Szerkesztővita:MrSilesian/Archívum12

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Teemeah 13 évvel ezelőtt a(z) Fájl:SSA41445.JPG témában

előzőkövetkező

Mizu?

Szia Máté! Mi újság van veled? Régen láttalak már itt a Wikin. Írtam neked msn-en is, de nem reagáltál. Remélem nem bántottalak meg semmivel. Üdv :   ¤SZASZA Jó szerencsét! 2010. február 13., 12:38 (CET)

Fehlende Karten von Autobahnen

Hallo Madura mate, es fehlen noch einige Karten der ungarischen Autobahnen, die erst geplant sind. Kannst du diese Karten auch auf commons verschieben. es wäre hilfreich bei deutschen Artikeln. Es sind das:

  • Fájl:M10 autópálya - térkép.png
  • Fájl:M34 autópálya - térkép.png
  • Fájl:M49 autópálya - térkép.png

Danke und Gruß aus Alsó-Ausztria K@rl (Bitte hier antworten) 2010. március 14., 16:10 (CET)

Danke für deine Antwort. Wenn du nichts dagegen hast, dann exportiere ich die restlichen Karten von hu.wiki zu commons.wiki --K@rl (Verbessern ist besser als löschen) K@rl (Bitte hier antworten) 2010. március 14., 19:27 (CET)

Fotók

Kedves Máté!

Tegnap találkoztam egy volt osztálytársammal és kiderült, hogy magyarországi autópályákat fotóznak hivatásszerűen. Nem tudom, tudnak-e segíteni, először Téged kérdezlek, hogy érdekel-e, rákérdezzek? Ha van olyan fényképük, amit nem tudtál megszerezni, hátha segítenek. – Krisztavita 2010. március 28., 21:06 (CEST)

Karte M6

Hallo Máté!

Bei der M6 wurde ein größeres Stück heute geöffnet. Meine Frage: Kannst du bitte die Karte aktualisieren? - danke und ein schöner Gruß aus dem Nachbarland K@rl (Bitte hier antworten) 2010. március 31., 20:51 (CEST)

Köszönöm, danke, das ging wirklich schnell :-) --gruß K@rl (Bitte hier antworten) 2010. április 1., 21:21 (CEST)

kép

Szia! A mostani képedet szerintem a commonsba tegyük át. Szajci reci 2010. április 3., 09:49 (CEST)

Áttöltöd te, vagy én? Igaz, én csak estefele tudom Szajci reci 2010. április 3., 09:52 (CEST)

Autópályáink

Szia! Jeleztem, hogy hibás autópálya térképppel dolgozol, ez sokakat megtéveszt. Kérlek, ha nem is az én - a Magyar Köztársaság törvénye által az Országos Területrendezési Terv alapján készített (nemzetközi jelölésnek megfelelő) térképemet használod, de a mostanit mielőbb cseréld le!! és vessd össze majd az enyémmel. Ugyanígy ki kellene szedni azokat az utakat, melyeken a dolgok mai állása szerint nem épül gyorsforgalmi út, azokat meg jelölni ahol viszont épülni fog! Üdv.: Pan Peter vita 2010. április 11., 13:23 (CEST)

Balkány térkép.gif

Szia! Ez kép nekem nem világos. Hol van rajta a városod? Én nem látom rajta. Ha nem kell már így a kép, akkor töröltesd, mert van jobb kép is róla a commonsba. Szajci reci 2010. május 1., 17:05 (CEST)

Várom a válaszod. Szajci reci 2010. május 7., 13:23 (CEST)

Székelyföld

http://hu.wikipedia.org/wiki/Sablon:Eur%C3%B3pa Székelyföld nem vitatott. – maxval 2010. május 5., 15:18 (CEST)

Hera Björk

Szia! A fordítás nem minősül forrásnak, mivel egyik wiki-cikk sem lehet egy másik forrása. Lásd: Wikipédia: Fordítási útmutató! Használd a {{fordítás}}(?) sablont a szócikkben, egy Jegyzetek című szakaszban, és keress független, megbízható, másodlagos forrásokat! – Ary vita 2010. július 5., 09:50 (CEST)


Szia, Máté! Eltüntél, mostanában nem látlak a wikin, pedig már nyári szünet van. Mi van veled? Üdvözlettel:Kossuthzsuzsa vita 2010. július 24., 20:35 (CEST)

Fájl:Kopacsi.jpg

szia, beroesz jogsértőre rakta. ezt a képet te készítetted? – Timish sablongyár üzenőfal 2010. július 25., 19:00 (CEST)

