Brock (Pokémon)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Brock
Pokémon-szereplő
Brock az anime első évadában
Brock az anime első évadában
Eredeti neve Takeshi
タケシ
Első megjelenés
Pokémon, 1. évad 5. epizód (anime)
1997. április 29.
Megalkotta Tadzsiri Szatosi
Szugimori Ken és Nisida Acuko (videójáték)
Icsisi Szajuri (anime)
Brock adatai
Faja ember
Kora 15
Született Ónváros (Kanto régió)
Rokonai Flint (apja), Lola (anyja), Forrest (testvére), 8 másik testvér
Foglalkozása kőpokémon-mester, pokémon-tenyésztő
Társa Ash Ketchum, Misty, May, Max, Dawn
Fegyvere szikla pokémonok
Brock megszemélyesítői
Szinkronhang Japán Ueda Júdzsi
Angol Eric Stuart
Angol Bill Rogers
Magyar Sótonyi Gábor
Magyar Zámbori Soma

Brock (タケシ?; japánul Takeshi) a Pokémon című anime és mangasorozat egyik főszereplője. Kezdetekben Ash Ketchum és Misty társaságában utazik, s az a célja, hogy ő legyen a világ egyik legjobb pokémon-tenyésztője.

Története[szerkesztés]

Brock, Ash Ketchum és Dawn

Brock Ónvárosban élt a kistestvéreivel. Egyedül vigyázott rájuk, mivel apja elment, hogy pokémon-mester legyen. Brock volt az ónvárosi (Pewter City) edzőterem vezetője. Először akkor találkozik Ash-sel, amikor Ash kihívja őt egy pokémon-viadalra a kőjelvényért cserébe. Ash kikapott, de másodszorra megnyerte a csatát egy titokzatos idegen, Brock apjának segítségével. Az apja úgy döntött, hogy hazatér a családjához, így Brock-nak megengedte, hogy elmenjen Ash-sel és Misty-vel, és valóra váljon az álma. Sok kalandot éltek át együtt, de az Orange-szigetek sorozatnál elhagyja a csapatot, hogy csatlakozzon Ivy professzorhoz. A helyébe ideiglenesen Tracey Sketchit lép, de Brock később rejtélyes módon visszatér Palett városba, amikor Ash megnyeri az Orange trófeát. Ezt követően Ash, Misty és Brock a Johto régió felé vették az irányt, hogy új pokémonokkal ismerkedjenek meg, ám a Johto liga után ismét szétválnak útjaik. Brock visszamegy Ónvárosba, de mivel otthon mindent rendben talál, így később mégis visszatér Ash-hez a Hoenn régióba, és megismerkedik két újdonsült barátjával May-el és Max-el. A Csata Határmező (Battle Frontier) után ők elmennek, de Brock folytatja utazását Ash-sel és új barátjukkal, Dawn-al a Sinnoh régióban...

Jellemzői[szerkesztés]

Mivel egyedül nevelte 9 kistestvérét, így Brock nagy konyhai tapasztalatra tett szert. Az utazások során általában ő főz a csapatnak, hiszen ő ért hozzá a legjobban. Brock gyakran úgy viselkedik, mint egy apa-figura. Barátjairól mindig gondoskodik, s tanácsokkal is ellátja őket. Ash és Brock nagyon közel áll egymáshoz, hiszen a második évadon kívül szinte mindig együtt utaztak a Pokémonok világában. Brock mindig ellágyul, és egyből szerelmes lesz, ha meglát egy csinos lányt. Ilyenkor Misty mindig lefékezi a fülénél fogva, amikor flörtölni kezd. (Ezt a feladatot Misty helyett később Pokémonja, Croagunk látja el.)

Brock a videójátékokban[szerkesztés]

A Pokémon Red, Blue, Yellow, FireRed, Gold, Silver, Crystal, HeartGold, LeafGreen, SoulSilver, Pokémon Stadium és Pokémon Stadium 2. videójátékokban Brock az ónvárosi edzőterem vezetője. A kő-típusú pokémonokra specializálódott, hiszen ő egy kőpokémon-mester.

Szinkronhangja[szerkesztés]

Az animében a japán hangját Ueda Júdzsi, angol hangját Eric Stuart és Bill Rogers, míg a magyar hangját Sótonyi Gábor és Zámbori Soma alakította.

Brock Pokémonjai[szerkesztés]

Kanto régió[szerkesztés]

Geodude, Onix, Vulpix, Zubat>Golbat

Johto régió[szerkesztés]

Crobat, Pineco>Forretress, Steelix

Hoenn régió[szerkesztés]

Mudkip>Marshtomp, Lotad>Lombre>Ludicolo

Sinnoh régió[szerkesztés]

Bonsly>Sudowoodo, Happiny>Chansey, Croagunk

Lásd még[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  • FANDOM Brock a tematikus Pokémon wikiben (angolul)
  • FANDOM Brock a tematikus Pokémon (Bulbapedia) wikiben (angolul)