Toy Story – Terror!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Toy Story – Terror!
(Toy Story of Terror!)
2013-as amerikai televíziós film
RendezőAngus MacLane
ProducerGalyn Susman
Műfajhorrorvígjáték
ForgatókönyvíróAngus MacLane
Főszerepben
Hang
  • Tom Hanks
  • Tim Allen
  • Joan Cusack
  • Carl Weathers
  • Stephen Tobolowsky
  • Don Rickles
  • Wallace Shawn
  • Timothy Dalton
  • Kristen Schaal
ZeneMichael Giacchino
VágóAxel Geddes
Gyártás
Gyártó
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv
Játékidő21 perc
Forgalmazás
ForgalmazóDisney–ABC Domestic Television
Bemutató
Eredeti adóAmerican Broadcasting Company
Korhatár
  • USA G
  • Magyarország Hat éven aluliak számára nem ajánlott
Kronológia
Kapcsolódó film
Kapcsolódó műsorToy Story Toons
További információk
SablonWikidataSegítség

A Toy Story – Terror! (eredeti cím: Toy Story of Terror!) 2013-ban bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs horror-vígjáték televíziós különkiadás, amelynek rendezője és írója Angus MacLane, a producere Galyn Susman, a zeneszerzője Michael Giacchino. A rövidfilm a Pixar Animation Studios és a Walt Disney Pictures gyártásában készült, a Disney–ABC Domestic Television forgalmazásában jelent meg.

Az Amerikai Egyesült Államokban 2013. október 16-án sugározták először a ABC csatornán, Magyarországon az HBO GO-n mutatták be előbb 2017. december 15-én, később pedig tévés premierként az HBO 2 tűzte műsorra 2017. december 25-én.

Cselekmény[szerkesztés]

Woody, Buzz, Jessie, Tüsi Úr, Rex, Krumplifej és Trixi a csomagtartóban néznek horrorfilmet gazdájuk bőröndjében, míg Bonnie és anyukája az autóban ülnek. A kocsi defektet kap az út közepén, így Bonnie anyukája behajt a legközelebbi motelba.

A motelben felhívnak egy autómentőt, ami csak másnapra tud kijönni, így ott kényszerülnek aludni. Tüsi Úr megállapítja, hogy az ilyen elhagyatott motelekben játszódnak a horrorfilmek, amivel Rexet és Jessie-t is sikerült megijesztenie. Trixi és Krumplifej kimásznak a bőröndből, mert fel akarják fedezni a motelt. Woody és Buzz elkezdik keresni őket. Trixi meg is került, de Krumplifej eltűnt.

Mikor felismerik, hogy elvesztették társukat, Rex belelép valami ragacsba. Buzz megállapítja, hogy friss nyál, amire Tüsi Úr újabb horrorhistóriát talál ki. Ekkor Trixi talál egy szellőzőnyílást, de véletlenül beleesik. Mindenki megijedt, hogy elveszett, de a két ballábas Rex belelöki az egész bagázst.

Lent egy poros csatornába jutnak és persze amint útnak indulnak valami elragadta Tüsi Urat Rex mellől, majd Rexet is elragadja valami. Woody, Jessie és Buzz rémülten szaladnak, amíg Krumplifej elhagyott keze meg nem állítja őket, aki arra akarja invitálni őket, hogy menjenek fel.

Fent egy motelszoba fürdőjébe érnek, ahol Woody-t és Buzz-t elragadja valami. Jessie egyedül marad, ám ekkor megpillant egy másik játékot, Desan Dave-ot, aki menekülésre ösztönzi a cowboylányt. Jessie elrejtőzik a kádban, de a szörny itt is rátalál.

A szörny egy leguán, aki egy kis helyiségbe viszi a játékot, ahol a motel főnöke, Ron veszi kézbe. Lefotózza a játékot és felrakja egy árverésre, hogy eladhassa, majd beteszi egy szekrénybe, a többi játék mellé, ahol Jessie találkozik Woody-ékkal.

Ronnak sikerült eladnia Jessie-t és Woody-t is. A szekrénybe zárt játékok nem tudják, hogy menekítsék meg Woody-t, így Jessie-nek kell kiszabadítania a fogságba esett Woody-t és még a játékbolt tulajdonosát is sikerül lebuktatnia Bonnie anyukája előtt, aki kihívja a rendőröket a játéktolvajra.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang[1]
Woody Tom Hanks Stohl András
Buzz Lightyear Tim Allen Dörner György
Jessie Joan Cusack Zsigmond Tamara
Ron, a motel vezetője Stephen Tobolowsky Csankó Zoltán
Tüsi úr Timothy Dalton Kautzky Armand
Rex Wallace Shawn Lippai László
Krumplifej Don Rickles Forgács Gábor
Trixi Kristen Schaal Balsai Móni
Bonnie anyja Lori Alan Kisfalvi Krisztina
Tranzitron Peter Sohn Minárovits Péter
Autószerelő Jason Topolski Baráth István
Vén Vekker Christian Roman Csuha Lajos
Wilson rendőr Angus MacLane Horváth-Töreki Gergely
Phillips rendőr Josh Cooley Sörös Miklós
Dessan Dave TBA Csernák János
Futár TBA Vámos Mónika

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. A Toy Story - Terror! szinkronhangjai”, Gyerek-Világ , Gyerek-Világ, 2017. december 25.. [2017. december 27-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés: 2017. december 26.) 

További információk[szerkesztés]