Kérés

Szia! Kicseréltem a Magyarország autópályái oldalon a térképet az átadott M31-el, de közben a gép rendetlenkedett, így nem a nevemen hagyta jóvá a szerkesztést, hanem ismeretlenként jelölte. Légyszí nézz rá, és jelöld meg. Köszönöm :-) Pan Peter vita 2010. július 27., 13:03 (CEST)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
Мадура Мате MagyarországMoldovaoбсуждениесодействие 2010. július 27., 17:29 (CEST)

Boldog születésnapot

Boldog szülinapot kívánok! (Egyébként nem szeretnél egy átnevezést mondjuk Szerkesztő:Madura Máté névre? Mégiscsak jobban néz ki. Ma féláron megcsinálom :-). Persze nem erőszak a disznótor, ha ez jobban tetszik :-).)Hunyadym HunyadymVita 2010. július 27., 20:25 (CEST)

OK, akkor légy szíves, igényeld a megfelelő fórumon (a piros-fehér-zöld zászló melletti linkre kattintva). (De előtte gondold, végig, tényleg érdemes-e :-). Kockázatok és mellékhatások itt.) Igazából a BÜRÜ-n való kérés a lustaságom miatt szükséges, mert a helyesen kitöltött sablonban benne lesz a link, amivel egy kattintással átnevezhetlek.Hunyadym HunyadymVita 2010. július 27., 21:43 (CEST)

Kész. Ha olvastad a gyógyszerész utasításait, akkor tudod, hogy be kell regisztrálnod az új neved, ha nem akarod, hogy mindenki arról vandálkodjon. Have a nice day with your new name! (Bocs, oroszul nem tudok. :-))Hunyadym HunyadymVita 2010. július 27., 22:10 (CEST)

Az új nevedet tudod használni ezentúl, mind a tizenakárhányezer szerkesztéseddel. A régit azért érdemes beregisztrálni 0 szerkesztéssel, hogy ezt más ne tehesse meg. (Mivel az átnevezés után a régi neved újra olyan, mintha soha nem is használták volna.) – Hunyadym HunyadymVita 2010. július 27., 23:22 (CEST)

Kérés

Hello! Tök jó userlapod van. Én még csak kezdő szerkesztő vagyok, tegnap regisztráltam. Kíváncsi leszek, hogy nekem mikor lesz ilyen jó, érdekes és színes lapom, mint neked. Tök jó. Azt szeretném megkérdezni, hogy országot hogy lehet örökbe fogadni? Mert az engem nagyon is érdekelne. :) Előre is köszi a választ. Ja és ha nem baj, majd kérnék egy kis segítséget a userlapom szerkesztésében is. – ubulthebest vita 2010. augusztus 5., 12:08 (CEST)

Miben segíthetsz? Hát kb mindenben. Azokat a kis dobozokat a jobb oldalra hogy raktad ki? Meg, hogy mit lehet oda írni, mit nem. Mert nem akarom, hogy valami galibát okozzak.– ubulthebest vita 2010. augusztus 5., 12:37 (CEST)

De itt meg is állt a tudományom, eddig jutottam, többet nemt udtad a bábelbe beszúrni...nem engedte...valami bibi mindig volt vele... 3 órahosszat próbáltam meg beilleszteni ezt azt de nem...esélytelen...meg azt se tudom, hogy a többit hogyan tudnám megszerezni, így most egy kicsit rápihenek, mert eléggé felérgelt xD – ubulthebest vita 2010. augusztus 6., 11:01 (CEST)

Allap módosítása

Szia! A Szerkesztő:MrSilesian/Belorna allapodon a bot egy vagy több nem létező kategóriát talált. Utólagos engedelmeddel nowikibe tettem, hogy ne zavarja a kategóriarendszer karbantartását. (Lásd még itt.) BinBott vita 2010. szeptember 8., 11:40 (CEST)

Allap módosítása

Szia! A Szerkesztő:MrSilesian/Pénteknagyfalu allapodon a bot egy vagy több nem létező kategóriát talált. Utólagos engedelmeddel nowikibe tettem, hogy ne zavarja a kategóriarendszer karbantartását. (Lásd még itt.) BinBott vita 2010. szeptember 8., 11:41 (CEST)

Megasztár

Hali! A Megasztár cikkbe láttam belepakoltál pár hasznos táblázatot, csak néhány megjegyzésem lenne:

  • biztos kellenek a magyar címek? Van itt információértéke és nem tetszik túl esetlennek/erőltetettnek (a dalok cikkébe természetesen benne kell lennie, de itt)?
  • A különböző szélességű táblázatok nem mutatnának jobban baloldalt (nem középre rendezve)?
  • Nem lehet, hogy jobb lenne új cikket nyitni a Megasztár 5-nek és abba rakni a releváns információkat, a fő megacikkben meg csak annyi információ maradna, mint a többi évadról? Így részletesen lehetne írni a nézettségi háborúról is.

