ProtonMail

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
ProtonMail
Proton Mail logó
Proton Mail logó
Vállalkozás típusa
Oldal típusa
Elérhető nyelv(ek)angol, francia, spanyol, orosz, német, török, olasz, japán, dán, lengyel, portugál, román, kínai és katalán
Alapítva2014
TulajdonosProton
URLproton.me/mail
FejlesztőProton
Alexa-helyezés1437 (2020. július 17.)
A Wikimédia Commons tartalmaz ProtonMail témájú médiaállományokat.
A Proton Mail adatközpontjának felépítése

A Proton Mail titkosított e-mailszolgáltatás, amit 2014-ben alapítottak a CERN kutatói, Jason Stockman, Andy Yen és Wei Sun. A Proton Mail kliensoldali titkosítást használ. A Proton Mailt az évek folyamán több elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadás (DDoS) érte. Egyik alkalommal váltságdíjat is kértek, más alkalommal a támadók szóba sem álltak az e-mailszolgáltatás fejlesztőivel. A fejlesztők elmondása szerint a DDoS támadásokat a szerverkapacitás megháromszorozásával már kordában tudják tartani.

A Proton Mail 2016-ban lépett ki a béta verzióból.

A Proton Mail nagy népszerűségnek örvend, a kezdeti időkben oly sok regisztráció érkezett, hogy korlátozni kellett a regisztrációt, amit később feloldottak.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a ProtonMail című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Hivatkozások[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]