Szerkesztővita:Kicsi-Chi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Azért hoztam létre ezt az oldalt hogy néhány becsületsértő állítást kijavítsak a Wikipedián.

8 éve gyakorlója vagyok a Wing Tsun harcművészetnek, 2. fokozatú mester vagyok, rendelkezem az összes megjelent Wing Tsun kiadvánnyal (van angol nyelvű is), szerkesztője (tulajdonosa) vagyok a wingtsunmagazin.hu oldalnak. Amit most belerondítottak a "Máday Norbert" és a "Wing Tsun" szócikkekbe az gyalázkodás és hazugság. Bármit tudok igazolni Leung Ting Nagymester tankönyveinek másolatával, személyes tapasztalatokkal, valódi tényekkel - szemben az itt megjelent buta becsületsértő állításokkal. 2 napja nem segít senki elfogadni a változtatásokat. Valaki jelentkezzen kérem! Köszönöm, Tóth Gábor

Mentorkérés[szerkesztés]

Szia!

Szóltam a mentoroknak, hogy a {{Segítséget kérek}}(?) felirattal egy segítőtársat kértél magad mellé a Wikipédia szerkesztésébe való betanulás idejére. Addig is, amíg kért mentorod jelentkezik, a Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek) lapon teheted fel a Wikipédia szerkesztésével kapcsolatos kérdéseidet. Érdemes az üdvözletben látható kék hivatkozásokra is rákattintgatni! Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 3., 08:23 (CET)

Szerkesztések visszavonása[szerkesztés]

Szia! Látom nagyon belelendültél a szerkesztésekbe. Az általad módosított témákhoz ugyan nem értek, viszont szeretnélek megkérni, hogy ha egy meglévő szerkesztést visszavonsz, azt minden esetben indokold meg a szerkesztési összefoglalóban. A szerkesztési összefoglalóról a linkre kattintva tudhatsz meg többet. Ha kérdésed van szívesen segítek. Köszönöm a figyelmedet. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 3., 08:29 (CET)

Rendben, köszönöm! Azt írta, vandalizmusnál nem kell, de ezentúl - már én is gondoltam rá - mindig megindokolom. Köszönöm hogy végre valaki észrevett engem! :) Üdv!

Megjegyzésed részben jogos: ez az egyértelmű vandalizmusra szól. Például káromkodásra, csúnya szavakra. Bár mint mondtam a témához nem értek, de véleményem szerint a visszavont szövegrészek nem egyértelmű vandalizmusok. Ezért is kértem az indoklást.
Még egy kérés. A vitalapokon a hozzászólásaidat minden esetben írd alá. Ezt megteheted a négy darab „~” begépelésével, vagy a szerkesztői felület felső részében található aláírás gombbal. (A képen bekarikázva látható.) Aláírás gomb vector.JPG . Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 3., 08:44 (CET)
Így, így, köszönöm szépen, már így csinálom. Nagyon felzaklatott amit láttam ezért is cselekedtem így. Munkámat folytatom azzal hogy helyes, hivatkozásokkal ellátott bejegyzéseket teszek. Aláírva természetesen. Sajnos a máshol olvasható (forrás?) jel itt sehol nem szerepel amikor valótlanságokat írnak. Köszönöm hogy törődsz velem!

--Kicsi-Chi vita 2011. március 3., 08:50 (CET)

Lenne még egy kérdésem, hogyan, miképpen lesznek élők a változtatások? Mert bár 2 napja írtam, még mindig csak a szerkesztői változatban láthatóak! Köszönöm szépen! --Kicsi-Chi vita 2011. március 3., 08:51 (CET)

A szerkesztések akkor lesznek „élők” (ez tetszik), amikor egy járőrbittel rendelkező szerkesztő ellenőrzi. Később, megfelelő számú és minőségű szerkesztés után megerősített szerkesztő is lehetsz és akkor a szerkesztéseid azonnal látszani fognak amint elmented.
Az általad említett forráskérő sablont a Forráskérő oldalon találod. Ezt az instrukcióknak megfelelően Te magad is kiteheted. Arra figyelj, kérlek, hogy amit beírsz arra is legyen forrás, mert más szerkesztők, annak hiányában visszaállíthatják a szerkesztésedet. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 3., 09:05 (CET)

Wing Tsun és Máday Norbert szócikkek[szerkesztés]

Szia!

