Misty (Pokémon)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Misty
Pokémon-szereplő
Misty az anime első évadában
Misty az anime első évadában
Eredeti neveKasumi
カスミ
Első megjelenés
Pokémon, 1. évad 1. epizód (anime)
1997. április 1.
MegalkottaTadzsiri Szatosi
Szugimori Ken és Nisida Acuko (videójáték)
Icsisi Szajuri (anime)
Misty adatai
Fajaember
Kora10
SzületettAzúrkékváros (Kanto régió)
RokonaiDaisy, Violet, Lily (nővérei)
Foglalkozásavízipokémon-mester
TársaAsh Ketchum, Brock és Tracey
Fegyverevízi pokémonok
Misty megszemélyesítői
SzinkronhangJapán Iizuka Majumi
Angol Rachael Lillis
Angol Michele Knotz
Magyar Dudás Eszter

Misty (カスミ?; japánul Kasumi) a Pokémon című anime és mangasorozat egyik főszereplője. Ash Ketchum, Brock és Tracey társaságában utazik, s az az álma, hogy ő legyen az egyik legjobb vízipokémon-mester.

Története[szerkesztés]

Árván nőtt fel, mivel őt és három nővérét (Daisy, Lily, és Violet) már fiatal korában elhagyták a szüleik. Misty az azúrkékvárosi (Cerulean city) edzőterem vezetőinek a húga, de otthagyta az edzőtermet azzal a céllal, hogy ő legyen a világ legnagyobb vízipokemon-trénere. Először akkor találkozik Ash-el, amikor horgászás közben véletlenül őt és a Pikachuját halássza ki a folyóból Tengerzöld város közelében. Hamarosan ezután az incidens után Ash kölcsönveszi a biciklijét, hogy el tudjanak menekülni egy vad Spearow csapat elől, akik megtámadták őket. Misty bánatára a biciklit később szénné égeti Pikachu, ezért eltökéli, hogy addig nem hagyja békén Asht, amíg ki nem fizeti neki a kárt. Emiatt követi őt az útján mindenhova, de idővel meghitt barátság fűződik közöttük. Sok kalandot élnek át együtt, de mivel nővérei világkörüli útra mennek, így Misty a Johto liga után visszamegy Azúrkékvárosba, hogy vezesse az edzőtermet. Egy időre kilép a sorozatból, de majd meg fogja látogatni Asht a Hoenn régióban...

Jellemzői[szerkesztés]

Misty a kezdetekben heves vérmérsékletű, kevés türelemmel rendelkező, makacs lánynak mutatja magát, ám a sorozat előrehaladtával kiderül, hogy kedves, okos és értelmes is tud lenni. Misty retteg a legtöbb bogár-típusú pokémontól; ez először akkor derül ki, amikor nem volt hajlandó barátkozni Ash Caterpie-ével. A halászat az egyik hobbija, és van egy különleges csalija, ami úgy néz ki, mint saját maga. Brock-ot folyton lefékezi a fülénél fogva, amikor csinos lányoknak kezd udvarolni. Misty szokásos hajviselete a bal oldalra feltűzött lófarok, de vannak időszakok, amikor nem így látjuk. (Például amikor kimonó vagy sellő jelmez van rajt.) Az eredeti sorozatban Misty magasabb, mint Ash; de az Advanced Generation szériában már egy magasságban vannak. Sportos ruhákat visel, három fő színe a sárga, kék és piros. Mistynek minden pokémonja víz típusú, kivéve Togepi, akit szinte az egész sorozatban a kezében tart, s gondoskodik róla.

Misty a videójátékokban[szerkesztés]

A Pokémon Red, Blue, Yellow, FireRed, Gold, Silver, Crystal, HeartGold és SoulSilver videójátékokban Misty az azúrkékvárosi edzőterem vezetője. A víz-típusú pokémonokra specializálódott, hiszen ő egy vízipokémon-mester.

Szinkronhangja[szerkesztés]

A lány japán hangját Iizuka Majumi, angol hangját Rachael Lillis és Michele Knotz, míg magyar hangját Dudás Eszter alakította.

Misty pokémonjai[szerkesztés]

Misty először akkor vesz elő egy pokémont,amikor az első évad második részében a Rakéta Csapat megtámadja a Zöldvárosi Pokémon-központot.Miután az első évad huszonhetedik részében véletlenül elkapja Psyduckot,a többi pokémonja helyett Psyduckkal kell harcoljon,mert akarva-akaratlanul előbújik.

Kanto régió[szerkesztés]

Goldeen, Staryu, Starmie, Horsea, Psyduck, Togepi

Johto régió[szerkesztés]

Corsola, Poliwag>Poliwhirl>Politoed, Togetic

Hoenn régió[szerkesztés]

Luvdisc (Caserin), Azurill, Gyarados

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  • FANDOM Misty a tematikus Pokémon wikiben (angolul)
  • FANDOM Misty a tematikus Pokémon (Bulbapedia) wikiben (angolul)