Szerkesztővita:Szakipeet

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szakipeet 5 hónappal ezelőtt a(z) Fájl:Dr Neparaczki Endre.jpg témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Szakipeet!
If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál szó szerint ne másolj máshonnan, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: B.Zsolt vita 2023. március 12., 21:51 (CET)Válasz


Szócikkek ellenőrzése[szerkesztés]

Szia

Láttam a kérdésedet és a szerkesztéseidet is. Az egyik cikkedet ellenőriztem is. Elhiszem, hogy demotiváló, ha nincs ellenőrizve és nem látszik a munkád, "sajnos" sok a változtatás és kevés az, aki jogosult ellenőrzésre. Ha a téma ráadásul kisebb érdeklődési körű, akkor bizony előfordulnak késedelmek.

Amit tehetsz:

  • kicsit megsürgeted az ellenőrzést a Wikipédia:Járőrök üzenőfala oldalon;
  • kérsz egy mentort, aki hasonló érdeklődési körű és ellenőriz utánad;
  • sokat szerkesztesz, és egy idő után megerősített szerkesztő leszel, azoknak pedig nem kell a szerkesztéseit ellenőrizni.

Én az utóbbit javaslom! ;) B.Zsolt vita 2023. március 12., 21:51 (CET)Válasz

Szia,
köszönöm szépen a megerősítést. Mindkét jelentésében :)
És valószínűleg jövök még, mert a MOL-nál én is hagytam hanyagságokat. Csak még nehéz összenéznem, hogy mit hol rontottam el, aztán hol javítottam - aztán elvesztettem az apróbb szerkesztéseknél a fonalat.
Köszi még egyszer, – Szakipeet vita 2023. március 16., 16:22 (CET)Válasz

Fájl:Dr Neparaczki Endre.jpg[szerkesztés]

Üdv! A címben megadott, általad feltöltött fotó egy korábban feltöltött, kérdéses jogtisztaságú, de megkérdőjelezhetetlenül elfogadhatatlanúl feltöltött fotó újra feltöltött változata. Mivel nincs engedélyünk a szerzőtől, így a képet nem használhatjuk. A "Felhasználási szerződés, kizárólagos felhasználási jog" nem érvényes engedélyezési formula. Először is, mert az Engedély paraméterbe az önkéntes ügyfélszolgálatos szerkesztők helyezik ki az általuk kezelt sablont, amelyben a bennelévő sorszámmal igazolják, hogy érkezett engedély a képre. Másodszor pedig nem egyértelmű, hogy mit takar a "kizárólagos felhasználási jog" fordulat. Élő személyről csak és kizárólag Cc-by-sa, szabadfelhasználású licenc fogadható el. Nem lehet rajta felhasználási megkötés, tehát a kizárólagos felhasználás nem megengedhető a Wikipédián.

Kérlek, többször ne töltsd fel engedély nélkül a képet. Az engedélyt Bobkó Anna kell, hogy megadja. A Wikipédia:Engedélykérés#Engedély képek használatára részen olvasható, értelemszerűen kitöltött szöveg megküldésével a permissions-hu@wikimedia.org címre. Cc-by-sa licenc alatti engedélyt kell adnia. Nem tartalmazhat NC vagy ND megkötéseket az engedély, sem az engedélyezőszövegben tett változtatásokat. Köszönöm a figyelmedet! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. november 1., 04:53 (CET)Válasz

Szia!
Köszönöm szépen a választ, küldöm sablont a szerzőnek.
Az előző képről nem tudtam.. Elnézést az amatőrködésért, intézem a dolgokat az üzeneted alapján.
Üdv, Szakipeet vita 2023. november 2., 11:41 (CET)Válasz
Közben megnéztem a képen is az elutasítás szövegét, "Jogsértő kép újra feltöltése". Az előző feltöltött képet hogy tudom elérni, vagy mi alapján tud rá a szerző hivatkozni az engedélyéhez?
A "permissions" címre elküldtem két dokumentumot az én képfeltöltésemmel egyidőben a kép felhasználásáról, azt láttad? Nyilván az abban levő szövegek nem azt tartalmazzák, amit a "Engedély képek használatára" Wiki-sablonban van, és az is oké, hogy az én feltöltésem előtti kép is "jogsértő"-nek minősül hasonló problémák miatt - ebben az esetben ezt a képet ki tudja úgy feltölteni, hogy engedélyezni lehessen? Ha én feltöltöm az általad jelzett hibáktól mentesen újra, és Bobkó Anna ír a "permissions"-ra a megfelelő licenc elfogadásával, az működhet?
Köszi még egyszer, Szakipeet vita 2023. november 2., 12:17 (CET)Válasz


Az előző feltöltés itt érhető el (törölt fájllinkként): Fájl:Neparáczki Endre a laborban.jpg. A permissionos levelezést csak az önkéntes ügyfélszolgálatos szerkesztők látják, én nem vagyok az, tehát nem látom. Ha befut az engedély bármelyik változatra, akkor azt majd az adminisztrátorok visszaállítják, miután az önkéntes kezelők jelzik, hogy megvan az engedély. Csak úgy működhet, ha Bob Anna ír a permissionos címre és ő küldi el a szöveget oda. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. november 2., 16:16 (CET)Válasz

Rendben, így lesz, köszönöm szépen! Szakipeet vita 2023. november 3., 09:43 (CET)Válasz