Nem tudom, hogy miért pont nekem írtál ezekkel a cikkekkel kapcsolatban, én az elmúlt években csak 1-2 havonta vagyok itt és a témához sem sok közöm van.
Remélem, hogy egy mentor segíteni fog a szerkesztésekben és gyorsan belejössz az itteni életformába. Sikeres wikizést! -nagytibi üzen 2011. március 3., 10:38 (CET)

Üdv! Bocsánat, valóban, igazad van, látszik kezdő wikis vagyok. A Kristiano embernél volt a neved, de most már látom a tényeket. Bocsánat, és köszönöm! Üdv --Kicsi-Chi vita 2011. március 3., 11:40 (CET)

Vitalapok[szerkesztés]

A vitalapokkal kapcsolatban kérlek, hogy ha valaki vitalapján, vagy egy szócikk vitalapján új témát indítasz, akkor azt mindig a felül található „új szakasz nyitása” gombra kattintva tegyed, mert amúgy össze-vissza kerülnek az üzenetek. A további hozzászólásokat már lehet a megkezdett szakaszba írni. Továbbá kérlek, hogy a vitalapokon hagyott üzeneteket ne töröld ki, mert később zavarossá válhat a megbeszélés. A vitalapok használatáról itt olvashatsz. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 3., 12:22 (CET)

Értem, köszönöm! Vajon mikor fogadódnak el a változtatások, amiket tettem a "Wing Tsun" és a "Máday Norbert" szócikkekben? Érthető Máday Si-Fu felháborodása ezek miatt, az imént mondta hogy kész jogi lépéseket tenni, mert amiket valaki odavésett azok tényleg valótlan és becsületsértő állítások... --Kicsi-Chi vita 2011. március 3., 12:25 (CET)
Ezzel kapcsolatban azt tudom javasolni, hogy látogass el a Sportműhelyre és annak vitalapján hagyjál üzenetet, vagy ami még jobb, ha a Járőrök üzenőfalán hagysz üzenetet, amiben kéred az ellenőrzötté tevést. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 3., 12:31 (CET)

Szerkesztői összefoglalók[szerkesztés]

Ilyen összefoglalókat nem kérünk! Kérlek, tartózkodj szerkesztőtársaid sértegetésétől, ellenkező esetben blokkolni leszünk kénytelenek! --Pagonyfoxhole 2011. március 3., 13:25 (CET)

Vettem. --Kicsi-Chi vita 2011. március 7., 09:27 (CET)

Források megadása[szerkesztés]

Ha könyvből szeretnél hivatkozni, akkor javaslom, hogy használd a cite-book sablont. Erről és arról, hogy hogyan hivatkozz könyvekre nézd meg a Sablon:Hivatkozás/Könyv oldalt. A könyv különböző oldalaira pedig ref/references megoldással hivatkozz. Ehhez ajánlom megtekintésre a Nürnbergi per szócikket. Ott megtudod nézni, ahogyan én csináltam. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 3., 15:53 (CET)

Köszönöm szépen, így fogok tenni! Jó hogy segítessz nekem, már nagyon kétségbeestem hogy 48 óráig csak egy indokolatlan visszavonás történt azokkal amiket írtam. Üdv! --Kicsi-Chi vita 2011. március 3., 15:56 (CET)
Kisdobos, úttörő segít ahol tud. :-) Nem kell idegeskedni. Azzal magadnak sem teszel jót. De arra kérlek, figyelj (ezt fentebb Pagony is mondta), hogy ne személyeskedj se a vitalapokon se a szerkesztési összefoglalókban. Érvelj bátran és érveidet támaszd alá forrásokkal. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 3., 16:09 (CET)

Képek feltöltése[szerkesztés]