Üdv: Matthew (hűtőszekrényajtó) Vigyor 2010. november 5., 08:41 (CET)

Felmérés

Szia! Felmérés folyik a járőrök körében az alábbi két kérdéskörben:

  1. Aktív járőre vagy-e a Wikipédiának, illetve ha nem, igényt tartasz-e a járőrjogodra? (a kérdés második fele adminisztrátorokra nem vonatkozik)
  2. Ha aktív vagy, sorold fel érdeklődési köreidet, mely témákban lehet számítani Rád a megjelölések terén.

A felmérés lényege, hogy megtudjuk, milyen témakörökben van kellő járőrlefedettség, és melyekben lenne szükség újak bevonására (is). Ezen tudsz javítani, ha az érdeklődésedbe tartozó témakörökből minél több szócikket veszel fel a figyelőlistádra.

Ha időd engedi, a Szerkesztő:RepliCarter/Járőrök lapra várom válaszodat. Előre is köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 10., 21:54 (CET)

Tudtad, hogy ...?

Szia! Gyere megbeszélni! Szerkesztővita:Perfectmiss/Érdekességek#IrányelvPerfectmisside írj! 2010. november 21., 17:24 (CET)

Eurovízió 2011

Szia! Tudsz valamit a mai döntésről? Szasza üzenet 2010. december 3., 18:52 (CET)

Ábécé

Szia! O és Ö? Kérlek vegyél kezedbe bármilyen szótárat (Magyar helyesírás kézikönyve, Magyar Nagylexikon) és nézz bele: ott azt látod, hogy az O és Ö betűs szavak egybe vannak? Mert én nem! Ha "Órményország" lenne (hosszú ó), akkor lenne Oroszország előtt. De Örményország nem. Mégegyszer nem vonom vissza a szerkesztésed, mert nekem aztán mindegy milyen sorrendben vannak felsorolva. Üdv. Mb731 vita 2010. december 6., 23:22 (CET)

Azóta megnéztem jó pár helyen, mert nem akartam elhinni, hogy egy ilyen alap dolgot rosszul tudnék. Megnyugodva láttam, hogy az atlaszodon kívül minden forrás velem ért egyet. http://hu.wikipedia.org/wiki/Sablon:Eur%C3%B3pa Mb731 vita 2010. december 7., 18:55 (CET)

Máté

Szia! A szócikket egy régebbi állapotában kellett elmentenem, mert egy anon egy tanulót írt be hírességként. A lényeg az, hogy te jóváhagytál egy hasonló módosítást. Lehet tévedek, de szerintem a tanulók nem híresek, vagyis nincs indok arra, hogy szerepeljenek a listában. Hungarikusz Firkász Vitalapus 2010. december 20., 17:14 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka posta 2010. december 23., 14:47 (CET)
Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!Kossuthzsuzsa vita

Békéscsaba címere

Szia! Jó lenne ha lecserélnéd Békéscsaba címerét a szerkesztői lapodon a commonosban lévőre (HUN Békéscsaba COA.jpg), a kettő egyforma, a magyar wikipédián levőt törlésre jelöltem, fölösleges itt is egy belőle.– Bahusz vita 2011. január 1., 15:27 (CET)

Elődöntőkben résztvevő országok

Szia! Választ szeretnék kapni arra, hogy miért vontad a visza a szerkesztésemet? Amikor az angol wikiben konkrétan le van írva, hogy belgium francia vagy angol nyelven indít dalt a 2011-es Eurovíziós Dalversenyre. Robcsi2010 vita 2011. január 7., 15:29 (CET)

Már bocs de szerintem ezek a szívalakú zászlók jobban odaillenek mint az unalmas négyzet formájú zászlók! 2011. január 9., 19:33 (CET)

GFDL

Kérlek, hogy a képek vitalapjára tedd fel azt a dokumentumot, ami alapján GFDL licenc alá helyezted őket. Amennyiben ilyennel nem rendelkezel, a képek jogsértőnek minősülnek és napokon belül törölve lesznek. Infel vita 2011. január 15., 19:02 (CET)

Szia! Hogy mennyire vagyunk ellátva képekkel és mi lenne az ideális állapot, az egy dolog. Ebben egyet is értünk, csakhogy ez nem számít egyáltalán. A képek felhasználhatóságáról kizárólag a kép jogtulajdonosa dönthet. GFDL vagy akármilyen licencet csak azok adhatnak a képnek, akik annak a tulajdonosai. Ez elsősorban és szinte mindig a kép eredeti készítőjét jelenti. Az internetről levadászott képeket soha nem használhatjuk fel, hacsak nem kapunk engedélyt a használatára. Így például a facebookot forrásként megjelölt megasztáros képek esetében is erre így ebben a formában semmi esély nincs, ezek jogsértő képek és törlendőek. Ha a megasztárosoktól tudsz kérni olyan képet, amire megadják a felhasználási feltételeket, akkor azokkal a feltételekkel lehetnek fenn képek.

