Vincent Mauro

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Vincent Mauro
Személyes adatok
Teljes név Vincent (Vinnie) Mauro
Születési dátum 1943. október 23.
Születési hely Egyesült Államok
Hazai szereplés
Évek Bajnokság Státusz
1991 I. Liga Játékvezető
Nemzetközi szereplés
Évek Konföderáció Státusz
19861991 FIFA-tag Játékvezető

Vincent Mauro (1943. október 23.) amerikai nemzetközi labdarúgó-játékvezető. Teljes neve: Vincent (Vinnie) Mauro.

Pályafutása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Labdarúgó-játékvezetőként[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Stílusa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Alkalmazott taktikája elősegítette azt a hozzáállást, hogy a játékszabályok és azok szelleméből eredő döntések biztosítsák a játék szolgálatát. Szabályalkalmazása határozott, ítélkezése következetes, játékos párti sportember. Átfogó figyelemmel és gyors reagálókészséggel rendelkezik. Kifogástalan fizikai- és szellemi állapota biztosította, hogy a valósághoz viszonyított taktikája eredményes legyen. Fellépése erélyes, de nem erőszakos, szolgálata nem részrehajló. Szabályszerűen büntette a durvaságot, az alattomos játékot, a túlzott erő alkalmazását illetve a súlyosan sportszerűtlen magatartást.

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A játékvezetői vizsga megszerzését követően, mint gyakorló játékvezető, különböző labdarúgó bajnokságokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára lett hazája legmagasabb labdarúgó bajnokságának játékvezetője.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az Amerikai Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága 1986-ban terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több nemzetek közötti válogatott- és klubmérkőzést vezetett. Az aktív nemzetközi játékvezetéstől 1991-ben vonult vissza.

Világbajnokság[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az 1987-es U 20-as ifjúsági labdarúgó-világbajnokságon, a ChileTogo (3:0) csoportmérkőzést vezette.

Olaszországban rendezték a XIV., az 1990-es labdarúgó-világbajnokság döntő mérkőzéseit, ahol a BelgiumDél-Korea (2:0) csoportmérkőzésen koordinálta a találkozót. A FIFA elvárásának megfelelően, ha nem vezetett, akkor valamelyik működő társának segített partbíróként. Három csoportmérkőzésen, az egyik nyolcaddöntőn és az egyik negyeddöntőn tevékenykedett a működő játékvezető mellett partbíróként. Három esetben egyes számú besorolást kapott, ami a kor előírásai szerint azt jelentette, hogy játékvezetői sérülés esetén neki kellett volna továbbvezetnie a találkozót.

Vezetett mérkőzéseinek száma: 1 + 5 (partbíró)

Olimpia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Dél-Koreában, Szöulban rendezték, a XXIV., az 1988. évi nyári olimpiai játékok labdarúgó tornájának végső szakaszát, ahol a BrazíliaNigéria (4:0) csoportmérkőzésen szolgálta játékvezetőként a labdarúgást.

Vezetett mérkőzéseinek száma: 1

Amerika Kupa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az 1989-es Copa América a Dél-amerikai válogatottak első számú tornája. A tornát a CONMEBOL szervezte, melynek a házigazdája Brazília volt, ahol a PeruVenezuela (1:1) és a Brazília–Paraguay (2:0) csoportmérkőzéseket koordinálta.

Vezetett mérkőzéseinek száma: 2

Ázsia Kupa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

1988-ban Katar adott otthont, az 1988-as Ázsia-kupa labdarúgó tornának, ahol a KuvaitBahrain (0:0) és a Szaúd-Arábia–Bahrain (1:1) valamint az egyik elődöntőt, az Észak-KoreaKína (2:1) találkozókat irányította.

Vezetett mérkőzéseinek száma: 3

Sportvezetőként[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Aktív pályafutását befejezve a FIFA Játékvezető Bizottságában ellenőrként, koordinátorként tevékenykedik.

Szakmai sikerek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

1996-ben a nemzetközi játékvezetés hírnevének erősítése, hazájában 10 éve a legmagasabb Ligában (osztályban) folyamatosan tevékenykedő, eredményes pályafutása elismeréseként, a FIFA JB felterjesztésére az 1965-ben alapított International Referee Special Award címmel és oklevéllel tüntette ki.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]