Szia! Láttam a járőrüzenőn hagyott üzenetedet. A képfeltöltéssel kapcsolatos információkat ezeken az oldalakon találod: információ a képekről, felküldési útmutató, majd a a feltöltött képek licencének megadása, végül információ arról, hogy hogyan használhatók fel a képek a szócikkekben. Ha saját magad által készített, vagy olyan képet töltesz fel, amihez tudsz engedélyt adni/szerezni, akkor fontos még az OTRS oldal is. Kérlek, hogy a képfeltöltéseknél ezek alapján járj el. Köszi. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 4., 08:05 (CET)

Huhh! Köszönöm, átnézem és csak utána cselekszek. --Kicsi-Chi vita 2011. március 4., 08:49 (CET)

Máday Norbert[szerkesztés]

Üdv! Nem tudom, láttad-e a változtatásaimat a szócikkben. Igyekeztem minél több forrást találni az állításokra. A könyveknél ez úgy néz ki sikerült is. Ami szöveget kommentbe tettem (csak a szerkesztői felületen látszik) annak szükséges részét a Leung Ting Wing Tsun szócikkbe kéne bedolgozni, a fölösleget pedig kitörölni. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 7., 09:29 (CET)

Megvan, nagyon szuper, én is pont így gondoltam, hogy túl sok van itt a harcművészeti részről, az ott logikusabb és wikipédiásabb. Megcsinálom hamarosan. És köszi a gyors választ helyettem a másik szócikknél, korrekt és lényegre törő. --Kicsi-Chi vita 2011. március 7., 09:43 (CET)
Szívesen segítettem. Azonban a Leung Ting Wing Tsun szócikket is egy kicsit rendbe kéne szedni, viszont a témája miatt én magam nem nyúlnék bele, de továbbra is szívesen segítek információkkal, stb. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 7., 09:58 (CET)
Rendicsek, köszönöm - --Kicsi-Chi vita 2011. március 7., 10:11 (CET)

Kérés[szerkesztés]

Üdv! Kérlek nézd meg ezt és az után következő párbeszédet. Jó lenne a konszenzusra tudnátok jutni. Javaslom, hogy a nem semleges fogalmakat (legnépszerűbb, legjobb), stb.) inkább vegyétek ki a szócikkből! Azt is ha negatív a felhangja. Főleg azt. És az ottani kérdés feléd is áll. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 8., 09:31 (CET)

Igen, köszönöm, látom már én is most merre mozdulnak, közben megválaszoltam neki mielőtt mostani soraid olvastam és én is erre jutottam, hogy vegyük ki és kész. A honlapok és a tények magukért beszélnek úgyis, nem mi töltöttük fel ezt az egészet rólunk, egyébként.

--Kicsi-Chi vita 2011. március 8., 09:36 (CET)

Leung Ting Wing Tsun[szerkesztés]

El kéne dönteni, hogy a szócikk a harcművészeti stílusról, avagy az iskoláról szól-e és aszerint módosítani. Az sem ártana, ha külön kerülne a kettő. Szerintem mindkettőre van elég forrás, de javasolnám, hogy előbb a harcművészeti stílust dolgozd ki megfelelő színvonalúra és csak utána következzen a magyarországi iskola. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 8., 10:40 (CET)

Ez nem ilyen egyszerű. Először is hogyan írjuk az általános szócikkben a vincsunt? Az ötlet jó, én is így szeretném, ha legalább azt, amiben mind egyetértünk egy helyre tennénk. Aztán az iskolák csinálhatnak saját wiki oldalt, ha gondolják. Mivel abban mind egyetértünk, hogy a jelentése: Gyönyörű Tavasz, a Wing Tsun Kuen pedig Gyönyörű Tavasz Öklét jelent, írhatnánk mindenhol így és pont. Itt is kapásból felmerül hogy Yim Wing Tsun, vagy Yim Wing Chun a hölgy neve, akiről a stílus a nevét kapta. Meg persze hogy Ip Man, vagy Yip Man Nagymester. Esetleg használhatnánk mindenhol kínai kalligráfiákat, kevesebb lenne a vita :) - --Kicsi-Chi vita 2011. március 8., 12:05 (CET)
A szócikk szerintem Leung Ting Nagymester iskolájáról szól, ahol Si-Jo Leung Ting a nagymester. Lehet írni történelmi tényeket, érdekességeket, forrásokat, honlapokat, satöbbi. Ha jól tudom van Leung Ting néven már egy szócikk, azt is harmóniába kellene hozni az egész témához. A stílus mindenki által elfogadott tényei pedig mehetnének a Gyönyörű Tavasz szócikkbe, arra mindenki bármikor hivatkozhat. A Gyönyörű Tavasz szócikk meg bárkire hivatkozhat. Ez szerintem így korrekt. - --Kicsi-Chi vita 2011. március 8., 12:09 (CET)