Ami az angol wikipédiáról átvett képeket illeti, itt más a gond. (Az a kisebb gond, hogy annyi, hogy "Forrás: angol wikipédia" borzasztóan kevés, mert nem lehet könnyen megtalálni így az eredetit, azt linkkel kéne inkább jelölni, és akkor egy kattintás lenne, hogy lássuk a forrást magát.) Az a fő gond, hogy ott ugyan van felhasználás engedélyezve, de kizárólag az angol wikire. Az amerikai állam jogi szabályozása eltér a magyar állam szabályozásától, így ami ott megengedett, az attól még nem lesz automatikusan itt is megengedett. Emiatt ebben az esetben is ugyanaz a megoldás: a jogtulajdonostól (az Eurovíziós logók esetében valószínűleg az EBU-tól, bár ebben nem vagyok biztos) kell engedélyt kapnunk a képekre. Engedély hiányában ezek is jogsértő és így törlendő képek.

Tehát hiába szeretnénk, hogy ezek felhasználható képek legyenek, mert kellene a cikkbe, nincs jogunk felhasználni a képeket, csak ha engedélyt kapunk rá. Sem GFDL, sem másmilyen licencet nem tehetünk a képekre önhatalmúlag. Ezért cseréltem le a nincslicenc sablonra, mert a képeknek nincs érvényes licence. Infel vita 2011. január 15., 22:58 (CET)

Logók

Szia! Az Eurovízió logói jogvédettek, nem vehetjük át csak úgy őket. Az angol Wikin fair use szerint használhatják fel, az nálunk nem játszik. Ha engedélyt kérsz és kapsz a jogtulajdonostól a magyar Wikin való felhasználásra, az persze más. :-) Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. január 22., 15:42 (CET)

Formázás

Kedves MrSilesian!

Egy olyan kérdésem van Hozzád, hogy a sorkizárt formázásom miért nem állta meg a helyét az Eurovíziós cikkekben. Én úgy gondolom, hogy egy normálisan kinéző cikkhez nem csak a képek megfelelő elhelyezése, a táblázatok méretezése tartozik hozzá, hanem igenis a szöveg elrendezése is. Szerintem. :)

Üdvözlettel:
Faragpgy vita 2011. február 13., 22:40 (CET)

Albánia 2011

Szia! Pedig a szerkesztéskor még az url címet is odaírtam: http://www.facebook.com/Aurela.Gace.Official az énekesnő hivatalos Facebook oldala. "Foto nga momentet e punes ne "VILLAGE STUDIOS" si dhe emrat me te cilet u realizua kenga "KENGA IME" ose versioni anglisht" FEEL THE PASSION".....mund ti gjeni ne www.aurelagace.com ne dritaren e realizuar vetem per paraqitjen ne Eurovizion" Mb731 vita 2011. február 14., 11:15 (CET)

ESC belorrus, francia

Szia! Átírtam a fehérorosz dalcímet, mert elvileg a dalszerzők módosították "Byelorussia"-ra, de csak egy ilyen forrásom van: http://escnation.com/mbnews/viewmsg.php?id=2343671 Itt olvashatod az egész dalszöveget, elég... durva :S Nem lennék meglepve ha megint megváltoztatnák a dalukat - vagy ha az EBU el se fogadná!

A másik meg hogy a francia dalról http://escdaily.com/articles/14976 itt azt írják, hogy Sognu a címe helyesen, de szerintem az csak a francia nyelvű változat címe. Amaury a facebook oldalán Sognu-t meg Sonniu-t is írt... majd hétfőn meglátjuk. Jah és ha az ukrán új nf-ben nem az Angel nyer, akkor azt a szócikket nevezd/nevezem át, ne csináljunk egy új cikket. Mb731 vita 2011. március 1., 13:52 (CET)

Fájl:SSA41445.JPG

Szia Máté. Ennek a képnek nincs forrása, és nem derül ki, ki a szerzője. Mint tudod, jogvédett képek csak kivételes esetben lehetnek a wikipédián, és ahajduszoboszlói aquapark nem olyasmi, amiről ne lehetne szabad képet találni. Ha a fotót te készítetted, akkor kérlek tedd szabad licenc alá, ha nem te készítetted, törölnünk kell. Üdv Xiǎolóng lángnyelv 2011. március 17., 20:38 (CET)

Köszönöm! Átneveztem az irányelvnek megfelelően értlemezhető névre, Fájl:Hajdúszoboszlói Aquapark.jpg az új neve. Utólagos engedelmeddel javítottam a szerklapodon és az allapodon a linket. Üdv, Xiǎolóng lángnyelv 2011. március 21., 12:31 (CET)

előzőkövetkező