Furi-támadás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Furi-támadás
Furi
Furi
Rendező Carlos Saldanha
Producer Roger L. Gould
John Lasseter
Osnat Shurer
Forgatókönyvíró Brad Bird
Teddy Newton
Főszerepben Bret Parker
Bud Luckey
Eli Fucile
Jason Lee
Zene Michael Giacchino
Gyártás
Gyártó Pixar
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Időtartam 4:44 perc
Forgalmazás
Forgalmazó Walt Disney Pictures
Bemutató 2005. március 15. (A hihetetlen család DVD-n)
További információk
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap

A Furi-támadás egy 2005-ös animációs rövidfilm a Pixar-tól, amely A Hihetetlen családon alapszik. Ellentétben a legtöbb korábbi rövidfilmjükkel, ez nem kapott mozibemutatót, de a fenti film DVD-kiadásán megtalálható. A kisfilm ötlete egy olyan jelenetből származik, amelyet magában foglal A Hihetetlen család cselekménye, de a végső változatból kimaradt, s végül kibővült e film formájában.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ez a rövidfilm a szuperhős Parr család legifjabb tagjáról, Furiról szól. A Hihetetlen családból a néző tudhatja, hogy Furi bébiszitterének nehézségei akadtak a kicsivel, miután telefonon beszélt Helen Parr-ral (azaz Nyúlánykával). A kisfilm innen folytatódik, s addig tart, míg Szilánk betoppan a Parr-házba s megpróbálja elrabolni Furit.

A film azzal kezdődik, hogy a bébiszitter tapasztalatairól mesél Rick Spendernek, a szuperhősöket őrző ügynökség ügynökével a felvigyázással kapcsolatban. Az elkövetkezendőkben azt láthatjuk, amit a bébiszitter mesél Spender ügynöknek.

A Hihetetlen család cselekménye alatt mindenki úgy véli, Furinak nincsenek képességei. Apja szupererős, anyja szupernyúlékony. Nővére, Illana energiamezők létrehozására képes és láthatatlanná tud válni. Bátyja, Will pedig szupergyors. Furi mindezek ellenére normális babának tűnik. Mindez megváltozik, mialatt a bébiszitterrel van.

Röviddel azután, hogy Laurie, a bébiszitter leteszi a telefonkagylót, Furi elkezdi kimutatni szuperképességeit. Mialatt ezt teszi, Laurie teljesen kikészül. Furi szórakozik vele, játszodozik újonnan felfedezett, számtalan képességével. Gyorsan túltesz Laurie teherbírásán.

Laurie megpróbáltatásának vége szakad, mikor Szilánk feltűnik Parrék házában, mondván, segíteni küldték (amit a ruháján virító "S"-sel bizonygat) és leváltani Laurie-t. A lány hálásan nyújtja neki át Furit, majd lelép.

A rövidfilm azzal végződik, hogy Spender ügynök törli Laurie memóriáját.

A nézők sosem tudják meg pontosan, hányféle erővel rendelkezik Furi, de bizonyos, hogy sokkal tehetségesebb családja összes tagjánál.

Képességek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Furi erői, melyeket ebben a kisfilmben és A Hihetetlen családban láthattunk, jópár képregényhős képességeire emlékeztetnek:

Ezen erőket látszólag akkor képes használni, ha épp szüksége van rájuk.

Érdekességek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • Laurie a telefonba azt mondja Helen Parrnak A Hihetetlen családban, hogy "Hoztam Mozartot, hogy hallgassa amíg alszik, mert a szakértők azt mondják, Mozarttól a babák okosabbak lesznek". " A Furi-támadásban a lemez, amit hallunk, Mozart Rondo alla turca-ja.
  • A zene, amit hallunk, mikor Furi először kezd lángolni, illetve a végefőcím alatt, a Dies Irae Mozart Requiemjéből.
  • A hírhedt Pixar-labda (sárga labda kék csíkkal és piros csillaggal) észrevehető Furi játékai között.
  • A film DVD borítójának változatán, Furi előkéjén észrevehető Némó, a kis bohóchal, a Némó nyomábanból.

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]