A japán nevekkel kapcsolatban szerintem keresd meg Pagony-t, vagy vesd fel a Helyesírási kocsmafalon a kérdést ezek helyesírásáról. Aztán a különválasztás is már egyszerűbb lesz. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 8., 12:28 (CET) Kínaiban is otthon van Pagony? - --Kicsi-Chi vita 2011. március 8., 13:18 (CET)

Passz. Ezt tőle kéne megkérdezni. :-) Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 8., 13:23 (CET)

Berg toys[szerkesztés]

Szia! A Berg toys szócikket lásd el kérlek további forrásokkal, mert a cég saját weboldala nem megfelelő forrásnak. A forrásoknak külső, másodlagos forrásoknak kell lenniük, melyek igazolják a szócikk nevezetességét, illetve alátámasztják a tartalmát. Megjegyzem, még a holland wikin sincs ilyen szócikk, úgyhogy kérdéses, hogy nálunk szükséges-e... - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2011. március 11., 09:15 (CET)

Szia! Törlésre jelöltem a szócikket, mivel a magam részéről nem találtam olyan forrást, ami nem-triviálisan említi a szócikk témáját. A törlési megbeszélést itt találod. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 11., 09:35 (CET)
Rendben, köszönöm! Próbáltam előrelépni. Hétvégén csinálom amiket megbeszéltünk. Üdv! - --Kicsi-Chi vita 2011. március 11., 10:00 (CET)
Mielőtt félreértenéd: a törlési megbeszélés kezdeményezése nem jelenti feltétlenül a szócikk törlését. Ha tudnál hozni legalább kettő olyan független forrást, amely relevánsan tárgyalja a témát akkor maradhat. Egyébként lehet párhuzamosan több szócikken is dolgozni. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. március 11., 10:07 (CET)
Simán. - --Kicsi-Chi vita 2011. március 12., 09:12 (CET)

Leung Ting Wing Tsun/2[szerkesztés]

Üdv! Amíg korrekt forrást nem hozol, a Török Róbertre vonatkozó, becsületsértő részeket töröltem. --Pagonyfoxhole 2013. július 4., 21:40 (CEST)

Üdv! Értem, köszönöm. --Kicsi-Chi vita 2013. július 4., 21:47 (CEST) Örülök hogy a Magyar Wing Tsun Egyesületre vonatkozó becsületsértő részek kikerültek. --Kicsi-Chi vita 2013. július 4., 21:50 (CEST) (Egyébiránt nehezen fér ide be olyan aki nem is látja többé soha Leung Ting Nagymestert, elvégre a szócikk Leung Ting WingTsunról szól, Leung Ting Nagymester minden évben eljön Magyarországra, a Magyar Wing Tsun Egyesülethez és nem máshova...) --Kicsi-Chi vita 2013. július 4., 22:00 (CEST)

Attól tartok, félreérted a forrásolás mikéntjét: forrásmegjelölés nem a szerkesztési összefoglalóba kell, hanem a cikkszöveg egyes állításaihoz. Nem minket kell meggyőznöd, hanem a külső felhasználókat, az olvasókat. --Pagonyfoxhole 2013. július 4., 22:21 (CEST) Bocsánat, nem vagyok wiki guru, köszönöm a segítséget, van egy új forrásom, amiben Leung Ting személyesen határolódik el Török Róberttől, beteszem az olvasóknak. --Kicsi-Chi vita 2013. július 4., 22:35 (CEST)