Szerkesztővita:Maci98

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Taurus1047.5 12 évvel ezelőtt a(z) Szia témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Maci98!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: PallertiRabbit Hole 2011. október 10., 16:04 (CEST)Válasz

Szia[szerkesztés]

Szia Maci98!

Isten hozott a Wikin! :) Látom te is legalább olyan lelkes vagy, mint én jó pár évvel ezelőtt :)

Viszont kérlek, hogy két dologra figyelj:

  • Ha próbálgatni szeretnél ezt-azt, akkor azt a [[WP:H] Homokozóban bármikor megteheted, úgy nem fogsz összekuszálni egy "rendes" oldalt sem.
  • Ha pedig valamilyen vontatójárműről szeretnél írni, akkor légy szíves előbb nézz utána, vagy keress rá, hogy van-e ilyen cikk a Wikiben. Konkrétan itt a Rába-Balaton (amúgy Bamot) motorkocsira gondolok, mivel már létezik Bamot nevű cikk. A kocsinak a "Ba" megjelölése amúgy (a "mot" nélkül) helytelen. (A "mot" hiánya kisebb félreértésre vezethető vissza a GySEV és a motorvonatot a szocializmusban lefestő - ha jól tudom - MÁV Északi JjÜ emberei között.) Hangsúlyozom: A gép helyes megjelölése "Bamot". A félreértésről pedig első kézből tudok, nálam pontosabb infót csak az tud adni, aki miatt nem festették fel a "mot" feliratot a MÁV-osok. Én személyesen tőle tudom a történetet :)

Jó szerkesztgetést és tessék tárgyilagosnak maradni :) Csak mint egy lexikonban ... (Nem tudom, hogy szerkesztéshez mit lehet kívánni, de én most ezt kívánom neked :))

Üdv, --Taurus1047.5 vita 2011. október 10., 23:07 (CEST)Válasz