May (Pokémon)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
May
Pokémon-szereplő
May az anime hatodik évadában
May az anime hatodik évadában
Eredeti neve Haruka
ハルカ
Első megjelenés
Pokémon, 6. évad 1. epizód (anime)
2002. november 21.
May adatai
Faja ember
Kora 10
Született Petalburg város (Hoenn régió)
Rokonai Norman (apja), Caroline (anyja), Max (öccse)
Foglalkozása Pokémon-tréner (korában), Pokémon-koordinátor
Társa Ash Ketchum, Brock és Max
Fegyvere Pokémonok
May megszemélyesítői
Szinkronhang Japán Kaori Suzuki
Angol Veronica Taylor
Angol Michele Knotz
Magyar Talmács Márta
Magyar Csondor Kata

May (ハルカ?; japánul Haruka) a Pokémon című anime és mangasorozat egyik főszereplője. Hoenn és a Kanto régióban utazik Ash Ketchum, Brock és kisöccse, Max társaságában. Célja az, hogy ő legyen a legjobb Pokémon-koordinátor.

Története[szerkesztés]

A tízéves May elindul Birch Professzorhoz, hogy megkapja élete első Pokémonját. Itt találkozik Ash Ketchum-al, aki nemrég érkezett meg a Hoenn régióba, ám Pikachuja beteg lett. A Rakéta Csapat támadását Pikachu sikeresen visszaveri, s ezáltal meggyógyul, de véletlenül szénné égeti May biciklijét (Csakúgy, mint Misty esetében.) Ezután May kiválasztja első Pokémonját, Torchic-t (A kezdő mestertanoncok ebben a régióban is három pokémonból választhattak: Torchic, Mudkip és Treecko) Ezt követően Ash és May közösen elindul Petalburg városba, ahol Ash megismerkedik May családjával. Kiderül, hogy May apja, Norman vezeti az itteni edzőtermet, de mivel Ash-nek kevés Pokémonja volt, így nem tudott vele megküzdeni. Ezután elindulnak a legközelebbi város felé, de itt már May kisöccse, Max is velük tart. Megjelenik egy teljesen új versenysorozat, az úgynevezett Pokémon Viadal, ahol a szépség számít, és nem az erő. Ez a vidadal párhuzamosan fut Ash utazásával, és itt nem jelvényeket, hanem szalagokat kell gyűjteni. Mindenki arra számított, hogy May az apja nyomdokait fogja követni, és pokémon-mester lesz; azonban miután látta a Pokémon Viadal versenyeket, úgy döntött, hogy ő inkább erre akar benevezni, és Pokémon-koordinátor szeretne lenni. May fő riválisa Drew lesz, aki gyakran hasznos tanácsokat ad neki, de kissé sértő a modora. A Csata Határmező (Battle Frontier) után Ash és Brock elutaznak a Sinnoh régióba, de May úgy dönt, hogy ő inkább a riválisát követi a Johto régióba. May egy időre kilép a sorozatból, de később meg fogja látogatni Ash-t, Brock-ot, és Dawn-t a Sinnoh régióban, hogy részt vegyen a Wallace kupán...

Jellemzői[szerkesztés]

May kezdetekben az utazást és a kalandozást jobban szerette, mint a pokémonokat. Csak azért érdekelte a pokémon-mesterré válás, mert így tudott utazni. Szinte semmit sem tudott a Pokémonokról, ezért Ash vállalta a mentori szerepet. May általában egy nagyon vidám, kedves és optimista lány, bár néha vitatkozik az öccsével, Max-el. Tetszenek neki a nőies és aranyos dolgok, valamint élvezi a bevásárlást. Az élelmiszer egyike volt azon kevés dolgoknak, amitől May nagy dühös lett, ha valaki el akarta lopni tőlük.

Szinkronhangja[szerkesztés]

Az animében a japán hangját Kaori Suzuki, angol hangját Veronica Taylor és Michele Knotz, míg magyar hangját Talmács Márta (6-7. évad) és Csondor Kata (11. évad) alakította.

May pokémonjai[szerkesztés]

  • Torchic → Combusken → Blaziken
  • Wurmple → Silcoon → Beautifly
  • Munchlax
  • Skitty
  • Egg → Eevee → Glaceon
  • Bulbasaur → Ivysaur → Venusaur
  • Squirtle → Wartortle

Lásd még[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  • FANDOM May a tematikus Pokémon wikiben (angolul)
  • FANDOM May a tematikus Pokémon (Bulbapedia) wikiben (angolul)