Szerkesztővita:Thepinkfluffy1211

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Thepinkfluffy1211 3 évvel ezelőtt a(z) A Sriwijaya 182-es járatának katasztrófája témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Thepinkfluffy1211!
If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Vépi vita 2020. augusztus 3., 18:56 (CEST)Válasz

Aletsch Gleccser[szerkesztés]

Szia!

Pár dolgot javítanod kellene a cikk szövegén. Az egyik, hogy a "gleccser" kisbetűvel írandó szerintem. Nézz meg pár szócikket, amik gleccserekről szólnak, a többségnél kötőjellel van írva az adott gleccser neve (és nem nagybetűvel).

A másik, ami nagyon szemet szúr, hogy következetesen "kilóméter"-t írsz, pedig ez hibás, helyesen "kilométer". Talán azzal téveszted össze, hogy a "kiló" szóban valóban hosszú "ó"-val kell írni. Másrészt: a kilométer-t rövidítve szoktuk használni, így: "km". Legfeljebb az első előfordulásnál írd ki a teljes szót, ha szükségesnek tartod, a többi legyen rövidítés.

A "négyzetkilométer" rövidítése: km². A felső indexben lévő "2"-es szám a szerkesztési ablak alatt található, azzal a legegyszerűbb beírni (nálam a második sorban van).

A cikk szövegét csak felületesen futottam át, tehát még lehetnek benne további hibák. misibacsi*üzenet 2020. november 15., 07:41 (CET)Válasz

Fordítás[szerkesztés]

Szia! A Nemzetközi Macskanap szócikkben, ha fordítottad, érdemes megadni, mi alapján készült a szócikk (lásd a sablont a "Fordítás" szakaszban), illetve, a hivatkozás sablonok "fordítására" is ügyelni kell. Az angol wikin pl. vannak olyan sablonparaméterek, amik náluk nem működnek, pl: first1/last1 paraméterek nálunk nincsenek, így ezek adatai nálunk elvesznek, ha nem javítod őket, illetve nálunk nincsenek nyelvkódok a "language" paraméterhez (en), ki kell írni: "angol", szóval oda kell figyelni mi jelenik meg a hivatkozáslistában, mi nem.

A belső hivatkozásoknál, ha nálunk nincs meg az adott szócikk, akkor ne linkeld be az adott nyelv szócikkét, hanem ha nincs, akkor jelenjen mega hiánya (piros link, lásd: WP:HIV), de ha akarod, meg tudod adni a link után más nyelveken elérhető változatokat a {{wd}}(?) sablonnal. Üdv. JSoos vita 2020. december 8., 14:44 (CET)Válasz

Ok, köszi Thepinkfluffy1211 vita 2020. december 10., 07:32 (CET)Válasz

A Sriwijaya 182-es járatának katasztrófája[szerkesztés]

Szia!

A cikket átolvastam és sok helyen javítanom kellett. Nézd meg, hogy miket módosítottam. Majdnem a legvégén a szövegnek van egy ilyen adat, ami szemet szúrt:

és még 5150 láb (1570 m) az utolsó hét másodpercben

Nem vagyok repülős ember, de az "1570 m"-es esés borzasztó soknak tűnik 7 másodperc alatt. Látom, hogy a hivatkozásban egy CSV fájl van. Ebből hogyan számoltad ki az "1570 m"-t (illetve 5150 lábat)? Lehet, hogy ennek adatait másképpen kell értelmezni, mert nincs odaírva dimenzió, és ilyen számot nem látok. Nekem az oszlopok száma sem stimmel (7 vagy 8?). De lehet, hogy elnéztem valamit.

misibacsi*üzenet 2021. január 19., 18:46 (CET)Válasz

A CSV fájlban a B oszlop mutatja az időt és az F a magasságot. Az utolsó előtti sorban az idő "2021-01-09T07:40:20Z" és a következő sorban "2021-01-09T07:40:27Z". Ennek a kettőnek a külömbsége 7 másodperc. Az utolsó előtti sorban a magasság 5400 láb, az utolsóban 250. Ezeknek a külömbsége 5150 láb.
Köszi a visszajelzést és a javitásokat Thepinkfluffy1211 vita 2021. január 19., 20:42 (CET)Válasz