók 2007. december 21., 23:11 (CET)

Az ünnepekről

Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség. Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.

S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre.

Márai Sándor: Füveskönyv

Boldog Karácsonyt kedves Karmela! – OrsolyaVirágMake a Wish! 2007. december 22., 00:43 (CET)

Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet!


Megmaradjon bennünk
karácsonynak fénye,
szent örömben éljen
világ minden népe!
(Devecsery László)

Immanuel 2007. december 22., 13:38 (CET)

Békés, boldog karácsonyt és eredményes új évet kívánok!Kossuthzs. vita 2007. december 22., 18:15 (CET)

amazon

Köszi szépen a választ! Boldog karácsonyt kívánok!– Dami reci 2007. december 22., 23:57 (CET)

Tudakozó

Döbbenetes ötlet és teljesítmény! Karmela, a legőszintébb módon gratulálok ehhez az ötlethez, a megvalósításához! – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. december 23., 05:15 (CET)

És máris egy javaslat: szerintem jelentsük ki, hogy nem foglalkozunk rég elveszett ismerősök felkutatásával. Ez a Vöröskereszt, az iwiw, az internetes telefontudakozó és gugli hatásköre legyen. Én ezt a lehetőséget ki is zárnám a fejrészben. – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. december 23., 13:42 (CET)

Igazad van, Burumbátor. Kérlek írd bele, én most nem tudok rendesen bejelentkezni.  Karmelaposta  2007. december 24., 20:02 (CET)

Portál:Zene/Kóstoló oldal95

Szia! ezt a lapot nem lehetne átnevezni simán, Portál:Zene-re? Szajci reci 2007. december 26., 17:43 (CET)

Kattingass egy picit körbe a Zeneportálon: próbáld ki a 6 különböző mérettel a négy különböző oldalt. Olyan megoldás kell, ami mindezeknek eleget tesz. Ha találsz egy esztétikusabbat, örülök neki, de mind a 24 lapra jó megoldásnak kell lennie. Karmelaposta 2007. december 29., 12:17 (CET)

Tudakozó kulcsszavak

Szia, Karmela! Mire valók a Tudakozó kulcsszavai? – Hkoala 2007. december 29., 14:12 (CET)

Nem hiszem, hogy én okosabb lennék Karmelánál, de van egy gondolatom: szerintem ez az oldal adja nekünk, szerkesztőknek a legjobb visszajelzést arra nézvést, hogy mi hiányzik a lexikonból. Olyasmi lehet, mint a rádiók zenei kívánságműsorai: a kívánságok alapján pontosabban lehet belőni a hallgatóközönség igényét, és ez nagy segítséget ad a zenei szerkesztőknek. Üdvözlettel, hölgyeim, – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. december 29., 14:42 (CET)

(Szerkesztési ütközés után)

Több célt is szolgál. Egyrészt rögtön mutatja, hogy mihez kéne cikket írni, másrészt pedig a későbbi visszakeresést segíti, ha valaki egy régebben feltett kérdést és az arra adott választ szeretné megnézni, vagy ha esetleg később ki szeretnénk értékelni, hogy milyen témához jönnek gyakran kérdések. Karmelaposta 2007. december 29., 14:46 (CET)
Köszönöm a magyarázatokat! – Hkoala 2007. december 29., 15:19 (CET)

Söprű

Szia! Lekapnám ezt a hulladékot [1] grin vitalapjáról, mert bizonyára nem odavaló, de nem tudom hová helyezzem át. Megtennéd? Kösz. OsvátA Palackposta 2007. december 30., 08:51 (CET)

Csak az explicit személyeskedést töröltem ki, a vitát nem helyeztem át sehova. Az elsődlegesen megszólított az grin maga, hová is tehetném a vitalapjáról? Majd ő eldönti, ha itt lesz, hogy mit kezd vele. Karmelaposta 2007. december 30., 16:21 (CET)

Mentor

Szia! Köszönöm, hogy elvállaltál! Először is azt szeretném megkérdezni, hogy kell kategorizálni, mert a kocsmafalon nem reagáltak a kérdésre. Kösz mégegyszer. Kocsmáros Úr vita 2007. december 30., 22:41 (CET)

Kocsmáros Úr

Szia! Nagyon szívesen átveszem, örülök, hogy van egy új delikvensem. Remélem, hamar beilleszkedik, köszönöm, hogy szóltál. Ja, és Boldog Új Évet! Üdv: Diabytalk to me 2007. december 30., 23:27 (CET)

Wikipédia:Új szerkesztők támogatása/Mentorálás/Projektszervezés

Szia! Szerinted ne vegyük le az olyan szerkesztőket, akiket már nem mentorál senki? Mert szerintem felesleges, hogy lássák, hogy kiket mentoráltak korábban és a táblázat is nagyon nagy lesz egy idő után. Szajci reci 2007. december 31., 10:02 (CET)

KlubD cikk törlési vita

Kedves Karmela!

Szerintem ez az egész törlési vita mondvacsinált és felesleges. A cikk megfelel a nevezetességi kritériumoknak, a bizonyítékokat már a vitalapomon és a törlési vitában is felsoroltam. Javaslom, hogy a törlési vitalapon olvassátok el Keller Gábor klubtársam hozzászólását is, ő már több, mint 60 cikket írt, jól tudja, hogy mi a nevezetes, és mi nem. Ő is a maradás mellett érvelt. Másik támogató hozzászólás is volt, sajnos már a névre nem emlékszem (P-vel kezdődött), és ő is több helyről hallott már a KlubD-ről. Megköszöntem mindkettőjüknek a támogatást, és P betűs barátomat kértem, hogy tegye fel a forrásait a törlési vitához, hátha neki jobban elhiszitek, hogy nevezetesek vagyunk.

Nem egészen értem, hogy miért nem törölhetem mások hozzászólását SAJÁT vitalapomról, és ha BÁRKINEK joga van törlésre javasolni a cikkem, akkor miért enm javasolhatok én is BÁRKIT törlésre.

Megvédem az első és egyetlen cikkemet, és minden törlés után újra felteszem, klubtársaim szerint tömör, jól összeszedett, pontos és teljes tájékoztatást ad a KlubD-ről.

Tomka Barnabás"

Ennyit a vitáról, törlésről, szabályokról. András 2007. december 31., 16:22 (CET)

Újév

Igen, itt már egy órája 2008 van, lezajlott a kb. félórás, fantasztikus tüzijáték. Köszönöm a jókívánságot, Neked is boldog új évet kívánok még egyszer. Ja és vége a szivárványszínű Burumnak, vége az évvégi hangulatnak. Holnap munka. :) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. december 31., 20:10 (CET)